Miért nem tudod letölteni a DJI alkalmazásokat a Google Play Áruházból?

kami911 képe

Nehézségekbe ütközöl a megfelelő DJI alkalmazás letöltésekor Android okostelefonodra vagy táblagépedre? Nézd meg ezt az útmutatót, hogy megtudd, hogyan töltheted le a megfelelő alkalmazást DJI termékedhez Android eszközödre, és rövid időn belül repülhetsz és filmezhetsz az új DJI eszközöddel.

Miért nem tudom letölteni a DJI alkalmazásokat a Google Play Áruházból?

2021 elejétől a DJI megszüntette a Google Play Áruházban közzétett alkalmazásaik támogatását. Többek között a DJI Fly, DJI Mimo és több más alkalmazás sem érhető el ilyen módon. Sajnos az Android felhasználók számára ez azt jelenti, hogy nem tudják letölteni a DJI alkalmazásokat közvetlenül a Google Play Áruházból.

Bár néhány régebbi DJI alkalmazás még mindig elérhető letöltésre a Google Play Áruházból, ezeknek az alkalmazásoknak a legfrissebb verziói, amelyek szükségesek a legújabb DJI termékek működtetéséhez, jelenleg nem érhetők el a Play Áruházon keresztül.

Miért?

Jó kérdés. Habár a DJI-től még nem érkezett hivatalos állásfoglalás ezzel kapcsolatban, valószínűleg azért, hogy a DJI biztosíthassa, hogy hatékonyan nyújtsa a legfrissebb alkalmazásfrissítéseket a felhasználóknak, anélkül hogy át kellene mennie a Play Áruház frissítési folyamatán.

Hol tölthetem le a legfrissebb DJI alkalmazásokat?

Az összes DJI alkalmazás legújabb verziója elérhető letöltésre Android eszközödre online. Töltsd le DJI alkalmazásaidat a DJI Letöltési Központ meglátogatásával. Az általad szükséges alkalmazás letöltése után nyisd meg az alkalmazást, és engedélyezd az alkalmazások adott alkalmazással történő telepítését, majd add meg az alkalmazásnak az általad szükségesnek vélt eszközfunkciókhoz való hozzáférést. Ezekről az igényekről értesítést kell kapnod felugró ablakon keresztül. Miután ezt befejezted, az alkalmazásod készen áll a használatra!

Melyik alkalmazás való neked?

Különböző DJI termékekhez különböző alkalmazások szükségesek. Nézd meg az alábbi táblázatot, hogy pontosan megtudd, melyik alkalmazás segít a DJI terméked használatában:

TERMÉK ALKAMAZÁS
Tello Tello app
DJI Mini SE DJI Fly
DJI Mini 2
DJI Mini 3 Series
DJI Mavic Air 2 
DJI Air 2S
DJI Mavic 3 Series: Pro, Classic, Cine
DJI FPV
DJI Avata
DJI Mavic 2 Series DJI GO 4
DJI Phantom 4 series
DJI Ronin-S DJI Ronin
DJI RS2
DJI RSC2
DJI RS3 Series
DJI Pocket 2 DJI Mimo
DJI Osmo Action
DJI Action 2
DJI Osmo Action 3
DJI OM4 SE
DJI OM5
DJI Osmo Mobile SE
DJI Osmo Mobile 6
RoboMaster S1 RoboMaster app
RoboMaster EP Core

A DJI Mimo alkalmazás

DJI Mimo egy hatékony videószerkesztő alkalmazás, amelyet a DJI fejlesztett ki, a drónok és kamerák elismert gyártója. Az alkalmazás célja, hogy javítsa a DJI drónjainak, például a népszerű DJI Osmo Pocket és DJI Osmo Action kamerák videószerkesztési képességeit.

A DJI Mimo segítségével a felhasználók szerkeszthetik drónfelvételeiket, kreatív effekteket adhatnak hozzá, alkalmazhatnak szűrőket, és akár profi kinézetű videómátrixokat is létrehozhatnak. Az alkalmazás felhasználóbarát felületet kínál, amely mind a kezdő, mind a tapasztalt videószerkesztők igényeit kielégíti. Az alkalmazás funkcióit kihasználva a felhasználók átalakíthatják a nyers drónfelvételeket látványos és lenyűgöző videókká.

A DJI Mimo széles körű eszközöket és funkciókat kínál, amelyek kiemelik más videószerkesztő alkalmazások közül. Tartalmaz olyan szerkesztési lehetőségeket, mint a vágás, levágás és forgatás, valamint a színbeállítások módosítását, szűrők alkalmazását, és zene és hanghatások hozzáadását. Az alkalmazás lehetőséget biztosít időközi és lassított felvételek készítésére is, amelyek segítségével a felhasználók különböző stílusokat és technikákat próbálhatnak ki.

A DJI Mimo egyik kiemelkedő funkciója a Story mód, amely előre tervezett sablonokat és automatikus szerkesztőeszközöket kínál a felhasználóknak. Ez a funkció egyszerűsíti a videószerkesztés folyamatát, lehetővé téve a kezdőknek, hogy profi kinézetű videókat hozzanak létre anélkül, hogy kiterjedt szerkesztési ismeretekkel vagy tapasztalattal rendelkeznének.

A DJI Mimo nemcsak erős szerkesztési képességeivel rendelkezik, hanem támogatja a közösségi média integrációt is, lehetővé téve a felhasználóknak, hogy könnyen megosszák szerkesztett videóikat közvetlenül olyan népszerű platformokon, mint az Instagram, Facebook és YouTube. Az alkalmazás lehetőséget biztosít a felhasználók számára, hogy kapcsolatba lépjenek és megosszák kreatív munkáikat a DJI közösséggel, elősegítve a drón- és videóról lelkesedők közötti barátságos légkört.

A DJI Mimo elérhetősége mind az iOS, mind az Android platformokon népszerűvé tette azt a drón tulajdonosok és videószerkesztők körében világszerte. Azonban, ahogyan azt korábban említettük, a DJI Mimo hiánya a Google Play Áruházból az Android felhasználók számára kérdéseket és aggodalmakat vetett fel.

Következő lépésként felfedezzük a DJI Mimo népszerűségének okait és kapcsolatát az Android platformmal.

DJI Mimo és az Android

A DJI Mimo eredetileg az iOS eszközökre lett kifejlesztve, hogy kiszolgálja a nagyszámú iPhone és iPad felhasználó igényeit. Azonban felismerve az Android platform népszerűségét és a DJI Mimo iránti keresletet az Android eszközökön, a DJI végül kiterjesztette támogatását, hogy magában foglalja az Android okostelefonokat és táblagépeket is. Az alkalmazás ugyanazokat az erőteljes szerkesztési képességeket és intuitív felületet kínál az Android felhasználók számára, lehetőséget adva nekik, hogy lenyűgöző videókat készítsenek közvetlenül az Android eszközeikről.

Az Android nyílt forráskódú jellege és hatalmas felhasználóbázisa kedvező platformot biztosít olyan fejlesztőknek, mint a DJI, hogy szélesebb közönséget érjenek el. A piacon számos Android eszköz elérhető, így a DJI-nak lehetősége nyílt egy sokszínű felhasználóbázisra, ideértve azokat is, akik rendelkeznek DJI drónokkal, és egy zökkenőmentes szerkesztési élményt szeretnének az Android okostelefonjaikon.

Azonban annak ellenére, hogy a DJI igyekezett kiszolgálni az Android felhasználókat, a DJI Mimo nem érhető el letöltésre a Google Play Áruházból, amely az Android eszközök hivatalos alkalmazás piactere. Ennek hiánya kérdéseket és aggodalmakat vet fel azok között az Android felhasználók között, akik szeretnék elérni és kihasználni a DJI Mimo erőteljes szerkesztési képességeit.

Fontos megjegyezni, hogy a DJI Mimo kizárása a Play Áruházból nem egyedi a DJI számára. Számos más, neves vállalatok által fejlesztett alkalmazás is hiányzik a Play Áruházból, ami arra kényszeríti az Android felhasználókat, hogy alternatív módon szerezzék be és telepítsék ezeket az alkalmazásokat.

Következő lépésként mélyebben foglalkozunk azzal, hogy miért hiányzik a DJI Mimo a Play Áruházból, és felfedezzük ennek a döntésnek a potenciális magyarázatait.

A DJI Mimo hiánya a Google Play Áruházból

Az Android felhasználókat meglepheti, hogy a DJI Mimo nem érhető el letöltésre a Google Play Áruházból. A Play Áruház az Android eszközök hivatalos alkalmazás piactere, ahol a felhasználók könnyen felfedezhetnek, letölthetnek és telepíthetnek széles körű alkalmazásokat. Annak ellenére, hogy a DJI Mimo népszerűsége és az iOS eszközökön való elérhetősége, az alkalmazás hiánya a Play Áruházban kérdéseket vet fel arról, hogy miért nem áll rendelkezésre könnyen hozzáférhetően az Android felhasználók számára.

Több ok is állhat a DJI Mimo hiánya mögött a Play Áruházból. Egy lehetséges magyarázat az lehet, hogy a DJI alternatív csatornákon keresztül terjeszti az alkalmazást az Android felhasználók számára. A DJI lehetőségként választhatta, hogy az alkalmazást közvetlenül a weboldalukról vagy más terjesztési platformokon keresztül biztosítja. Ennek azért lehet előnye, hogy nagyobb kontrollt gyakorolhatnak az alkalmazásfrissítések felett, és olyan optimalizációkat hajthatnak végre, amelyek kifejezetten a DJI eszközökhöz szükségesek.

Egy másik potenciális ok a DJI Mimo hiánya a Play Áruházból lehet a Google által meghatározott konkrét követelményekkel és irányelvekkel kapcsolatos. A Play Áruháznak szigorú irányelvei vannak az alkalmazások funkcionalitásával, biztonságával és tartalmával kapcsolatban. Lehetséges, hogy a DJI Mimo funkciói vagy bizonyos fejlesztési aspektusai nem felelnek meg ezeknek az irányelveknek, ami azt eredményezi, hogy az alkalmazást nem lehet felsorolni a Play Áruházban. Ilyen esetekben a fejlesztőknek gyakran módosításokat kell végezniük, vagy meg kell oldaniuk az esetleges irányelvek megsértését, mielőtt az alkalmazást felsorolhatnák a Play Áruházban. Fontos megjegyezni, hogy a DJI választhatja azt is, hogy nem felel meg ezeknek a követelményeknek, ha úgy vélik, hogy ez veszélyeztethetné az alkalmazás alapfunkcióit vagy a felhasználói élményt.

Továbbá, a DJI Mimo kizárása a Play Áruházból az engedélyezéssel vagy jogi szempontokkal is összefüggésbe hozható lehet. A DJI, mint globális vállalat, különböző szabályozási kereteket és licencszerződéseket kell kezeljen különböző régiókban. Az ezeknek a szabályozásoknak és megállapodásoknak való megfelelés lehet, hogy arra ösztönözte őket, hogy kizárják a DJI Mimo-t a Play Áruházból bizonyos országokban vagy régiókban.

Annak ellenére, hogy a DJI Mimo hiányzik a Play Áruházból, fontos megjegyezni, hogy a DJI aktívan támogatja az Android felhasználókat, alternatív módon elérve az alkalmazást. A felhasználók még mindig letölthetik a DJI Mimo-t közvetlenül a DJI weboldaláról, vagy más megbízható harmadik fél által kínált alkalmazásáruházakat is keresgélhetnek. Habár ezek az alternatívák további lépéseket igényelnek, az Android felhasználók még mindig élvezhetik a DJI Mimo által kínált összes funkció és lehetőség teljes skáláját.

A következő részben részletesebben megvizsgáljuk, hogy miért hiányzik a DJI Mimo a Play Áruházból.

Lehetséges okok a DJI Mimo kizárására

A DJI Mimo hiánya a Google Play Áruházból kíváncsiságot keltett az Android felhasználók körében. Bár a pontos okokat nem hozták nyilvánosságra sem a DJI, sem pedig a Google, több lehetséges magyarázat is felvetődik, amelyek világossá tehetik ezt a helyzetet.

Egy lehetséges ok a DJI Mimo kizárására a Play Áruházból az alkalmazás kompatibilitása és optimalizálása lehet. A DJI Mimo-t kifejezetten úgy tervezték, hogy tökéletesen integrálódjon a DJI drónokkal és bizonyos kameramodellekkel. Elképzelhető, hogy a DJI azt szeretné biztosítani, hogy az alkalmazás optimális és következetes felhasználói élményt nyújtson, ezért közvetlenül a weboldalukról terjesztik az alkalmazást. Ez a megközelítés lehetővé teszi számukra, hogy megbízható frissítéseket biztosítsanak, és garantálják, hogy a DJI Mimo tökéletesen működjön az eszközeikkel.

Egy másik lehetséges ok lehet a DJI által kívánt ellenőrzés szintje az alkalmazásuk terjesztése felett. A Play Áruház megkerülésével a DJI frissítheti és javíthatja a DJI Mimo-t anélkül, hogy meg kellene várnia a Google jóváhagyását és felülvizsgálati folyamatát. Ez a rugalmasság lehetővé teszi számukra, hogy kezeljék a hibákat, új funkciókat adjanak hozzá, és gyorsan reagáljanak a felhasználók igényeinek alakulására.

Továbbá, a DJI-nek saját licencelési és jogi megfontolásai is lehetnek, amelyek befolyásolták a döntést a Play Áruház megkerülésére. A DJI Mimo közvetlen terjesztése a weboldalukról vagy hivatalos csatornáikon keresztül lehetővé teszi számukra, hogy hatékonyabban kezeljék különböző regionális szabályozásokat és licencszerződéseket. Ez a megközelítés lehetővé teszi a DJI számára, hogy biztosítsa a megfelelést a specifikus követelményeknek, és olyan személyre szabott élményt nyújtson, amely megfelel a különböző jogi normáknak és szabályozásoknak különböző joghatóságokban.

A biztonság is hozzájárulhat a döntéshez. A DJI elkötelezett a felhasználói adatok védelme és az alkalmazásaik biztonságos használata mellett. A DJI Mimo közvetlen terjesztésével nagyobb ellenőrzést gyakorolhatnak az alkalmazásban alkalmazott biztonsági intézkedéseken, és csökkenthetik a potenciális kockázatokat, biztosítva ezzel, hogy a felhasználók személyes adatai és kreatív tartalma védve legyenek az alkalmazás használata közben.

Egy másik fontolóra vehető tényező lehet a DJI által választott üzleti modell. Habár a Play Áruház kényelmes platformot kínál az alkalmazások monetizálásához az alkalmazáson belüli vásárlások, előfizetések vagy hirdetések révén, a DJI más megközelítést választhatott a DJI Mimo bevételének generálására. Ez a megközelítés magában foglalhatja az alkalmazás közvetlen értékesítését vagy azt, hogy együtt kínálják a hardvertermékekkel, lehetővé téve ezzel az ügyfeleknek további értéket és erősítve az ökoszisztémájukat.

Fontos megjegyezni, hogy ezek lehetséges okok a DJI Mimo kizárására a Play Áruházból. Az effektív okok ezeknek a tényezőknek a kombinációja vagy a DJI stratégiai döntéseire és prioritásaira vonatkozó más, nyilván nem hozzáférhető megfontolások is lehetnek.