A közösségi szavazás eredménye

Koppány képe

Kedves Tagok! Az ezelőtt 1 hónappal kiírt szavazást vasárnap lezártuk.

638 szavazat érkezett be, melyből csupán 133 szavazat származott regisztrált tagoktól. Mi csak a regisztrált tagok szavazatait vesszük figyelembe. 

Ennek alapján a következő eredmény született: 

133 szavazatból 95-en szavazták arra, hogy "igen". Ez a szavazatok 71,43%-át teszi ki.

133 szavazatból 38-an szavazták arra, hogy "Szeretném, ha Offtopic témák is megengedettek maradnának" Ez a szavazatok 28,57%-át teszi ki.

Az eredmény ismeretében az oldal tulajdonosa fog döntést hozni a szabályzat módosításával kapcsolatban.

Mindenkinek köszönjük, hogy részt vett a szavazásban. A továbbiakról tájékoztatást fogunk közzétenni.

Hozzászólások

csuhas32 képe

És ehhez lehet hozzászólni?

Ahogy mondják: Bátraké a szerencse!
Remélem nem szabadul el a pokol!

Bár a linkre kattintva megtudható azok számára is, akik nem követték figyelemmel az eseményeket, de azért betűvel is kiírnám, hátha így könnyebbség egyeseknek, a szavazás címe:

„Szeretné-e a közösség,hogy az oldalon kizárólag csak Linuxról szóló és azzal összeegyeztethető bejegyzések és blogok legyenek megengedettek?”

volt. Erre voksoltak 95-en „igen”-nel.

(Ha gondoljátok, esetleg a témaindítót is át lehetne írni valahogy így:
Kedves Tagok! Az ezelőtt 1 hónappal kiírt „Szeretné-e a közösség,hogy az oldalon kizárólag csak Linuxról szóló és azzal összeegyeztethető bejegyzések és blogok legyenek megengedettek?” című szavazást vasárnap lezártuk.)

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

95-en akkor eldöntötték az

#2 Kevés, de azt kell tudni, ha figyeli az ember a jelenlévő tagokat, akkor egy időben csak maximum 5-10 ember van jelen, azok közül is fél tucat a törzsközönség... Így csodákat ne várjunk.

A válaszadók száma mutatja a tényeges érdeklődőket, akik legalább egy szavazás erejéig aktívak voltak. Szomorú, hogy ennyien vagyunk, de ez egy tényadat.

A lényeg kiderült, mert nem kis szavazási aránnyal dőlt el a kérdés. A tagság egyértelműen a ne legyen más téma mellett tette le a voksát. Ez sok olyan kérdést eldöntött, amiről ment a sokszor dagályos vita. Így mindenki tudja a körülbelüli kereteket, ezek szerint gyárthatja a tartalmakat és válaszolhat, vethet fel témát a fórum részben.Már lehet a hasznos tartalomra koncentrálni...

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (2 szavazat)
IG képe

95-en akkor eldöntötték az

#2.1
Jó ez így, politika és hasonlók kitiltva.
Most még jobban rá kell feküdni a moderálásra, és helyükre fognak kerülni a dolgok.

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
kami911 képe

95-en akkor eldöntötték az

#2.1.1 inkább a tartalom előállításra kell ráfeküdni. A moderálás jóval egyszerűbb mostantól.

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

95-en akkor eldöntötték az

#2.1.1 Ma mit reggeliztél?

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

95-en akkor eldöntötték az

#2.1.1 Egyetértek. Az oldal neve Linux Mint Magyar Közösség. Aki ide látogat, az arra kíváncsi, hogy tudja legjobban használni a rendszert.
Minden más trollkodás.

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

95-en akkor eldöntötték az

#2.1 Nekem ebből a szavazásból az derült csak ki, hogy a gyakorlatban néhány tucat embernek bír bármiféle jelentősséggel ez az oldal. Biztos én vagyok túl Földhöz ragadt, de ez az oldal elérte a saját korlátait. Csendes haldoklás jöhet, és ezen nem fog változtatni semmilyen tartalmi megkötés sem.  Az eredmény ilyen arányoknál lényegtelen. Ennyi ultrapasszív felhasználót nem bír el egy oldal se.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kami911 képe

95-en akkor eldöntötték az

#2.1.2 ez van. A keretek adottak. Nincs ötletem,  mitől lehetne jobb az oldal, aktívabb a közösség. Sok mindennel próbálkoztam.

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
csuhas32 képe

A magyar oldalak közül melyik linux disztroé a legjobb?

#2.1.2.1 Azért kíváncsi lennék mondjuk egy a Magyar Linux Felhasználók FB csoportban kiírt ilyen szavazás eredményére. Szerintem ez a honlap előkelő helyen végezne, talán meg is nyerné még jelenlegi állapotában is.

Kezdetben teljesen üres volt az edény, könnyű volt bele önteni, mára már jól tele van, egyre nehezebb olyan cikket írni, ami olyan témát taglal, ami még nem szerepelt. Sok mindenkinek sok kérdése volt, mára már sokan kitanulták a fortélyokat, nekik nincs kérdésük, ezért természetes, hogy kevesebb a fórumtéma.

Ha ezt a pörgős oldal dolgot egy pillanatra elengedjük, ha nem akarunk versenyezni a kattintásvadász bulvárral, akkor lehet, hogy meglátjuk, hogy bizony jó kis oldal ez!

Rendszeresen jelennek meg a legfelhasználóbarátabb Linuxnak új kiadásai Ubuntu alapon három, valamint Debian alapon egy környezettel, melyeket le lehet innen kiindulva tölteni. Ezekről a kiadásokról, a bennük fellelhető újdonságokról, a telepítésük vagy a reájuk történő frissítés menetéről a honlap rendre beszámol, elérhetőek velük kapcsolatban mindenféle információk, útmutatók. A minap olvastam egy bejegyzést vagy hozzászólást, mely szerint a Linux Mint esetében a gyermek túltesz a szülein, az Ubuntu alapú kiadás jobb mint az Ubuntu és kapaszkodj meg, a Debian alapú jobb mint a Debian! És azért ne felejtsük már el, hogy a háttérben szinte észrevétlenül elkészül a fordítás, így lehetőségünk van magyar nyelven kipróbálni, használni a Linux Mint-et. Ez óriási dolog!

Az újonnan érkező érdeklődő rengeteg tájékoztatót, ismertetőt talál itt, tapasztalt tagoktól tud kérdezni a fórumban, aztán később még az élményeit is megírhatja blogbejegyzések formájában.

Jó olvasni a híreket és blogokat én örülök annak, amennyi éppen van.

A Linuxon túli IT kifejezetten üde színfolt (ha mostantól nem lesz, nekem hiányozni fog).

Miben lehetne jobb?

Szerintem az egyik gond, hogy a főismertetők eléggé elavultak voltak ezért nagyon örülök az új kézikönyvnek, nagy szükség volt rá. A főhelyen lévő barátságos Linux kezdőknek és Windowsról történő váltást bemutató cikk is áteshetne egy ráncfelvarráson, ma már nem releváns néhány dolog, mely bennük szerepel...

Ez egy remek honlap a maga nemében, ha a fórum és hozzászólás részen nincs megengedve a tűrhetetlen stílus és a kakaskodás, akkor jó kis közösség formálódására is lehetőséget ad (bár az ezen a téren elszenvedett károk kiheveréséhez esetleg valamennyi idő azért kellhet, de ettől függetlenül) legyél a honlapra és a temérdek befektetett munkádra nyugodtan nagyon büszke, mert van mire annak lenni!

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (3 szavazat)
IG képe

A magyar oldalak közül melyik linux disztroé a legjobb?

#2.1.2.1.1
Így van, mindennel egyetértek!

Ha ezt a pörgős oldal dolgot egy pillanatra elengedjük, ha nem akarunk versenyezni a kattintásvadász bulvárral, akkor lehet, hogy meglátjuk, hogy bizony jó kis oldal ez! <== Ez a lényeg!
 

 

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (3 szavazat)

95-en akkor eldöntötték az

#2.1.2.1 Szerintem nem rajtad múlt, ha ez számít. A tagság életkorára vonatkozó szavazás már közelebb visz a "megoldáshoz". Ez az oldal még a "régi iskola" képviselője. Az ifjú titánok számára leginkább "múzeum" jelleggel bír csak. A törzsközönség még egy másik világban szocializálódott. Az ifjúság már nem úgy használja a gépet, a netet, mint mi. Imádom balacy leírásait, mert a legszebb időket idézik az ifjúságomból, de be kell, hogy lássam azt is, hogy az ifjú titánok más szempont rendszer szerint tájékozódnak, számukra ez már a "dagályosság" határait súrolhatja. Még egyszer leírom ez nem jó vagy rossz kérdése, hanem csak egy tény és pont.

A szavazás kapcsán kérdezem lassan összegyűlt egy adag QGis "okosságom" jöhet még ide, vagy az már offtopik?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kami911 képe

95-en akkor eldöntötték az

#2.1.2.1.2 Engem mindenképpen érdekel a QGIS okosság. Ha kell segítség a beszerkesztésben, képek feltöltésében, akkor  csak szólj.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

95-en akkor eldöntötték az

#2.1.2 Elérte a korlátait? Lehet. De alapvetően nincs ezzel túl nagy gond, mert nem a versenyszférában tevékenykedik, így ha havi öt bejegyzés születik és azt a beíró örömmel készíti, és legalább egy embernek hasznos, akkor sem rosszabb az oldal, mintha ötszáz bejegyzés és millióan olvassák. Maximum lelkileg jobb, ha pörgősebb az oldal. Illetve a passzívaknak, akik csak olvasni járnak ide :)

Ennyi van a magyar Linux "körösségben", nem lehet aktiválni az embereket jobban. Ha nem aktív a közösség, akkor nem lesz érdemi bejegyzés, ami számomra nem jelent semmi pluszt, vagy mínuszt. Arányában nem hiszem, hogy az oldal aktív/passzív tag aránya sokkal rosszabb lenne, mint egy angol oldal. Csak ott azért van nagyobb pörgés, mert sokkal nagyobb az a réteg, aki azon a nyelven müködik.

Az oldal mögött nincs olyan erő, ami akárcsak mellékállású embereket elbírna, így valóban jól letükrözi a magyar Linuxos közösség aktivitását. Ezt lehet értékitélettel nézni, hogy szomorú, meg tragikus, meg micsoda dolog, hogy parazíta mód csak használják, de felesleges. Ez már tény, és nincs nagyon értelme minősítgetni. Más oldalakat is nézek, és máshol sem sokkal nagyobb az aktivitás. Most csak a tisztán linux disztribúciós oldalakra honi nyelven értem ezt.

A haldoklásról: nem haldoklik, mert soha nem volt itt nagy pörgés folyamatosan. Gyakorlatilag mindig egy fél tucat, pár ember volt aktív, a többi olvasta a dolgokat. Most sem lesz másképp, feltéve, ha Kami kiszáll, mert akkor valóban haldokolni fog az oldal és rendelhetjük a temetést...

Az elmúlt időszakból (Kimarite távozásától kezdve) nagyon jól lehetett látni a tiszta valóságot. Mennyi aktív ember van, ki mennyire érdeklődő az oldal fenntartás iránt, mennyi energiát akar (vagy tud) ebbe beletenni. Az is érdekes, és érthető, hogy az oldalmegreformálása, tippek és észrevételek sok esetben sokkal több bejegyzést adtak, mint az érdemi linuxos témák.

Ahogy én látom: már nem azon kellene gondolkodni és sok karakter leütni, hogy mi volt, milyen a szavazás, mi az amivel jobb lehetne az oldal. Azt kellene mindenkinek ledönteni, mivel járul hozzá, hogy az oldal megmaradjon. Ha marad a mostani felállás, akkor annyi tartalom lesz, mint ami volt, ha az emberek aktívak, akkor több lesz. Ezt pedig mindenkinek magának kell eldönteni. Számomra kérdés, hogy aki nem aktív segítője az oldalnak, csak itt van, neki miért kell az oldalra vonatkozó ötletelést, kritikát és egyet hangoztatnia.

 

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (2 szavazat)
IG képe

95-en akkor eldöntötték az

#2.1.2.2

"Számomra kérdés, hogy aki nem aktív segítője az oldalnak, csak itt van, neki miért kell az oldalra vonatkozó ötletelést, kritikát és egyet hangoztatnia. " <= Ezt kicsit magamra veszem. Attól, hogy  nem küldök be tartalmat és ritkán fórumozom, még minden nap megnézem az oldalt, a cikkek többségét elolvasom, néha hozzá is szólok. Nekem ez pihenést és tanulást jelent.

Igen, kritizáltam az oldalt, mert nem értek egyet azzal, hogy a 444-ről, meg a 24.hu-ról linkelgetnek be emberek cikkeket és itt akarják megbeszélni a politikát. Menjenek azokra az oldalakra és kommenteljenek ott. Most is azt gondolom, hogy ennek most elejét vettük a szavazással, ami az oldal hasznára fog válni a jövőben.

Nem értem miért akarunk bármilyen oldallal versenyezni, ez a "kis" linuxmint.hu hatalmas űrt tölt be a magyar linuxos közösségben!

 

Értékelés: 

4
Átlag: 4 (4 szavazat)
kami911 képe

95-en akkor eldöntötték az

#2 inkább csak azt mutatja,  hogy a core alacsony,  és sokan inkább csak olvasnak. A téma miatt, a hangulat miatt, vagy csak így egyszerűbb.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

95-en akkor eldöntötték az

#2.2

Akkor nézzünk a számok mögé.
Kami egyszer azt írtad, hogy a tagok száma 2500.
Ha ezt vesszük alapul, akkor az igenek száma 3,8%.

Beérkezett 638 szavazat, amiről tudjuk, hogy olyanok is szavaztak, akik talán nem tagok, vagy az is lehet, hogy néhányan leadtak 10 szavazatot.
De ha ezt vesszük alapul, akkor az igenek száma 14,9%.

Nézzük máshogy, induljunk ki abból, amit utólag jelentettetek be, hogy majd csak a regisztrált tagok szavazatait számolják, és csak a leadott szavazatokét!
De mi van azokkal, akik nem szavaztak? Ennek a kiírásban kellett volna szerepelnie.

A szavazásnak több ezer éves szabályai vannak. Ha van egy előterjesztés, az akkor nyer, ha megkapja a szavazatok több mint a felét.

De mennyi is a szavazatok száma? Hát ahány szavazatra jogosult van, ami a mi esetünkben 2500.
Ez az úgynevezett minősített többség, amikor mondjuk a parlamentben lévő 200 képviselő esetén 101 igen szavazatra van szükség.
A fontos kérdésekben ilyen szavazást írnak elő.
Kérdés, hogy a fórumon ez a szavazás mennyire volt fontos.
(A nagyon fontos kérdések eldöntéséhez, mint mondjuk az alkotmány, az összes szavazatra jogosult kétharmados többsége kell)

Aztán van az egyszerű többség, amit a kevésbé fontos kérdések megszavazásánál alkalmaznak. Azt mondják, nem várható el, hogy mindig jelen legyen minden képviselő, ezért írjunk elő egy minimumot. Ez általában 50%. A 200 fős parlament esetében a szavazáson minimum 100 főnek kell részt vennie, és azok többségét kell megkapnia az előterjesztésnek.
Ez tehát 200 fő esetén 51 igen szavazatot jelent.

2500 tag esetén minimum 1250 szavazat kellene, és annak fele, vagyis 626 igen szavazat.

Aztán vannak persze ügyeskedések, mint nemrégen az EU szavazáson, ahol tudták, hogy nem lesz meg a többségük, és kitalálták, hogy a tartózkodókat ne számolják! Ilyen még az életben nem fordult elő! A tartózkodók szavazatát is számolni szokták.

Van tehát a 200 fős parlament ahol 80 igen, 70 nem, és 50 tartózkodó szavazat születik.
Ez a római jog óta azt jelenti, hogy az előterjesztés nem kapta meg a szükséges többséget.
Az a szavazás, ami itt történt, ugyanilyen volt!

Ez a szavazás dilettáns módon lett kiírva, és lebonyolítva.
Ezt össze kellett volna kötni azzal, hogy megszámoljuk, hány élő tagja is van a közösségnek.

A kiküldött értesítőnek tartalmazni kellett volna, hogy aki nem jelez vissza, annak törölve lesz a regisztrációja. Ilyen sokszor előfordul fórumokon, ez nem ördögtől való dolog. Aki akar később visszaregisztrál, akár ugyanazon a néven, ha kéri.

Mivel azt nem lehet elvárni, hogy mindenki szavazzon, a kiírásnak tartalmaznia kellett volna azt, hogy csak a leadott szavazatok számítanak, a tartózkodóké nem.

Érdekes helyzet az, ha mondjuk egy 1000 fős testületben kiírnak egy szavazást, amire érkezik összesen 100 igen szavazat. Akkor az lesz az eredmény?
Már a szavazáskor voltak ilyen hangok, hogy vajon mekkora is a tagság? De erre a vezetés nem reagált.
De vegyük úgy, hogy úgy lett kiírva a szavazás, hogy csak a leadott szavazatok számítanak.
(Azt most hagyjuk, hogy miért nem kellett bejelentkezni a szavazáshoz.)

Ez a szavazás féllábú volt. Mert nem tartalmazott minden fontos opciót.
Ha az lett volta a szavazás tétje, hogy az oldal maradjon ilyen zöld színű, vagy legyen barna, akkor megfelelő lett volna a kiírás. Mert csak két kimenetel lehet.

De vannak azok az esetek, amikor a kisebbségi szavazatokat is figyelembe veszik. Hogy más példát ne mondjak, itt a szavazók 28,57%-a, vagyis majdnem minden harmadik ember arra szavazott, hogy maradjanak egyéb tartalmak is.
Mi lesz az ő kívánságukkal? Az nem számít? Akkor se számítana, ha mondjuk 67/66 lett volna az eredmény? Már a 25% is olyan jelentős szavazat, amit figyelembe szoktak venni, ha nem bináris dologról szavaznak. A 200 fős parlamentben egy egyszerű többséget igénylő szavazásnál, ahol a minimum szavazók száma 100, ennek többsége 51 már eldönti a szavazást. És az 51 fő ilyenkor a képviselők 25,5%-a!

Ezért szokták azt tenni, hogy amennyiben lehetőség van rá a kisebbségi szavazatokat is figyelembe veszik, ha azok egy irányba mutatnak.
Ha egy önkormányzat megkérdezi a lakosságot, hogy a sportpályát újítsák fel, vagy a játszóteret, és mindkettőre sok szavazat érkezik, akkor nem elégszenek meg azzal, hogy a többségi akaratot teljesítik, hanem lehetőség szerint a kisebbségét is, ha az is jelentős számú volt.

Ha a vezetőség itt is így jár el, akkor azt fogja tenni, amiről itt már sokszor volt szó.
A tracker oldalon, csak Linux tartalmakat enged meg, és létrehoz olyan aloldalakat, amiket megtűr az oldalon, de nem akarja keverni a Linux tartalmakkal.
Így a káposzta is megmarad, és a kecske is jóllakik. Vagy hogy egy másik közmondást is idézzek, nem öntjük ki a gyereket a fürdővízzel. Nem száműzünk olyan tartalmakat, ami a fórumozók egyharmada szívesen lát.

Ehhez persze szavazásra se lett volna szükség, ezt meg lehetett volna tenni már fél évvel ezelőtt, amikor néhány ember a saját képére kezdte formálni az oldalt, és önkéntes rendőrt kezdett játszani.

Ha az aktív tagok egy harmadának akaratát figyelmen kívül hagyja a vezetőség, az nem tekinthető jó döntésnek.

Ennek a szavazásnak az a legnagyobb hibája, hogy csak két opció közül lehetett választani.
Vajon mi lett volna a szavazás kimenetele, ha van egy harmadik opció is, miszerint el kell különíteni a Linux tartalmakat a játékok bemutatásától az OpenStreetMap, a Linux és a rockzene, az Android, a receptek, pénzügyi ismeretek, életvezetési tanácsok és egyebektől?

Számoljunk úgy, hogy mindkét csoportból 25% arra szavazott volna.
Akkor a 95 Igen 71 lenne, a 38 pedig csak 29, és lenne 35 aki az elkülönítésre szavazott volna.
Szerintem reálisan ez az eredmény született volna.

És így az igen szavazatok száma csak 53% lenne. De nagyon könnyen lehet, hogy ennél is többen választották volna azt a teljesen épeszű verziót, hogy ha nem látom az oldalon, mert el van különítve, akkor lehet horgászszekció is, ha a tulajdonos ezt szeretné.
Ki akarja itt felülírni a tulajdonosok érdekeit, és akaratát?
Én biztosan nem írtam volna ki így ezt a szavazást, de nem is szavaztak volna le.

Kami! A legtöbb nem Linuxos tartalmat te tetted be az oldalra. Biztosan jó ötlet volt ez a szavazás?
Én a helyedben azt tenném, ami nekem jó, és nem azt, ami a hangoskodóknak. Amíg én fizetem az oldal fenntartását, addig én döntöm el, hogy miről szóljon az oldal.
Az rendeli a zenét, aki fizet érte!

Értékelés: 

2.333335
Átlag: 2.3 (3 szavazat)

95-en akkor eldöntötték az

#2.2.1
Az a baj, hogy ahelyett, hogy a tényeket elfogadnád, megint próbálod 3 képernyőoldalon keresztül úgy csűrni-csavarni a dolgokat, hogy az megfeleljen a te elképzelt, alternatív valóságodnak.

Értékelés: 

4.333335
Átlag: 4.3 (6 szavazat)
csuhas32 képe

Javaslat a tulajdonosnak

A britek is megszavazták a Brexitet és meg is csinálták, aztán egyes vélemények szerint mára úgy néz ki, hogy nem volt jó döntés, anyagilag sem jártak jól vele, ma már talán nem ezt az utat választanák. Egy picit ennek lehetőségét látom itt is, ezért tisztelettel javaslom a tulajdonosnak, hogy a döntése meghozatalakor azt az eshetőséget is vegye számításba, hogy a szavazás eredményét tiszteletben tartva a csak Linuxról szóló és azzal összeegyeztethető bejegyzések és blogok kizárólagos elérésének lehetőségét strukturálisan biztosítja a tagok számára, de a kisebbségben maradt szavazók óhaját is figyelembe vehetné olyan módon, hogy az ezen tárgyökön kívül eső, de legalább a szintén IT tárgykörbe tartozó témákat ugyan az oldalszerkezet által háttérbe szorítja, de nem száműzi és ezzel biztosítja azt, hogy az oldal ne vesszen esetleg tagokat és olvasókat a témagazdagság lehetőségének jelentős szűkítése miatt!

Köszönöm!

Értékelés: 

3
Átlag: 3 (2 szavazat)
IG képe

Javaslat a tulajdonosnak Javaslat a tulajdonosnak

#3

A politikát és a bulvárt kell kitenni. Ez ennyire nehéz?

 

Illetve a közösséget mérgező egyént, csak a moderátorok nem akarják ezt tudomásul venni. 

 

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (4 szavazat)
csuhas32 képe

OFF mérgező egyén

#3.1 Jelen pillanatban én nem látok ilyet az oldalon.(Ha nyomsz egy Ctrl+F-et és beírod, hogy "nem ellenőrzött", akkor lehet, hogy lelsz egy torpedótalálatott kapott és elsüllyedt cirkálót.)

Mit szívtam a Giada mini PC-mmel! LMDE 6 is szerepel a történetben, így lehet, hogy megírom egy blogban ide is, hátha másnak is tanulságos...

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
IG képe

OFF mérgező egyén

#3.1.1

Most nem lehet látni, de ehhez megint el kellett telni - Ferris óta - 1 hónapnak. Vissza lehet nézni az ámokfutását.

Mindenképp írd meg a mini pc-s dolgot, hasznára válik az oldalnak és az embereknek! Go!

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
kami911 képe

Javaslat a tulajdonosnak Javaslat a tulajdonosnak

#3 A megfelelő menüpontok elkészültek, Navigáció részben a Friss részben elérhetőek. Megfelelő címkék/fórumcsoport  elhelyezésekor jó helyre kerülnek majd. Ha nem, jelentsétek emailben.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
csuhas32 képe

Ha nem, jelentsétek emailben.

#3.2 Milyen email-címre?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Szavazás eredménye

Kíváncsian várom, hogy ebből mi fog kisülni és hogy fog változni a megjelenő tartalom. Ha nem is szólok hozzá, de kifejezetten érdekelnek az új dolgok, probléma megoldások. Az hogy ez most Mint, vagy Ubuntu nem zavar/befolyásol. Legutóbb nagyon tetszett a biztonsággal kapcsolatos írás és a C64 floppy csatlakoztatása is.

Majd minden nap benézek, hogy mi került fel, mit lehet elolvasni - mert érdekel.

Bízom benne, hogy megoldódnak a felmerült problémák, mert számomra hasznosak voltak az itt megtalálható "szakmai" tartalmak.

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
kami911 képe

Szavazás eredménye

#4 én azt gondolom elsivatagodáshoz... legalábbis a linuxmint.hu oldalon.

Értékelés: 

1
Átlag: 1 (1 szavazat)

A magyar Linux Mint lassúsága

Mikorra várható, hogy a Linux Mint gyorsan beolvasódik, mert egyre lassabb lesz? Az a kiírás, hogy az oldal nem válaszol, és csak nagysokára tölthető az oldalról bármi.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kami911 képe

A magyar Linux Mint lassúsága

#6 Amikor a tömeges műveleteket csináltam,  akkor én is tapsztaltam, de jelenleg most gyorsnak tűnik. Meg fogom nézni, mi lassítja, addig is segítség lehet nekem azok az időszakok,  amikor lassulást tapasztaltok.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

A magyar Linux Mint lassúsága

#6.1 Ez főleg a Linux Mintbe való belépéskor jelentkezik, és nem csak PC-n, hanem táblagépen is. Rákattintok valamire, és nem az a menüpont jön be, amit kiválasztok, hanem valami más. Az a tippem, hogy induláskor sok mindent beolvas a program, és nem tud foglalkozni a kérésekkel.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

A magyar Linux Mint lassúsága

#6.1.1 Igen, ez már régóta így van, el kell számolni vagy 3-ig, és akkor kattintani, vagy figyelni fent a böngészőfület, míg karikázik.

BTW nem lassabb sokkal mint más oldal, hanem inkább az van, hogy azonnal megtelik a böngésző ablak az oldal képével, talán gyorsítótárból, miközben frissít, oszt oldalt levő menüpontok pozícióján más link, más menüpont van letöltés közben, mint ami a monitoron látszik, katt, és nem az nyílik meg.

De mondom, ez nem túl nagy idő, csak türelmetlen hangulatban azonnali eredmény kell. Ugyebár.

Kb. annyival lassabb, mintha más oldalak is szerveroldali sütiket használnának, vagy minek nevezzem. Mármint a linuxmint.hu szerveroldalon is tárol olyan infókat, amiket más oldalak helyi sütikben. Pl. mely cikkek nem voltak olvasva. Ennek a feldolgozásnak az ideje mutatkozik szerintem. De ennek köszönhető, hogy a gépen is, és táblagépen is, meg a telefonon is ugyanazok a friss bejegyzések látszanak, ha egyikben elolvasol valamit, akkor a másik eszközön is elolvasott státuszt kap.

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)