A Foliate újdonsága: OPDS és JPEG-XL támogatás

Foliate eBook olvasó most már támogatja az OPDS katalógusokat és a JPEG-XL-t. A Foliate, a modern e-könyv-olvasó kiadta a 3.1.0-s verziót új funkciók támogatásával.
Ez egy ingyenes, nyílt forráskódú, JavaScriptben írt olvasó, és a GTK4 plusz LibAdwaita modern felhasználói felületet használja, amely a legtöbb Linux asztali számítógépen és mobileszközön, például a PinePhone-on isműködik.

A Foliate meg tudja nyitni a helyi e-könyveket EPUB, Mobipocket, Kindle, FB2, CBZ és PDF fájlformátumokban. Támogatja az olyan online digitális könyvtárakat, mint a Feedbooks, Internet Archive, Manybook, Project Gutenberg, Standard Ebooks stb..

Az új 3.1.0 kiadás óta a felhasználók az OPDS 2.0 támogatásával könyveket is böngészhetnek és letölthetnek az OPDS katalógusokból. További információ az OPDS- ről .

Az új kiadás az animáció csökkentése opciót is hozzáadta a „ Font & layout settings” oldalon. A felhasználó megnyomhatja Ctrl + , kombinációt olvasás közben a beállítások párbeszédablak megnyitásához, és kapcsolja be/ki a lehetőséget, amely hasznos lehet az akkumulátor használati idejének érdekében.

Az új kiadásnak lehetősége van a „ Override Publisher Font“ opció használatára is. Egyes EPUB-könyvekben a style.css vagy hasonló fájlban meghatározott betűtípusok vannak, amelyek alapértelmezés szerint felülírják a felhasználó által választott betűtípusokat. Ennek elkerülése érdekében a felhasználó engedélyezheti a Publisher Font felülbírálására való opciót, így mindig a felhasználó egyéni betűtípusait használja.

Az OPDS-katalógusok, az animáció csökkentése és a kiadói betűtípus-támogatás felülbírálása mellett a JPEG XL-t is támogatta a CBZ-ben, és kijavított néhány hibát. Az összes újdonságot hibajavítást lásd a github kiadási oldalán.