A Linux Mint leállítja a KDE Edition fejlesztését

IG képe

Hozzászólások

kimarite képe

A Linux Mint leállítja a KDE Edition fejlesztését

@IG Nemrég írtam, az Ubuntu Backports PPA használható a KDE asztali környezet későbbi telepítésére. A fejlesztők inkább a saját fejlesztésekre koncentrálnak a jövőben, úgymint például az általuk létrehozott Cinnamon asztali környezet. A Linux Mint-et nem túl nagy csapat fejleszti, így a döntés érthető, a megoldás pedig egyszerű, vagyis a PPA használata. A hivatalos támogatás szűnik meg majd, vagyis az alapértelmezetten elérhető KDE telepítő.

A hír megjelent itt is (és mint említettem, a fórumon is volt ilyen kérdés nemrég):
http://skamilinux.hu/linux-mint-viszlat-kde/

Hozzászólások, vélemények:

„Istentelen nagy visszalépés lett a KDE5 plasma a 4es frameworkhöz képest :( Az applikációk feljavultak végre (legalábbis nem rosszabbak, mint a 4es kiadásban, az IDE-kben pedig észrevehető a fejlődés), de a desktop környezet testreszabhatósága (illetve testre szabhatatlansága) egyszerűen botrányos.... a stabilitás hiányáról nem is beszélve”
„Ahha! Akkor tutti valami ilyesmi lehet a dolog mögött. Munkára használt gépnnél ez nagyon zavaró tud lenni.”
„„Nálam sajnos elég komoly dependency van az applikációira , befogott orral ugyan, de egyelőre a kde rendszert használom””

„Világ életemben KDE párti voltam, (minden nyűg ellenére) de az 5 nem kell köszi!”
„Fura, nekem a 3 és az 5 nagyon bejönnek, de a 4 sosem tetszett.”
„A hármas szintén szuper kiadás volt. :) A kde4 sokáig kifogástalanul támogatta a superkarambát is”

„Évek óta mélyrepülésben van a KDE. Egyre instabilabb, a teljesítménye csapnivaló és néhol túl van bonyolítva egy mezei user szempontjából, így teljes mértékben egyet értek a fejlesztők döntésével. Én személy szerint az XFCE felületet részesítem előnyben. Egyszerű, gyors és nagyszerű! ”
„A KDE-t szerintem aki szereti pont azért szereti, mert egy mezei usernak túl bonyolult... én nagyon szeretem, hogy jól testre szabható, és sok funkciót rejtenek a felületek. Hányingerem van, mikor egy programot egyre csak butítanak butítanak, PL firefox mert az egyszerű usernek túl bonyolult. Mára szinte kizárólag about:config ha szeretnél valamit. Ugyanezt látom sok linux kiadásnál. Egyedül a KDE volt az a felület ahol ezt kevésbé éreztem. Sajnos 4,13 verzió az utolsó jól használható KDE. Véleményem szerint.„
„A csapnivaló teljesítmény már a múlté, a skálázhatóság miatt, a beállításoktól függően akár az xfce rendszerigényét is alul múlja. Amiben még nem lehet kiváltani azok az applikációk, de a desktopot (az aktivity megoldással az élen) már régen ki kellett volna dobni a francba.”
„Azt nem említettem, de aki tovább lapozott, az olvashatta, hogy a mint blogon a KDE szerelmeseinek javasolja az arch linux használatát, idézem : or they might want to trade a bit of stability away and move to to a bleeding edge distribution such as Arch to follow upstream KDE more closely.”
„Érdekes, hogy még a kubuntu ppa - ról is azt mondja, hogy továbbra is telepíthető és reméli, hogy az még elérhető marad”
„OpenSUSE-t használok, az az alapértelmezett KDE disztró. (innentől nézve nagyjából irreleváns számomra, hogy a Mint kitette-e a KDE-t vagy sem)”
„Igen, de az ezer éve az is. Emlékszem, már a kezdetektől fogva támogatta.”

„Szerintem jol dontottek. Cinnamon es Xface is eleg lenne.”
„az xfce nem a fjúcsörökre hajt hanem a stabilitásra, bár egy két újdonság mindig kerül az új verziókba. Remélem ez így is marad, mert én nem a DE miatt használom a gépet, hanem a felhasználói programok miatt.”

„Édesapám nagy KDE-fan, én sose tudtam megszokni pedig kiskölyök koromtól addig amíg elkezdtem magamnak csinálni a rendszert azt használtam...”

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

A Linux Mint leállítja a KDE Edition fejlesztését

#1 A Backports PPA mindig is használatban volt:
„A Kubuntu és a Linux Mint KDE felhasználói hamarosan megkapják a KDE Plasma 5.8-as frissítését a Kubuntu Backports PPA-n keresztül.”
https://linuxmint.hu/hir/2017/01/linux-mint-blog-havi-hirek-2016-december

Stabil PPA:
https://launchpad.net/~kubuntu-ppa/+archive/ubuntu/backports

Teszt (!) PPA:
https://launchpad.net/~kubuntu-ppa/+archive/ubuntu/backports-landing

És a híreket mindig meg lehet találni, például:
https://kubuntu.org/news/plasma-5-10-1-now-in-zesty-backports/

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve