A Linux Mint verziót ezzel az asztali környezettel használom (2018)…

kami911 képe
Cinnamon - Linux Mint 18.x
50% (61 szavazat)
MATE - Linux Mint 18.x
17% (21 szavazat)
Xfce - Linux Mint 18.x
10% (12 szavazat)
KDE - Linux Mint 18.x
4% (5 szavazat)
Cinnamon - Linux Mint Debian Edition
2% (3 szavazat)
MATE - Linux Mint Debian Edition
1% (1 szavazat)
Cinnamon - Linux Mint 17.x
6% (7 szavazat)
MATE - Linux Mint 17.x
2% (3 szavazat)
Xfce - Linux Mint 17.x
1% (1 szavazat)
KDE - Linux Mint 17.x
2% (2 szavazat)
Cinnamon - Nem Linux Mint-en
0% (0 szavazat)
MATE - Nem Linux Mint-en
1% (1 szavazat)
Xfce - Nem Linux Mint-en
2% (3 szavazat)
KDE - Nem Linux Mint-en
2% (3 szavazat)
GNOME Shell - Nem Linux Mint-en
0% (0 szavazat)
Unity - Nem Linux Mint-en
0% (0 szavazat)
Egyéb, leírom a hozzászólásban
0% (0 szavazat)
Összes szavazat: 123

Hozzászólások

A Linux Mint verziót ezzel az asztali környezettel használom

@#0 A Linux Mint Xfce mellett a Manjaro Xfce verziója is telepítve van HDD-re. Ez utóbbi SSD-n hihetetlenül gyors, HDD-n nem annyira. Kipróbáltam én már rengeteg linuxot, de a Linux Mint az, amelyik minden szempontból a legjobb számomra. Egyszerű, könnyen kezelhető, jól néz ki, és nincs sok baj vele.

 Én is imádom. Évek óta

 Én is imádom. Évek óta használom. Ahol dolgozom nem tudom rávenni őket a használatára, még akkor sem ha nem használnak wines programokat.

SzzS képe

 Én is imádom. Évek óta

#2 Otthon az asztali gépemen Manjaro KDE, a laptopon Manjaro XFCE, a munkahelyi gépemen Manjaro Deepin fut.

Nekem sikerült rávenni a vezetőséget, hogy dobjuk a Windows vonalat, így a cég összes asztali gépén Linux Mint fut, a két szerverünkön pedig Debian.

Meg kell még küzdenem néha az idióta beidegződésekkel, de ez mára nagyon minimális és mindenki egyre megelégedettebben használja a Linuxot.

mate

mate felülettel kezdtem, aztán kipróbáltam a többit is. mindegyikben van valami ami tetszik, de maradtam ennél. persze más linuxokat is próbáltam és igazából a zorin os 11-et használom jelenleg. a felülete és letisztultsága alapból nagyon bejön, szinte semmit nem kellett rajta változtatnom. viszont volt vele néhány probléma amit nagyon nehezen tudtam megoldani. a mint most a második rendszer, mert megbízható, rendkívül testreszabható. ha ezt a két rendszert tudnám ötvözni számomra az a linuxok császára lenne :D.

Szavazás "radio" gombokkal

Jó és érdekes dolog ez a szavazás, csak a radio gombokkal nem értek egyet, inkább a checkbox-ot javasolnám ilyen szituációra. Mert a radio gomb feltételezi, hogy mindössze egy gépet használunk, vagy több gépen kötelezően ugyanazt a felületet függetlenül annak paramétereitől. Mindezt a XXI. században... :-)

 

szhf62 képe

 Nálam az xfce és a mate a

 Nálam az xfce és a mate a nyerő, amihez kell azon meg tudok oldani mindent. A cinnamon a memóriát nagymértékben leterheli, és az mellett (nekem) nem "nyújt többet".

A Zorin OS 9 és 11 ami még a régebbiek közül (nagyon) bejött, na meg az ubuntu 16.04 MATE, és a LM 13 - 17 32 bites xfce környezetei. Kíváncsi leszek a Linux Mint fejlesztésére - az újabb kiadású kernelekkel együtt.

kimarite képe

 Nálam az xfce és a mate a

#9 Állítólag gyorsabb lesz (a Cinnamon). :)

Linux verziók

@kimarite: A KDE fejlesztését befejezik Linux Minten, valamint át fognak majd térni a Debian-alapokra Ubuntu helyett?https://androbit.net/news/6962/a_linux_mint_leallitja_a_kde_edition_fejl...

Nemrégen szóvá tettem már, hogy táblagépen a hivatkozás (pl. #9) nálam nem jelzi, hogy kire vonatkozik a válasz. Valahogy másképp nem lehetne jelezni a nevet (mint ahogyan a Disqusban is van)? A tartalom látszik, ha rákattintok a # 9-re, de a név nem.

kimarite képe

Linux verziók

#10 A KDE-t a Linux Mint-től is függetlenül fejlesztik. Mindössze annyi történik majd, hogy a következő nagy kiadásnál alapvetően letölthető ISO verzió nem lesz választható ebből, viszont ugyanúgy telepíthető bármikor a KDE asztali környezet a Linux Mint rendszerre, mint másra. A Linux Mint erőssége a Cinnamon, a saját fejlesztésű asztali környezet. Az energiákat felesleges másfelé pazarolni. A MATE is azért lett azzá, ami most, mert erősen dolgoznak rajta. Az régi motoros Xfce-t meg felesleges dicsérni, mert egyértelműen kiváló asztali környezet.

Debian alapokra nem hiszem, hogy átáll a Mint, de most is van ilyen, az LMDE (két változatban). Érdemes lenne közvetlen, a Debian Sid ágából építkezni persze, de ehhez elég nagy fejlesztői gárda kéne. Olvastál ilyen tervről valahol?