Firefox Proton kinézettel kapcsolatos beállítások

kami911 képe

További haladó beállítások

A Firefox böngészőben számos olyan funkció is beállítható, amelyeknek nincsen a felhasználói felületen beállítási lehetősége. Ebben a leírásban a Firefox 89-es verziójában megjelent Proton kinézettel kapcsolatos beállításokat találja. Ezek a beállításokkal további testreszabási beállításokat végezhető el. A felület eléréséhez írja be a címsorba a következőt:

about:config

A megjelenő ablakban kattintson a „Kockázat elfogadás és továbblépés” gombra:

Az megjelenő felső keresőmezőben kereshető a beállítás neve részben vagy egészben. A kersesés után a szűrt listából:

  • Logikai érték esetén: a logikai értékre duplán kattintva, vagy a sorvégi gombra kattintva változható meg;
  • Szám esetén: számot tartamaző mezőben duplán kattintva szerkeszthető az érték, vagy a sorvégi gombra kattintva szerkeszthetővé válik az érték;
  • Karakterlánc esetén: karakterláncot tartamaző mezőben duplán kattintva szerkeszthető az karakterlánc, vagy a sorvégi gombra kattintva szerkeszthetővé válik az karakterlánc.

Figyelem: a beállított értékek azonnal érvényre jutnak. Az eredeti érték visszaállítható az átállításkor a sor végén megjelenő "Visszaállítás" gomra kettintva.

Amennyiben egy beállítás még nem szerepel a Firefox böngészőben, akkor a „+” gombra kattintva lehet az adott bejegyzést létrehozni:

Az „Eszköztár beállítások” lehetőségnél újra elérhetővé teszi az eszköztár beállítások között a „Sűrűség” beállításnál a „Kompakt” lehetőséget.

Beállítás neve:

browser.compactmode.show

Eredeti érték: false;

Átállítás: true értékre.

Letiltja a Firefox 89-es verziójában megjelent Proton kinézetet, amely a gombokként jeleníti meg a lapokat. Helyette a régebbi lapmegjelenítés lesz aktív.

Beállítás neve:

browser.proton.enabled

Eredeti érték: true;

Átállítás: false értékre.

Letiltja a Firefox 89-es verziójában megjelent Proton helyi menü kinézetet, amely nagyobb sorkozökkel jeleníti meg a helyi menüket és könyvjelzőket.

Beállítás neve:

browser.proton.contextmenus.enabled

Eredeti érték: true;

Átállítás: false értékre.