Keresés a tudás anyja

Csuhas fórumtársunk megjegyzései nyomán újra felszínre került bennem néhány dolog.
Miért nincs homokozó?
Az előnézet hiányosságai, a képek beillesztésének módja, stb.

De nekem más gondom is van az oldallal, és majd csuhas32 megerősít, vagy megcáfol, de az ubuntu.hu oldalon is probléma volt a következő:
Itt van ez a most futó Új Mint telepítés particionálása fórumtéma. Már 100 fölött jár a hozzászólások száma, és nem is egy szálon futnak az események, és ugye vannak az idióta rejtett részek halványzölddel "kiemelve".

Na most az a kérdésem, hogy ti milyen módszer használtok arra, hogy ha azt látjátok, hogy van 8 új hozzászólás, akkor megtaláljátok mindet?

Szerintem sokan nem találják meg a hozzászólásokat, ami értelmetlenné teszi a Fórumot.
Nemrégen egy olyan fórumtársunk kereste itt a saját, rejtett hozzászólását, aki vagy 7 éve regisztrált.
Ez röhej! Mármint az oldal működése.

Az én módszerem az, hogy a Firefox keresés az oldalon funkciót használom.
Ctrl+F: jún. 17. 11
Így szépen végig tudok lépkedni a ma 11 óra után keletkezett bejegyzéseken.
De ha ezt valakitől hallanám, kiröhögném, mondván, biztosan van valami jelölés az oldalon, amiből kiderül, hogy a 108-ból melyik a 8 új.

Tudom, nem éri meg az oldalt fejleszteni, de akkor minek a rengeteg hír, és játék?
Engem ezek egyáltalán nem érdekelnek.

Hozzászólások

Szuper módszer, de esetleg

Szuper módszer, de kezdésnek nem kéne szétoffolni a témákat, rögtön kisebb lenne a terjedelmük, nem?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Szuper módszer, de esetleg

#1
De.
De a problémát nem oldaná meg.
Nem?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Az én keresésemnek mostoha az anyja

#1.1

#1.1

#1.1

#1.1 Nem, de majdhogynem okafogyottá tenné.

Viszont gyakran különböző helyeken, szinteken érkeznek válaszok, vagyis nyolc elosztva mindenhova. Olyankor majdnem csak az egész átfutása segít, ha nem akarsz kihagyni valamit. Vagy lépegetsz a találatok között?

 

Kifejezetten hálás vagyok a zöldségdíleremnek, hogy a honlapjukon különféle szűrök vannak, például csak a regionális cuccot akarom látni, egy klikk, és lőn!

De a uBlock Origin is csodákra képes, akár egy betűt is ki lehet szűrni vele. Kozmetikai szűrés.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Az én keresésemnek mostoha az anyja

#1.1.1 Igen, lépegetek a találatok között.
Rákeresek egy adott időre, és végiglépkedek. Így nem hagyok olvasatlanul bejegyzést.
Csak figyelni kell nagyon a rejtett bejegyzésekre figyelmeztető harsány feliratra.
 

Amúgy te magad írtál egy bejegyzésben többféle dologról.
Eredetileg új telepítés particionálásáról volt szó.
De idekeverted a SMART adatokat az SSD-k élettartamát, a memória méretet, a swap partíció méretét, és a meglévő rendszered problémáit.
És ezekre mindre történtek reagálások, aztán azokra is, és a végén már mindenről szó volt.
Ennek a posztnak nemhogy 114, de még 14 hozzászólást sem lett volna szabad megérnie.

De szerintem nem baj, ha egy téma kapcsán sok minden előkerül.
Itt olyan kevesen vagyunk, hogy mindenki örül, ha minél több hozzászólás születik.
És szerintem hülyén nézne ki az, hogy ha azt látom, hogy nem vagy tisztában a SMART adatok értelmezésével, akkor nyitok neki egy új topikot.
Aztán, a swap méretének, és szükségességének is nyitunk egyet...

Átláthatóbb lenne, az igaz, de mivel nem szól ránk a házmester, ezért csúszkálunk a korlátokon.devil

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Az én keresésemnek mostoha az anyja

#1.1.1.1 Azért ne tévesszük össze a valamennyire kapcsolódó dolgokat a semennyire kapcsolódó dolgokkal. Mint például a "lovagolok a másik szavain" féle bővítményekkel.

Meglátásom szerint az én "témabővítéseim" szervesen összetartoznak az eredeti felvetéssel, de igazad van, elburjánzik a dolog. Ha lehetne valahogy úgy, hogy máshova nyitni, de belinkelni, vagyis ha a hsz.-ban lehetne új témát nyitni, ami aztán csak egy hivatkozásként jelenne meg, de új téma lenne - ezáltal nem tenné olyan áttekinthetetlenné az egészet. De mivel a címet szerencsétlenül választottam meg, jogos a kritika, hogy eltértem kissé a témától, ha nem is az iránytól: Mindvégig a telepítés volt a téma, és az a körüli biszbaszok. És nem Win telepítés, nem a mások helyesírása, meg ilyenek. De hát emberek vagyunk, nem gépek.

Ha minden reakcióra reagáltam volna, ennek a triplája lenne most. Magam se gondoltam, hogy ennyire elhúzódik, de rendesen akarom csinálni, ezért inkább visszakérdezek, ha valami nem sikerül elsőre.

És a "hivatalos" leírások is ellentmondásosak, hát még a szakértők. Ember legyen a talpán, aki kiigazodik ebben. Minden tanácsot megszívlelek, de sokszor nekem kell döntéseket hoznom, hogy most akkor ez nem jó nekem, a másik meg inkább, aztán vissza.

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Az én keresésemnek mostoha az anyja

#1.1.1.1.1
Igazat adok neked, nem akarom elhárítani a kritikát, de azért csendesen megjegyzem, hogy a Win, Windows szavak 79-szer fordulnak elő abban a bejegyzésben, és te voltál az, aki először szóba hoztad. smiley

Én csak az egyéni Home használat miatt említettem meg, hogy "Én már a Windowsnál megszoktam azt, hogy a C meghajtó a Windowsé."

De említést tett Windowsról 444tibi is, aztán te is újra, de a pálmát T.István vitte el, amihez ezúton is gratulálok neki, aki élménybeszámolót tartott, és elmesélte, mivel szívott tegnap estig. smileyyes
Annak például egy blogban lett volna a helye.

Amúgy ennek a beszélgetésnek sem itt lenne, ezt megírhattad volna privát üzenetben is.
Nem baj, hogy itt írtad meg, mert így mások is okulnak belőle, csak mondom.

Egyébként lehet linkelni, miért ne lehetne?
Itt van annak a bejegyzésednek a linkje, amiben még annak örvendeztél, hogy "Mennyi sok jó leírás ma! Köszönöm mindenkinek ezuton."
https://linuxmint.hu/comment/61189#comment-61189

Jobb klikk a hozzászólás címére > Hivatkozás másolása, majd ezt beillesztheted egy másik bejegyzésbe, akár egy másik fórumon is.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Mindig lehetne jobb

Mivel megszólítattam:

Ó, hát az ubuntu.hu-n Drupal alatt a magamfajta mezei felhasználó képet sem tehetett be (kivéve az UbuWikibe) és így is vannak szép emlékeim sikeres segítségnyújtásokról. Nem kívánom az oldalt a saját igényeimhez igazítattni, inkább próbálom megtanulni a jelen lehetőségeket a legjobban használni.

Ha írnék egy blogot, abba tennék nagyobb képeket, hisz azt valaki eleve azért olvassa, mert kiváncsi rá, hozzászólásba (pláne 17 képet) szerintem csak kis méretben illik szerepeltetni. Most már azt is tudom, legközelebb hogyan tudom a hsz-ba úgy betenni, hogy rákattintva eredeti méretben meg lehessen nyitni. Remek.

A homokozó nem nagy ügy, az végül is lehetne egy bárki által nyitott blog, ahová lehet hozzászólásokat az oldal működését kitapasztalandó beküldeni. Szerintem ennek megnyitását nem kell KAMI-ra terhelni, elég a vezetőség felől egy jelzés, hogy nincs ellene kifogásuk.

Új hozzászólások: Görgetek, olvasok. Még a drupalos ubuntu.hu-hoz volt Sömike fórumtársamnak egy remek kiegészítője, az új hozzászólások mellett egy látványos ubupiros csík jelent meg, egy ilyesmi (a Válaszok megjelnítése alatt megbúvók kivételével) nagy segítség lenne.

https://ubuntu.hu/blog/41829-41829

Ezt úgy sem olvassa, így nyugodtan írhatom, nem hízelgés, Sömike nagyon rendes, meg lehetne próbálni elkérni tőle, esetleg átírni mintzöldre, ha gondoljátok.

A Kapcsolat oldal szerint a honlap egyetlen moderátora jelenleg kötőjel úr/hölgy, szerintem egész jó választás, én mostanság az indokolatlan hozzászólás-párolgással nem találkoztam, bár az én érzetem szerint azért néha néhány nagyon off szálat lekaphatna, dehát ki tud mindig a középúton járni? Legalább gyakorlom az átugrást!

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Csak kijön ebből még egy

Csak kijön ebből még egy "aranyhalból lett szűzlány" kezdetű és "esküszöm így történt, bíró úr!" végű bohózat...

Azt az ablak-op-rendszert azért hoztam szóba, mert első témám arról szólt, hogy az említett op rendszernél megszokott módon bántam el a "túl kevés a tárhely" figyelmeztetéssel, és a Mint ezt nem vette jó néven, kizárt a rendszerből. Jelen témámban nem említettem ugyan az indítóban, de nem sokkal utána igen, hogy a túl kevés hely mivel fenyeget, és hogy ez milyen traumatikus élmény volt. Mindezt az említett op rendszernél a felhasználók széles körében elterjedt viselkedése miatt, miszerint ignoráljuk, kilőjük, halogatjuk a figyelmeztetéseket.

Na már most, nem állíthatok minden szó mellé egy rendőrt, kinek ez jut eszébe, kinek az, de a legtöbb hozzászólás kapcsolódik valamennyire a témához. Olyan ez a hely, mint egy kocsma, mindenkinek van valami hozzáfűznivalója, az egyik tovább visz, a másik szórakoztat. Nem olyan nagy a baj. Úgyse lesz rend soha.

A linkelést nem úgy gondoltam, inkább egy ködös elképzelés volt részemről, egy vízióféle, hogy mint a SPOILER tag, egy OFF tag vagy kód elrejtené a nem teljesen a témához fűződő tartalmakat, ne adj isten új témaként máshova nyitva azt ide belinkelné, de nincs végiggondolva, csak képzelődök.

Valamiféle kultúra, viselkedési forma kialakulása is folyamatban van, csak még nagyon az elején járunk ennek.

Sok fórumon megfordultam, volt ahol bekorbácsoltak a tagok közé, ha kilógott valami, és rögtön OFF! OFF! felkiáltással visszaterelték, vagy átszerkesztették/áthelyezték a szerintük megfelelő topikba a nem oda valót, közben meg maguk is folyton határátlépésen kapták magukat, amint normális fórumtagként nyilvánultak meg.

Mint amikor felnőttet játszanak az óvodások. Muris, de szomorú.

Ennek a leggyümölcsözőbb területe a politikai fórum, amikor mindenre előjön a gyurcsánysoros.

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Többször jeleztem

és úgy látszik nem vagyok ezel egydül hogy rettenet ez a fórum.
Mindig a PH. lapcsaládot hoztam fel és most is.
Nincs rejtett akármi, nem borul fel a topik ha nem az utolsó hanem neadjisten valamelyik előtte levő kérdésre válaszolok. Ott a megválaszolt kérdés sorszáma, az írója nickneve, abszolút logikusan vissza lehet menni akár 10-20 szálat, reagálást is.

Mindegy ez ilyen de ez a show response mobilon még rettenetesebb, követhetetlen és a végén már csak egyik oldalra beszűkülve olvasható.

Ennek ellenére évek óta kitartok smiley

Win, szerintem semmi problémát nem kéne okoznia hogy egy másik rendszer is szóbakerül, pláne hogy ahogy elnézem itt a 60-70% dualbootos.
Szintén PH-n a Linux kezdőknek topikgazdája virtuális Fair play díjas, ha valaki nekiáll Winfosozni akkor helyreigazítja hogy nem az a neve annak a rendszernek.
Lehet szidni, megint csak Ferrisnek adnék egy linket, amin a Linuxos kezdésem első 2 éve van leírva.
Igaz nálam problémákat megmagyarázhatatlan hardver ütközés okozta de én 2 évig a pokolba kívántam az összes Linuxot és teljesen jogosan. Amennyit én szívtam velük, nincs rá szó.

És itt vagyok, nem szidom, használom, szeretem.

https://logout.hu/bejegyzes/tordaitibi/linux_rendszerek_hibai_egy_lelkes_amator_szemszoge.html   

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Többször jeleztem

#4 Nyilván minimum azt be lehetne állítani, hogy a hozzászólások időrendben egymás alatt (felett) legyenek és ne ilyen könyvtárfaszerkezet-szerűen szűkülő tölcsérformában jelenjek meg egymás alatt. Ekkor ugyebár minden hozzászólásnak azonos lenne a szélessége, mindig világos lenne, hogy melyek az utolsók és nem bújna meg egy sem, viszont a ki-mire válaszolt követése esetleg nehezebb volna, ebben segítség lehetne, ha lehetne a hozzászólásoknak továbbra is címe, illetve ha tartalmazhatnának egy hivatkozást, hogy mely korábbi hozzászólásra válaszok. Hozzám ez az elrendezés jobban illene, az biztos. Nem tudom, minek a rövídítése a PH. Elárulod, vagy kaphatok hozzá esetleg egy linket? Köszi!

Szerk: Prohardver esetleg?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Többször jeleztem

#4.1 Igen az.

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Többször jeleztem

#4.1 illetve ha tartalmazhatnának egy hivatkozást, hogy mely korábbi hozzászólásra válaszok.

Ha válaszolsz, a #<szám> az első sor elején az egy link, bár nem látszik, és elég fölé vinni az egérkurzort, látszik az eredeti üzenet felugró ablakban. Vagy ha nem, akkor valami blokkoló nem hagyja.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Többször jeleztem

#4.1.2 Igen, most igen, tudom, már rátaláltam köszi! Arra gondoltam, hogy egy másik elrenezés esetén, ahol a hozzászólások fix szélességgel helyezkednének el egymás alatt, szigorúan a beküldésük ideje alapján, szóval nem lennének külön szálak egy-egy témán belül, akkor az új hozzászólások mindig az oldal alján (tetején) lennének, nem kellene keresni őket, na de ekkor pláne jó lenne, ha az általad emlegetett funkció a hsz-en belül megmaradna. (Az új hsz felül nekem nagyon bejönne.)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Többször jeleztem

#4.1.2.1 Az is nagy segítség lehetne, ha az alhozzászólásra történő hozzászólások össze lennének csukva az alhozzászólásba, és esetleg egy szám jelezné az esetleges új hozzászólások számát. Akkor itt fentebb látnál négy hozzászólást, és kinyithatod, ha akarod akármelyiket. Az #1 alatt rejtve az #1.1, az #1.1.1 és a többi, majd a többi is ugyanúgy.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Többször jeleztem

#4.1.2.1 Feliratkozásom idején az ubuntu.hu és a linuxmint.hu hasonló módon kezelte a fórumot. Be lehetett állítani, hogy időben emelkedő vagy csökkenő sorban, továbbá behúzva vagy teljes szélességben jelenjen meg.

De egy csodás frissítés eltávolította ezt a beállítást :-(.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kami911 képe

Lesz oldal fejlesztés, csak

Lesz oldal fejlesztés, csak nagyon nincs idő rá. Novemberig el kellene hagyni a mostani Drupal verziót.

 

Ez mennyire fedi az igényeiteket: Új honlap tervek

Mi az, ami még hiányzik?

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Lesz oldal fejlesztés, csak

#5   Az ami sajnos nem elvárható, érthető okokból a tárhely véges.
Hogy IDE lehessen képeket feltölteni és ne olyan, most még ingyenes de bármikor fizetőssé válható vagy akármikor megszűnhető képmegosztókra amik esetleg bizonytalanok lehetnek.

Nem fogja az informatika társadalmat és a fórumot óriási veszteség érni ha pl. én majd egyszer eltávozok innen az árnyékvilágból de akkor megszűnik a Mega tárhelyem is érthetően, és én azt használom képmegosztásra, vagyis az összes oda mutató link értelmét veszti.
Egy fórumon meg ha helyben tárolódik, akkor fog eltűnni ha bezár a fórum de akkor meg úgyis mindegy.
 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve