Kijelzők beállítása

kami911 képe

A kijelzők, monitorok beállításához a „Kijelző” alkalmazás szolgál, amelyet a „Menü”-ben a „Beállitások” között a „Kijelző” menüelemre kattintva érhet el.

Itt beállíthatja a kijelzők felbontását, frissítési frekvenciáját, elforgetását, és a felhasználói felület méretezését. Ez utóbbi a nagyfelbontású kijelzők (például: 4K-s kijelzők) esetén növelhetőek meg a felhasználói interfész elemek. A Linux Mint 20-as verziótól kezdve a méretezés nem csak egész többszörös lehet, hanem százalékos megadásra nyílik lehetőség.

A „Kijelzők tükrözése” lehetőség bekapcsolásával a kijelzőkön ugyenaz a tartalom jelenik majd meg. A tökrözött kijelzők felbontása a legkisebb felbontású kijelzőhöz igazodik majd.

A kijelzők egymás melletti helyzete az „Elrendezés” részben az egérrel történő kattintással és húzással változtatható meg.

A „Kijelzők felismerése” gombra kattintva minden kijelzőn a bal felső sarokban megjelenik a kijelzőre vonatkozó az „Elrendezés” területen megjelenített információ.

A modosított beállítások véglegesíthetőek az „Alkalmaz” gombra kattintva. Az eredeti beállításokat az „Alapértelemzések visszaállítása” gombra kattintva állíthatja vissza.

Melléklet: