Képernyővideó rögzítése - egyszerűen

A videóvágásról szóló sorozat újabb részében a videó rögzítésről lesz szó. Bár önmagában nem egy túl nagy feladat, és van rá közel tucat program, de érdemes jobban átgondolni, hogy melyiket használjuk, és azt hogyan állítjuk be. 
Talán az egyik legegyszerűbben használható, de bőven elégséges funkcióval bíró a Simple Screen Recorder. Így ezzel kezdem a bemutatás, és akinek elég egy hangsáv, annak bőven megfelelő lesz a legtöbb munkára ez az egyszerű program.

A honlapja: https://www.maartenbaert.be/simplescreenrecorder/

Hozzászólások

Képernyővideó rögzítése - egyszerűen

Azért azt az ötletet meglehetősen furának tartom, hogy egy natív felbontású kijelzőt - pl. egy 1920x1080-asat 1600x900-ra - lebutítsak. Mi lesz az élességgel és a képernyőn elhelyezett ikonokkal, vagy pl. az oldalra elhelyezett tálcán lévő elemekkel (nálam 34 ikon van két oszlopban az oldalsávon - az alsók kilógnak a képernyőből a példának felhozott 1600x900-on).

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Képernyővideó rögzítése - egyszerűen

#1 Én több felbontást használok, több monitoron. Az ikonok stb.méretei kisebb eltéréseknél nem jelent gondot, de ha már nagyobb a váltás, akkor igen. Ez úgy oldottam meg, hogy a méretet, a betöltendő ikonokat, háttereket, ikonokat stb. mindegyikhez beállítottam majd scriptekkel váltok, ami az adott elbontáshoz tölti be az asztali elemeket, panelokat, és a hátteret. Így nem csunyul el a kép. 

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Wbar

#1 Egy barátom kedvence a Wbar. Nem tudom, oldalt elhelyezhető-e, de csinos kis alkalmazás.

A Linux Mint 19.1-ben is elérhetőnek kéne lenni, mert az alapot adó Debian Sid kiadásnál is elérhető.
https://community.linuxmint.com/software/view/wbar
Beállítás: http://www.lxlinux.com/wbar.html
Elhelyezhető oldalt is: https://www.techtimejourney.net/lightweight-launch-toolswbar/#more-1096

Lehet örülni is, ha tetszik: https://youtu.be/bLjK3Snghi4?t=163

Az ikonok lehetnek kis méretűek, de,ha az egérmutatót az ikon fölé viszem, akkor nagyobbak - mindkét méret állítható.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Wbar

#1.2 Én a tint2 mellett döntöttem, miután vagy fél tucat ilyent kipróbáltam. Egyszerű, mert van grafikus beállítási lehetősége, és elég sok mindent tud. Ha pedig manuálisan, a config-ot szeretné szerkeszteni az ember, akkor jó a dokumentáltsága. 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Wbar | tint2

#1.2.1 Én is szeretem a tint2-t.
De például, ha be kell mutatni valamit a menük vagy a panel segítségével, akkor a tint2 használatával ezt nem tudnám megtenni. Jó fél éve nem csinosítgatom a rendszert, más dolgokat próbálok inkább.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve