Lenne kedved jönni egy budapesti szabad szoftveres találkozóra?

kami911 képe
Igen
29% (12 szavazat)
Igen, de távol van
36% (15 szavazat)
Nem, mert nem jó a 2018. december 4. (kedd, este)
21% (9 szavazat)
Nem, mert nem érdekel
14% (6 szavazat)
Összes szavazat: 42

Hozzászólások

kimarite képe

Szabad szoftveres Soirée | 2018. december 4., kedd, 18:00–23:00

Erről lenne szó igazából:

Szabad szoftveres Soirée | 2018. december 4., kedd, 18:00–23:00 | Helyszín: még nem tudjuk
Sziasztok!
Mit szólnátok hozzá, ha szerveznénk az év utolsó hónapjára egy kötetlen szabad szoftveres találkozót? Mindegy milyen disztró, mindegy, hogy Linux, BSD, vagy éppen ReactOS használója vagy, vagy éppen a szabad tartalmakért rajongsz, várunk. A program, a hely és az időpont kialakítás alatt - kérlek szavazz mi és mikor legyen. Ha van kedvetek, jelentkezzetek előadással (5-10 perc), bármilyen szabad szoftveres témával.

https://m.facebook.com/events/378908752682455/

Rossz időintervallum

18:00-23:00

A nem pestieknek... eleg rossz időpont. Autoval is kesön és haza. Ha auto nincs akkor lehet már busz se megy vagy vonat sem... csak másnap visszafele .

 

kimarite képe

Rossz időintervallum

#4 Hát ez nem csak saját buli, hanem mások szervezték így. Egyébként megfigyeltem például az OSM (Open Street Map) rendezvényei is hét közben vannak, ugye van egy kör, aki pl. 16 óráig dolgozik vagy (gondolom, viszonylag) könnyen vehet ki szabadságot, ők biztosan el tudnak menni. Azt hiszem, nem elsőként írom, de az van, hogy a nem budapesti rendezvények szervezéséhez egy-egy ott lakó ember kell, aki azt megszervezi. De így sem jön össze mindig elég ember, mert néha inkább elhalasztják ... érdeklődés hiányában, azaz inkább a személyes elfoglaltságok miatt. Tehát nem Budapesten kell egy szervező, mi nem tudunk „vidéken” szervezni. És utána kell szervezni egy helyet, ami lehet egy szórakozóhely is. Akkor utána asztalokat kell foglalni, ha olyan a hely. Mármint azután, ha megfelelő számú jelentkező összejött. Vonat mindig megy (szerintem, mert most két megállót vonattal teszek meg Budapesten belül, ugyanis az autóm javítás alatt van), de tényleg az van és elhiszem, hogy hosszú az út hazafelé, és kevés alvás lesz aznap. Most mondanám azt, hogy biztosítok helyet alvásra (esetleg), de reggel szinte ugyanaz lesz a helyzet, korán kell kelni, ha haza szeretnél érni, ugyanúgy kevés alvás. Szerintem saját rendezvény például a 19.1 megjelenésekor lehetne, de ezt pótol(hat)ja a fenti rendezvény, mert szinte ugyanakkor lesz. Saját rendezvényt egyelőre Budapesten tudunk szervezni. És akkor, ha tényleg van megfelelő számú jelentkező, mármint utána kezdődik a szervezés igazából. Azt mondanám, hogy nehéz biztosat ígérni, mert sokaknak elég a fórum. Jelenleg ez a tapasztalat. Egy másik fórum rendez kéthetente találkozókat (főleg Budapesten), de ott van egy 4-6 fős „kemény mag”, akik mindig elmennek. Én róluk, mint egyetlenként tudok, állandós csapat tekintetében. Sokkal régebben létezik a fórumuk, és sokkal több a tag, „de” sokan onnan ide is eljönnek ..., nézelődni, segíteni, esetleg kérdezni is.

kami911 képe

Sziasztok!

Sziasztok!
Mit szólnátok hozzá, ha szerveznénk az év utolsó hónapjára egy kötetlen szabad szoftveres találkozót? Mindegy milyen disztró, mindegy, hogy Linux, BSD, vagy éppen ReactOS használója vagy, vagy éppen a szabad tartalmakért rajongsz, várunk

Foglaltam helyet keddre (2018. december 4.)! Este hattól (vagy akár előbb is) lehet gyűlni a Széll Kálmán tér oldalában, a Trombitás Királyi Šörözőben.

kimarite képe

Sziasztok!

#5 Jó, hogy megvan a hely is.