Linux Mint blog havi hírek - 2016 december

Kabika képe

A cikk eredetileg 2016. december 15-én jelent meg a Linux Mint hivatalos blogján. Emiatt az itt található hírek és bejelentések közül néhány már megtörtént, amihez van információ a magyar oldalon, azt be is linkelem.

A fejlesztőcsapat köszöni mindenkinek az adományokat és a támogatást, és külön köszönetet mond mindenkinek, aki részt vett a bétatesztelésben.

Most pedig lássuk, hogy mi van a Mikulás zsákjában az ünnepekre!

Linux Mint 18.1

A Linux Mint 18.1 Cinnamon és MATE kiadása megjelenik még a héten, a csapat reméli, hogy mindenkinek tetszeni fog és sok boldog órát tölt majd velük.

Ezen felül a frissítés is elérhető lesz azoknak, akik a 18-as verzióról szeretnének frissíteni.

Új PIA menedzser

A Linux Mint csapata együtt dolgozott a PIA-val (ami egy prémium VPN szolgáltatás), hogy létrehozzanak egy új alkalmazást a PIA VPN-hez történő kapcsolódáshoz.

A PIA és a Linux Mint nagyon jól együttműködik, ha megfelelően vannak konfigurálva… Azonban kicsit körülményes minden szükséges adat beállítása, ebben szeretne a csapat segítséget nyújtani.

A PIA menedzser használatakor csak a felhasználónévre és a jelszóra lesz szükség, ezután már csak Gatewayt kell kiválasztani. A Save gomb megnyomása után a VPN készen is áll a használatra.

Az alkalmazás még nem található meg a tárolókban, még dolgoznak rajta, azonban már teljesen használható. Ha valaki ki szeretné próbálni, itt teheti meg:

KDE frissítés a Kubuntuhoz és a Linux Mint KDE kiadásához

A Kubuntu és a Linux Mint KDE felhasználói hamarosan megkapják a KDE Plasma 5.8-as frissítését a Kubuntu Backports PPA-n keresztül.

A frissítés a következőket fogja tartalmazni:

  • KDE Plasma 5.8.4

  • KDE Frameworks 5.28

  • KDE Applications 16.04.3

Ha valaki szeretné tesztelni az élesítés előtt, megteheti ezt, a következő linkeken található leírások segítségével:

A Linux Mint KDE 18.1 már az 5.8-as Plasma-val érkezik.

Ha túl sokáig tartana a megjelenése, akkor elképzelhető, hogy az Xfce kiadás önállóan jelenik majd meg.

Ezen felül az eredeti bejelentésben lehet még olvasni a Mintbox Mini Pro-ról, valamint arról is, hogy már kaphatóak Linux Mint mintás kapucnis pulcsik és pólók.

Nevemberben $11372 gyűlt össze a közösségtől, mindenkinek köszönik a támogatást!