Nem érhető el a vezeték nélküli hálózat hiba elhárítása

kami911 képe

Hordozható számítógép vagy WiFi kártyával szerelt számítógép esetén előfordulhat, hogy a vezeték nélküli kapcsolatok nem jelennek meg a „Hálózatkezelő” kisalkalmazásban.

Amennyiben ilyet hibát tapasztal, győződjen meg róla, hogy:

 1. Hordozható számítógép esetén előfordul, hogy a gép rendelkezik a WiFi be- és kikapcsolásához egy külön kapcsolóval, vagy billentyűkombinációval.
  1. A hordozható számítógépen lévő kapcsoló rendszerint az eszköz oldalán található:
  2. A billentyűkombinációval be- és kikapcsolható WiFi rendszerint az „Fn” módosító billentyűvel egyszerre lenyomott másik billentyűvel érhető el:
   Ebben a példában a kék antenna piktogrammal jelzett 2-es billentyű harmadlagos funkcióját kell elérni az Fn + 2 billentyűkombináció lenyomásával.
 2. Egyes WiFi kártyák esetén szükség van további zárt illesztőprogramok telepítésére, amelyet az „Illesztőprogram-kezelő” programból tud feltelepíteni.
 3. A BIOS beállítások között a WiFi be van kapcsolva.
  1. Indítsa újra a számítógépet.
  2. Lépjen be a BIOS beállításokba a számítógép által jelzett, vagy a számítógép (esetleg az alaplap) leírásában található billentyű nyomva tartásával. Ezek a billentyűk általában a következőek lehetnek: „DEL”, „F2”, „F11”, „F12”
  3. A hálózat beállításai között (Network) engedélyezze a Wireless LAN Radio beállítást (On vagy Enable beállítás)
 4. Amennyiben ezen hibajavítási kisérletek sem hoznak megoldást, futtassa le a következő parancsokat a Terminálban.
  1. Nyissa meg a „Menü”-ből a „Terminál” alkalmazást, vagy ugyan ehhez a feladathoz nyomja le a „Ctrl + Alt + T” billentyűzetkombinációt és a megjelenő ablakba másolja be a kovetkezőket:
   1. lspci ; lsusb ; sudo rfkill list all
  2. Próbálja újra a csatlakozást. Amennyiben ez nem sikerül a terminálon megjelenő adatokat új Fórumtéma beküldése lehetőség segítségével kérjen segítséget a Linux Mint közösségtől.

Melléklet: