Fontos Handbrake hibajavító kiadás

HandBrake 1.7.2 megjelent. Pár újdonság érkezett ehhez a nyílt forráskódú, ingyenes és többplatformos videóátkódoló alkalmazáshoz, amellyel számos digitális videofájlt konvertálhat és kódolhat a videókedveló közönség.

A HandBrake valójában egy videó átkódoló program, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy videofájlokat konvertáljanak egyik formátumból a másikba. Ez egy nyílt forráskódú szoftver, amely Windows, Mac és Linux rendszerekhez érhető el. Támogatja a videoformátumok széles skáláját, és különféle testreszabási lehetőségeket kínál a videokonverzióhoz, beleértve a videó minőségének, felbontásának, kodekek és egyebek beállítását. Általában DVD-k vagy más videofájlok konvertálására használják különböző eszközökhöz vagy platformokhoz megfelelő formátumokba.

A HandBrake 1.7.2 körülbelül öt héttel a HandBrake 1.7 után jelent meg szerény frissítésként, amely javítja a Dolby Vision Level automatikus kiválasztását és a szoftver teljesítményét Linux rendszereken azáltal, hogy eltávolítja a duplikált grafikus eszközöket és csökkenti a fájlméretet.

A Linux-felhasználók számára ez a kiadás javítja a fájlválasztót Flatpak verziójában, hogy a Home könyvtárat nyissa meg a korábban kiválasztott könyvtár helyett, kijavítja a rossz cél elérési utat a várólista utolsó elemén, és kijavítja néhány memóriaszivárgást a programban. GUI.

Ráadásul az új HandBrake kiadás kijavítja az AMD VCN, MPEG-2, MPEG-4, NVIDIA NVENC és VP9 kódolók problémáját, amely túl sok kulcsképkocka létrehozását, valamint nem szándékos automatikus áthaladást okozhat a feliratoldali adatokon keresztül az NVIDIA NVENC kódoló használatakor.

MacOS rendszerek esetén a HandBrake 1.7.2 egy kerülő megoldást ad a VideoToolbox kódolók MacOS 14 „Sonoma” rendszerrel Apple Silicon Ultra gépeken történő használatakor előforduló összeomlására, valamint a VideoToolbox letiltásával megelőzi a H.264-es videók dekódolása során fellépő problémákat.

Windows rendszerek esetén Automatizálási tulajdonságokat ad hozzá a képernyőolvasót használók különböző vezérlőihez, kijavítja az NVIDIA NVDEC opcióval kapcsolatos problémát, kijavítja a téma betöltésével kapcsolatos indítási összeomlást, és kijavítja a feliratok nyelvi sorrendjének be nem tartását.

Számos egyéb kisebb hibajavítás és fejlesztés is megtalálható ebben a frissítésben. További részletekért tekintsd meg a kiadási megjegyzéseket a projekt GitHub oldalán, ahonnan bináris fájlokat és forrásokat is letölthetsz az összes támogatott platformhoz, beleértve a Flatpak csomagot GNU/Linux disztribúciókhoz.

A legújabb HandBrake 1.7 sorozat előző frissítése, a HandBrake 1.7.1, csak az Intel QSV eszközfelsorolását rögzítette, ha más gyártóktól származó eszközök is voltak jelen, a Decomb szűrővel ellátott keretek sérültek 10 bites mélység vagy magasabb forrás használata esetén, valamint lehetséges összeomlás. ha a Comb Detect szűrőt RGB forráson használja.

Hozzászólások

Fontos Handbrake hibajavító kiadás

Amit hiányolok a programból, az a hardveres enkódolás támogatása az Intel Core i5-5200U CPU-n (legalább is én nem találom a módját, hogyan csaljam elő a lehetőséget). Az Avidemux tudja ezt a funkciót, de a HandBrake nem. Jelenleg az 1.6.1-es flatpakos verziót használom a LM 20.3-on. Az AV1-es kodekkel is tud konvertálni, de ehhez meg erős gép kellene.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve