Csomagkezelés a Szoftverkezelővel

kami911 képe

A legegyszerűbben szoftvereket a Szoftverkezelő program segítségével telepíthet a Linux Mint rendszerre.

A Szoftverkezelő

A Szoftverkezelő megnyitásához kattintson a  „Menü” gombra majd az „Adminisztráció” csoportban kattintsunk az „Szoftverkezelő” ikonra.

A Szoftverkezelővel böngészheti a Linux Mintre elérhető szoftvereket kategóriák és kulcsszavak alapján. A szoftvereket sorba rendezheti értékelés és népszerűség szerint.

Beléphet a különböző kategóriákba.

Vagy a jobb felső sarokban található keresővel kereshet.

Szoftverek telepítése

Miután megtalálta a kíván programot, kattintson rá. Ekkor megjelenik a program adatlapja, ahol a név mellett egy rövidebb és egy hosszabb leírást is talál a programról. Mindezek mellett képernyőképeket is megnézhet a programról. Láthatja a program pontszámát, a felhasználói értékelését és az oldal alján a „Vélemények” bekezdésben elolvashatja a felhasználói véleményeket is. Ide ön is írhat épitő jellegű kritikát vagy kulturált véleményt angol nyelven vagy éppen magyarul is.

A „Részletek” bekezdésben megtudhatja a telepítendő vagy telepített csomag helyigényét, verziószámát, illetve hogy milyen további csomagok telepítését vagy eltávolítását igényli a program telepítése.

Ha a program még nincs telepítve, akkor a „Nincs telepítve” felírat jelenik meg az adatlap fejlécében és jobb oldalt aktív a „Telepítés” gomb amellyel elindíthatja a telepítést.

 

 

Szoftverek eltávolítása