Hogyan változtassuk meg az egérmutató méretét?

 

Az egérkurzor túl kicsi lehet a HiDPI képernyőkön, vagy bizonyos esetekben túl nagy is lehet. Egy másik kurzor téma telepítése mellett könnyen növelhető vagy csökkenthető a mérete, hogy könnyen követhető legyen.

Vedd figyelembe, hogy ez az oktatóanyag tesztelve van, és ubuntu, Fedora, Debian és Zorin OS rendszeren működik. Működnie kell az összes GNOME alapú Linuxon, például a Manjaro-n és a CentOS-on. Linux Menta Cinnamon esetén pedig lásd az alsó lépésekben.

Az egérkurzor méretének módosítása a Gnome-ban: A GNOME asztal rejtett beállítással módosíthatod az egérmutató méretét. Konfigurálhatod egy parancs futtatásával a terminálon, vagy használhatod a "Dconf Editor" grafikus eszközt. Egyetlen parancs a kurzor méretének módosításához.

nyisd meg a terminált majd gépeld be az alábbi sort.

gsettings set org.gnome.desktop.interface cursor-size 50

Az alapértelmezett méret az én esetemben 24. Állíts be egy nagyobb számot a méret növeléséhez vagy kisebbre annak csökkentéséhez. És az érték negatív számra is állítható be (pl. -20).

Az egérkurzor méretének módosítása Linux mint Cinnamonban: A Cinnamon asztal hasonló beállítási lehetőséggel rendelkezik a kurzor méretének beállításához. A terminált a Start menüből is megnyithatod. Ezután futtasd a parancsot a módosításhoz (módosítsd az 50-et, ahogy szeretnéd):

gsettings set org.cinnamon.desktop.interface cursor-size 50

Hozzászólások

Cinnamon alternativ lehetőség

Menü->Beállítások->Egér és érintőtábla.

A megjelenő ablak közepén látszik a "Mutató mérete és sebessége" beállító felület. A méret nevű csúszkán húzzuk a gombot balra a csökkentéshez, jobbra a növeléshez. Ha megállunk, és elengedjük a gombot, már látszik is, hogy mekkorára állítottuk be a mutatót.

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Cinnamon alternativ lehetőség (is, is)

#1 A lényeg, hogy a GSettings alkalmazással is, és grafikusan is meg lehet oldani például a Cinnamon asztali környezetnél. ;) :)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve