Videókonvertálás az ffmpeg segítségével.

Koppány képe

Előfordulhat, hogy videókonvertálásra van szükségünk és gyors megoldás kell. A legegyszerűbb módon az ffmpeg segítségével tehetjük ezt meg.

Nyissunk terminált és navigáljunk a könyvtárhoz ahol a konvertálandó videónk található.

használjuk a következő parancssort (a helyes fájlnévvel persze) a második szekcióban pedig azt, hogy mi legyen a konvertált videó neve és formátuma.:

ffmpeg -i eredeti_video.avi -c:v copy -c:a copy -y konvertalt_video.mp4

A példámban egy avi videót konvertáltam át mp4 formátumba, de természetesen rengeteg formátumot támogat és így sok mindent konvertálhatunk.

Jó filmezést!

Hozzászólások

Videókonvertálás az ffmpeg segítségével.

Úgy látom, amit bemutattál, az nem konvertálás, csupán kopi - egyik konténerből a másikba. Az biztos, hogy gyorsan elvégzi a műveletet az ffmpeg, hiszen áthelyezésen kívül mást nem csinál ebben az esetben. Konvertálásra inkább az Avidemux, vagy a HandBrake jó.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
Koppány képe

Videókonvertálás az ffmpeg segítségével.

#1 Ebben igazad van. Viszont az öreg eszköz képes volt lejátszani az mp4-ből formázott avi-t. Tehát gyorsan nagy segítség volt. Ezért gondoltam, hogy megosztom a nagyérdeművel. :)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Videókonvertálás az ffmpeg segítségével.

#1.1 Én is használom az ffmpeg-et, de csak arra, amire te. A net jobban elfogadja az .mp4 kiterjesztésű állományokat, mint az .mkv-t. Biztosan sokmindenre képes az ffmpeg, de van nála kényelmesebben használható grafikus program is. Egyébként az Avidemux is tud kopizni egyik konténerből a másikba videófájlokat, csak ki kell választani a kimeneti fájlformátumot. Az MKVToolnix szintén alkalmas .mkv-fájlokat előállítani szinte bármilyen videóformátumból konvertálás nélkül. Pl. DVD .vob-fájlokat össze tud fűzni, sőt az .m2ts-t is ismeri. A másik egyszerűen használható program a Selene - videót és audiót is konvertál. Mostanában a Selenét használom a filmek audiófájljainak létrehozására (HEAAC), és a 6 audiócsatorna sztereóvá alakítására, valamint a hang kiszedésére.

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)