Megjelent az Audacity 3.4.0 Béta verzió

Az Audacity audioszerkesztő kiadta a következő 3.4.0 béta verzióját. A projekt kiadási oldala szerint az új kiadás immár több zenével kapcsolatos funkciót is tartalmaz, mint például az óó:pp:ss idő és a Beats & Measures közötti váltás, valamint az időhúzó (time-stretching) klipek, amelyek a dal tempójához igazítják a klipeket.
A Time stretching funkcióhoz tartsuk folyamatosan lenyomva az „Alt” billentyűt (macOS: Opció), miközben az egérmutatót a klip élének felső harmada fölé visszük a nyújtáshoz.
A 3.4.0 egy új exportálási párbeszédpanelt is tartalmaz, így könnyebben hozzáférhetünk az olyan opciókhoz, mint a mintavételezési gyakoriság és az egyéni leképezés (5.1 vagy 7.1 hanghoz). Ezenkívül a „Tallózás” gomb a natív fájlböngészőt használja. Ha a beállításokat sokszor kell állítani exportnál ez a metódus hasznos lehet.

Pár egyéb újítás:

  • Mindig a Joint Stereo módot használja az MP3-hoz.
  • Egyszerűsített beillesztési logika és sztereó sávok variálása.
  • Conan 2-t használ.
  • Beépített Opus támogatás.
  • Javítja a stabilitást.

Telepítési lehetőségei:

Van [AppIamge verzió, amit érdemes használni. Bár ez béta verzió, és stabil, de jobb ha nem a natív telepítést használjuk!

Aki pedig az Ubuntu PPA-ból szeretné telepíteni a

https://github.com/audacity/audacity/releases/tag/Audacity-3.4.0-beta-1

PPA tárolót használhatja.

Appimage-t kipróbáltam, a felsorolt funkciók jól működnek. Elég stabilnak tűnik, bár egy rövid teszt erejéig volt fenn.

Hozzászólások

igen

Igen, bármelyik bejegyzésemet felhasználhatja bárki :)

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
tonsur képe

Megjelent az Audacity 3.4.0 stabil verzió

Miután flatpakos installal telepitettem az elvileg stabil verziót az első benyomás az volt,hogy túl sok az almenü,alig találom meg a megszokott menüpontokat,ha belenagyitok nem lehet csúszkával finoman közlekedni a megnyitott fájlban (mivel nincs csúszka, csak akkor ha előzöleg a beállitásokban a sávok beállitásnál bármit módositok,amit minden munkamenetnél meg kell ismételni,hogy legyen csúszka).
Többszőr összeomlott akár műveletek akár exportálás közben,az egyéni ffmpeg exportálás hibásan működik,hiába választok bármilyen opciót mindig ac3 lesz a végeredmény (a béta esetében ez vorbis volt).
Hosszabb 6 csatornás fájlok exportálása borzalmasan lassú,az etalonhoz képest kb háromszor lassúbb.
Szerintem rossz irányba megy a "fejlesztés",egyre kevésbé felhasználó barát a szoftver,maradok a bevált és nagyon gyors 2.2.2-esnél,illetve néha a 3.0.2-nél,természetesen nativ telepitéssel semmi flatpak vagy snap.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kami911 képe

Megjelent az Audacity 3.4.0 stabil verzió

#3 Van az úgy hogy félrecsúsznak a fejlesztések. Esetleg ismersz jó minőségű forkokat, amelyek a régebbi, jól működő verziót viszik tovább?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve