Cozy - audiobook kezelő, lejátszó

Egy érdekes, és keveset tudó audiolejátszót mutatok be. Bár viszonylag keveset tud, de van olyan funkciója, ami nekem nagyon fontos: le tudja kapcsolni magát egy megadott idő elteltével. A legtöbb ilyen program ezt nem tudja, és nekem ez fontos.

A program a cozy, ha magáról a programról, telepítésről szeretnél többet tudni, akkor a honlapját keresd fel. Én a hangoskönyvekhez használom, elvileg erre is készül. De bármi más audio termékhez is jó.

Az én módszerem a rendezéshez nagyon egyszerű, pár szóban itt is leírom, hogy linket adhassak az elhangzottakhoz.

A példa a MEK torrent oldala volt, hiszen itt sok jó hangoskönyv érhető el legálisan. A gyors letöltést ez a cikk segíti, ahol scriptesítettük a torrent fájlok kinyerését. Miután leszedted a kedven hangoskönyveidet lárhatod, hogy azokat valamiképp rendezni is kellene.

Nekem van egy viszonylag egyszerű megoldásom: Az első lépésben szerző – cím - felolvasó tagozódású könyvtárakat hozok létre, átnevezve az eredetit. Amit a hangfájlok átnevetése, sorszámozása követ. Ezt már scripttel végzem, egy nagyon jó kis rnm nevű átnevező programmal. A használt fájlkezelő a SpaceFM, ami jól bővíthető scriptekkel, így minden műveletet egy programmal tudok elvégezni.

Ezt követi az ID3- tag-ek kitöltése, ez is félautomata módon történik, hiszen a használt EasyTAG program alkalmas a fájlnévből való kitörésre. Sok egyébre is, de most csak ez a lényeg. Kitöltés után már csak a Cozy-t kell megtanulni használni, amiről a videó is szól:

Bár a legkényelmesebb megoldás a MEK torrent oldala, és sok jó könyvet találhatsz ott is, én ígértem egy másik aranybányát is: https://felolvaso.wordpress.com/ Mindenkinek jó szórakozást!  

Hozzászólások

Cozy - audiobook kezelő, lejátszó

A program alkalmas több fájl (több, mint 900) adatainak a letöltésére, átnevezésére? Esetleg létezik-e más alkalmazás, amelyik képes erre, mert különben igencsak sokáig tartana mindegyiket egyenként átnevezni. Azt tudom, hogy a Shazam és a SoundHound képesek az elhangzó számokat kikeresni az adatbázisukból, de csak egyenként, és amúgyis androidos programok.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Cozy - audiobook kezelő, lejátszó

#2 Ha estleg van bennük ID TAG, esetleg Pudletag?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Cozy - audiobook kezelő, lejátszó

#2.1 Sajnos nincs bennük semmilyen tag. A hangfelvevővel rögzített zeneszámok, ezért nincs sem szerzői, sem előadói információ. Olyan program is megfelelne, amelyik lejátszás közben megkeresné a neten ezeket az adatokat, és kiírná. Így könnyebben átnevezhetők lennének a fájlkezelőben. Ehhez persze olyan adatbázis kell, amelyikben sokmillió zeneszám hangmintája megtalálható.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Cozy - audiobook kezelő, lejátszó

#2.1.1 meg szupeszámítógép, AI képességekkel, ha tényleg rögzített számok.

Milyen zenék amúgy? Nem lehet letorrentezni inkább?

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Cozy - audiobook kezelő, lejátszó

#2.1.1.1 Deezerből felvett számok. Ha a Shazam és a SoundHound megtalálja, akkor talán nem kell hozzá szuperszámítógép.

A következőképpen vettem fel: kiválogattam a nekem tetsző dalokat, és bejelöltem őket a kedvencek közé. Ezután elindítottam a hangfelvevőt, aztán a Deezerben az első számot (ahonnan a felvétel indult). Utána folyamatosan lejátszotta a többit is (szerencsére reklámok nélkül), a hangfelvevő meg az összeset rögzítette egyben. Amikor kész volt, a GoldWave-vel automatikusan szétdaraboltattam külön számokra. Darabolási hiba persze volt benne, de korrigálni tudtam. Így jött össze a zenegyűjteményem nagy része. Ezeket a számokat kellene előadóval és dalcímmel ellátni. Egyenként is megtehetném, de az piszok sok munka.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Cozy - audiobook kezelő, lejátszó

#2.1.1.1.1 Ha a Shazam és a SoundHound megtalálja, akkor talán nem kell hozzá szuperszámítógép.

Dehogynem. Mind a kettő úgy működik, hogy átnyomja neten a hangmintát a központi AI-s szperszámítógépnek, az meg válaszol.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Most ingyenes hanganyag

https://bolt.katolikusradio.hu/muvek

Pár érdekes lehet, és ne tévesszen meg senkit, hogy egyházi az oldal, nem csak katolikus témákat dolgoznak fel. Rengeteg olyan rádiójátékot lehet összeszedni erről az oldalról, ami örök érték, és E. Román Kata rendező neve garantálja, hogy csak a legjobb minőséget adja ki a kezei közül. 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve