Szerkeszthető PDF az új ONLYOFFICE-ban

Az ONLYOFFICE irodai megoldás online és asztali alkalmazásként teszi közzé dokumentumszerkesztőnek 8.0-s verzióját. A legfontosabb újítás, hogy saját űrlapokat hozhatunk létre a PDF-szerkesztőben és kitölthetjük azokat online vagy az asztali és mobilalkalmazásokban.

PDF űrlapok létrehozása

A kitölthető PDF-űrlapok létrehozásához a felhasználók DOCXF-sablonokat használhatnak. Ez a fájlformátum lehetővé teszi különböző típusú mezők beszúrását és testreszabását az űrlap megjelenésének és funkcióinak igény szerinti testreszabásához. A 8.0-s verzióval az ONLYOFFICE saját OFORM fájlformátumáról is átvált alapértelmezésként a széles körben használt PDF formátumra – a korábbi verziókban készített OFORM űrlapok automatikusan PDF fájlokká alakulnak, amikor először nyitják meg az ONLYOFFICE Docs 8.0-ban.

Továbbfejlesztett képernyőolvasó

A 7.5-ös verzióban már bevezetett képernyőolvasók, amelyek beszédként adják ki a különböző szerkesztőkben végrehajtott műveleteket, az új frissítéssel kilépnek a béta fázisból, és minden felhasználó számára teljes mértékben használható lett. A felhasználói visszajelzések alapján az új verzió olyan funkciókat tartalmaz, mint például a Tab billentyű használatának lehetősége az OK/Mégse gombokhoz az interfész párbeszédablakban. Ezen kívül most már lehetőség van ezek aktiválására az interfész beállításain keresztül. A billentyűkombinációval történő aktiválás természetesen megmarad.

Táblazat kezelési újdonságok

  • Célkeresés. Ha tudja, hogy milyen eredményt szeretne egy képletből, de nem biztos benne, hogy a képletnek milyen bemeneti értékre van szüksége az eredmény eléréséhez, használja a Célkeresés funkciót.
  • Diagram varázsló. Megjeleníti az ajánlott diagramtípusok listáját és a kiválasztott adatok alapján az összes diagramtípus előnézetét.
  • Sorozat. Gyorsan hozzon létre számsorozatokat a Sorozat funkció segítségével. Így kijelölhet egy cellaterületet, és az elsőt megismételheti az összes többi cellában, valamint cellákat tölthet ki értéksorozatokkal. Így nagy mennyiségű azonos adat beillesztésekor felgyorsítja a munkát.
  • Lehetőség van a kiválasztott tartományra mutató link megjelenítésére, amikor a fájlt megnyitják megtekintésre.
  • A mező bővítése/összehúzása lehetőségek megjelenése a Pivot táblázatok kontextusmenüjében és eszköztárában.
  • Oldalra pozicionálás lehetősége (függőlegesen/horizontálisan) nyomtatáshoz.

Együttműködésbeli fejlesztések

  • A jobb csapatmunka érdekében megvalósítottuk a szerkesztőkben megjelenítendő felhasználói avatarok hozzáadásának lehetőségét.
  • A megjegyzés hozzáadása gomb mostantól a panel fejlécén keresztül is elérhető, továbbá a megjegyzés hozzáadása a dokumentumhoz opció feljebb került a Rendezés és még több gombhoz.

További újítások

A 8.0-s verzióban a szerkesztőket úgy bővítették ki, hogy támogassák a kétirányú szöveget és a jobbról balra (RTL) bevitelt. A felhasználók béta módban aktiválhatják és tesztelhetik az RTL interfészt. Az összes szerkesztő új funkciói közé tartozik még a célérték keresése, a diagram varázsló és a felhasználói felület fejlesztései.a webhelyről.

Az ONLYOFFICE Docs 8.0 itt letölthető .