A Signal iOS és asztali alkalmazásaihoz is bevezette a helyi titkosított mentési funkciót

enlightened Ez az oldal a közösségért készül. heart Kövess minket máshol is:  Linux Mint Magyar Közösség a Mastodon-on  Telegram csatorna – csak hírek  Beszélgessünk a Telegram – Linux csevegő csoport  Hírek olvasása RSS segítségével  Linux Mint Hivatalos Magyar Közösség a Facebook-on      Linux Mint Baráti Kör a Facebook-on
wink Ha hasznosnak találod, és szeretnéd, hogy folytatódjon, támogasd a munkát Ko-fi vagy Paypal segítségével. laugh

kami911 képe

Kiadásra került a Signal üzenetküldő alkalmazás 8.30-as verziója, így minden támogatott operációs rendszer (Android, iOS, Linux, macOS és Windows) számára elérhetővé vált a helyi biztonsági mentés funkció.

Android rendszeren közel egy éve került bevezetésre a funkció, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy végpontok közötti titkosítással ellátott biztonsági mentést készítsenek a csevegéseikről, így a készülék elvesztése esetén más eszközökön is visszaállíthatják a beszélgetéseket. A mentési rendszer két lehetőséget kínál: az egyik a Signal által tárolt mentés (amely ingyenes, 45 napnyi médiaanyagot és üzenetenként 128 KB-os korlátot tartalmaz, míg a fizetős csomagoknál 100 GB a keret), valamint a méretkorlátozás nélküli, saját eszközön tárolt helyi mentés. Mindkét opciónál titkosítottak a mentések, amelyek visszafejtéséhez helyreállítási kulcs szükséges. A Signal által tárolt mentések esetén egy naponta cserélődő kiegészítő kulcs fokozza a védelmet. A Signal elmondása szerint az eszközökön tárolt mentésekhez tartozó helyreállítási kulcsok képesek az összes korábban (a kulcs által) titkosított fájl visszafejtésére, így ezek megszerzése kiemelt célja a támadóknak.

A frissítések lehetővé teszik azt is, hogy az elsődleges eszközhöz egy újonnan társított eszköz is letölthesse a csevegésből hiányzó régebbi mellékleteket. Ráadásul a médiafájlok tárolása mostantól elkülönül a mentési archívumból és a duplikált fájlok is csak egyszer kerülnek tárolásra, amivel elkerülhető a felesleges mentés és szinkronizálás. Az előfizetéssel rendelkező felhasználóknak lehetősége van törölni a régebbi médiafájlokat a helyi tárhelyről és csak azok bélyegképeit megtartani, miközben a teljes fájlokat letölthetik a szerveren tárolt mentésekből.

Egyik mentési módszer sem vonatkozik a 24 órán belül eltűnő üzenetekre, így azok nem kerülnek az archívumba. Azok számára, akik mindkét mentési módszert használják lényeges információ, hogy a szerveren tárolt mentések nem törlik a helyi mentéseket. A visszaállítás során azonban a helyi mentésekben található, lejárt érvényességű, eltűnő üzeneteket a rendszer kihagyja. A Signal iOS-kliensének 8.30-as verziója lehetővé teszi az iPhone-ok közötti közvetlen adatátvitelt egy helyi, végpontok között titkosított Wi-Fi kapcsolaton keresztül, ami a fejlesztők szerint növeli a sebességet és a megbízhatóságot.

A Signal közlése szerint ezzel a lépéssel lezárult a biztonsági mentésekkel kapcsolatos projekt első szakasza, így a mérnökök a továbbiakban a mentésektől eltérő rendszerek fejlesztésére fognak összpontosítani.

(forrás)