Hangrögzítés több forrásból

Egyszerre szeretnéd rögzíteni a rendszerhangokat és a mikrofon hangját és egyetlen hangfájlba menteni?
A Reco egy ingyenes, nyílt forráskódú hangrögzítő alkalmazás Linuxra, Vala és GTK nyelven. Bár Elementary rendszerre tervezték, jól működik Ubuntu és más Linux disztribúciókon, és nem tűnik túl feltűnőnek a modern GNOME asztalon sem. A kinézete és ami fontosabb a működése is nagyon jó!

Még jobb, hogy a Reco telepíthető a Flathubból. Így majdnem mindenhol müködni fog, mert a legtöbb modern Linux Disztribúció támogatja a flatpak csomagokat.

Egyszerre tudja rögzíteni a hangját és a rendszer hangkimenetét (legyen szó játék hangjáról, szoftverről, zenéről, egy közvetítésben beszélőről), akkor hasznos a tartalom létrehozásához, legyen szó akár podcastba beilleszthető interjúk készítéséről, YouTube-videók készítéséről vagy átírásról blogbejegyzésekhez stb.

Hasonlóképpen, bárki, aki részt vesz egy online előadáson, szemináriumon vagy találkozón, hasznosnak találhatja, ha a beszédből hangmásolatot készít, hogy hivatkozzon rá, felhasználhassa átdolgozásra, jegyzeteket készítsen belőle stb.

A Reco segítségével hanghívásokat rögzíthetünk Ubuntuban és más Linux disztríbúció alatt.
Mindazonáltal engedélyt kell kérni attól, akivel beszélsz, hogy a felvétel megkezdése előtt tudja, hogy éppen felvételt készítesz. És igen, ez még olyan kevésbé formális helyzetekre is vonatkozik, mint például a Discordon való csevegés. Bármikor és majdnem bármi célból készített rögzítéshez kifejezett engedély kell!

Számomra a Reco legvonzóbb funkciója az, hogy lehetővé teszi, hogy kiválasszam, melyik mikrofonról készítsen felvételt. Ha csak egy mikrofon van, az nem hangzik nagy ügynek. De ha több beviteli eszköz van csatlakoztatva, akkor nem feltétlenül szeretném azt használni, amelyik a rendszer alapértelmezettként lett beállítva.

A Reco jellemzői:

  • Hangok rögzítése a mikrofonból és a rendszerből egyszerre
  • Választható ki, melyik eszköz(ek)ről kezdjen rögzíteni
  • Mentés FLAC, MP3, Ogg, Opus, WAV fájlokra
  • Állítson be késleltetést a felvétel előtt (legfeljebb 15 másodpercig)
  • A felvétel teljes hosszának beállítása (legfeljebb 600 másodperc)
  • Felvétel közben látható hanghullámforma
  • Válassza a felvételek automatikus mentését, vagy válassza ki a helyet minden alkalommal
  • A felvétel mentve, ha kilép az alkalmazásból

Ha a Reco hasznosnak tűnik számodra, menj és próbáld ki.

Itt keresd a Recót a Flathubon.

Megjegyzés: Én eddig az OBS-t használtam a több forrás használatára, de az olyan, mintha ágyúval lőnénk egy verébre. Ez a kis program jó alternatíva lehet.
Bár már említettem, de a hang (és nyilván a kép is) rögzítése erősen szabályozott téma. Ha valamit rögzíteni akarsz, akkor előbb engedélyezni kell a másiknak. Ami ennél is fontosabb: nem használhatod fel semmi törvénytelenre, azaz az eszköz egy hasznos dolog, használd úgy, ahogy kell.