Megjelent a PCLinuxOS januári száma

Megjelent a PCLinuxOS magazin januári száma.

A tartalomjegyzés, kedvcsinálónak:

Ahogy látni a megszokott mód szakmai és kevésbé szakmai cikkeket is kapunk, így a laza témák és az érdekes Linuxos tartalmak együtt érkeznek.

A magazint több formátumban adják közzé, sima html, akár pedig e-book, pdf állományként is elérhető.

Mi is az a PCLinuxOS?

A PCLinuxOS egy Linux disztribúció, amelyet független fejlesztők közössége hoz létre és tartja karban. Ez egy könnyen használható, felhasználóbarát Linux operációs rendszer, amelyet általában asztali számítógépeken használnak.

A PCLinuxOS alapvetően a Mandriva Linux disztribúció egy ágazata volt, amelyet az RPM csomagkezelő rendszert használt. Az első kiadás 2003-ban jelent meg, és azóta a saját egyedi tulajdonságokkal és saját fejlesztésekkel rendelkezik. A PCLinuxOS törekszik arra, hogy könnyen telepíthető legyen és az átlagos felhasználók számára is könnyen kezelhető legyen, emellett a szabad és nyílt forráskódú szoftverekre épít.

Ez a disztribúció különböző asztali környezeteket támogat, mint például a KDE Plasma, a Mate, vagy a LXQt. Az alapértelmezett szoftverek és beállítások lehetővé teszik az operációs rendszer használatát napi számítástechnikai feladatokhoz, mint például internetezés, multimédiás tartalmak lejátszása, irodai munka és sok más tevékenység.