KDEnlive alapok

Elkezdtem egy KDEnlive, azaz videóvágó program sorozatot. Az első részben általános ismerkedés, pár alap bemutatásra került. Jellemzően csak kedvcsinálónak, de aki most ismerkedik a KDEnlive-vel, annak érdemes lesz megnézni. 

KDEnlive sorozat második része a vágásokról és a mozgatásokról szól. Bár alapműveletek, de mindenképp érdemes megismerni őket. Legalább párszor be is kellene gyakorolni, hiszen nagyon nehézkessé teheti a munkát, ha ezek nem mennek készség szinten. 

Ennyi :) Egyelőre...

Hozzászólások

kimarite képe

vágás, szerkesztés

Múltkor az egyik videót végignéztem, azaz inkább hallgattam, mert hosszú, ami nem baj, de erre volt épp idöm. És most az jutott eszembe, hogy az átlag felhasználó alapvetöen két célra használ egy ilyen alkalmazást: a nyers alapanyagból részeket vágjon ki, illetve a nyersanyagot összefűzze  más videókkal. És eközben lehet szüksége effektekre, de ez már egy második tutorial. Mindez, ha jól emlékszem, benne az egyik videóban, csak nosztalgiáztam egy régebbi blogom kapcsán magamban. :-)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

vágás, szerkesztés

#1 Nagy köszönet balacy-nak. Nekem nagy segítség ez a videó, mert semmit sem értettem hozzá. Alig várom a 2.részt!

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Olvasnivaló

Felmerült az igény a videószerkesztő programok megismerésére. Ezt az igényt szeretnénk kielégíteni az egyik népszerű szerkesztőprogram, a Kdenlive használatát bemutató cikkek összegyűjtött kiadásával. Most ez a „Kdenlive” sorozat 1 – 4. részének kiadása, semmi extra, csak a tények.

Kérlek, ne feledkezz meg az eredeti kiadási dátumról. A hardver és szoftver jelenlegi verziói eltérhetnek az akkor közöltektől, így ellenőrizd a hardvered és szoftvered verzióit, mielőtt megpróbálod emulálni/utánozni a különkiadásokban lévő ismertetőket. Előfordulhat, hogy a szoftver későbbi verziói vannak meg neked, vagy érhetők el a kiadásod tárolóiban.

http://fullcircle.hu/2014/10/31/kdenlive-1-4-resz/

(letölthető így is: https://www.linuxmint.hu/comment/24199#comment-24199)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve