A KDE Plasma 6 Beta 1 már tesztelhető

A KDE Plasma 6 Beta 1 már tesztelhető.
A hibajavításoktól a kifinomult funkciókig a KDE Plasma 6 Beta 1 már tesztelhető. Készülj fel a közösség által elhozott következő generációs asztali környezet felfedezésére.
A KDE csapata nemrég mutatta be a KDE Plasma 6 első béta kiadását, a KDE Frameworks 6 könyvtárakat és a KDE Gear alkalmazásokat, amelyek együttesen „megarelease”-nak számítanak.

Miközben izgatottan várjuk a KDE Plasma 6.0, a KDE Gear 24.02 és a KDE Frameworks 6.0 stabil verzióit, ez a bétaverzió kritikus mérföldkőként szolgál. Ez jelzi azt a fázist, amikor a fejlesztés a felhasználói élmény finomítására, a fennmaradó problémák elsimítására és a küszöbön álló stabil kiadásra való felkészülésre összpontosít. A felhasználók továbbfejlesztett funkciókra, továbbfejlesztett hardvertámogatásra és a legújabb technológiák átvételére kész asztali környezetre számíthatnak.

A KDE Plasma 6 számos izgalmas funkciót mutat be, amelyek a legújabb Qt kiadásra, a Qt 6-ra épülnek. Ez az alapvető keretrendszer zökkenőmentes integrációt biztosít a Plasma asztali környezettel. Néhány figyelemre méltó funkció közé tartozik az alapvető választható HDR-támogatás, a kibővített alapértelmezett alkalmazásbeállítások, az iszlám naptár-támogatás, a KRunner időzóna-átalakítása, az energiaprofilok OSD-je, a hangtéma támogatása és az új „Ocean” alapértelmezett hangtéma bevezetése.

A jövőre nézve a KDE csapata egy újabb Beta 2 kiadást tervez karácsony előtt, majd 2024 januárjában két kiadásra jelöltet. Ha minden a tervek szerint halad, a KDE Plasma 6 végleges verziója, az alkalmazások és keretrendszerek mellett hivatalosan is debütál majd 2024. február 28.

A KDE Plasma 6 képességeit felfedezni vágyó korai alkalmazók számára elérhető a KDE Neon instabil kiadás és más médiumok tesztelésére.

Fontos azonban megjegyezni, hogy ez egy béta kiadás, nem éles rendszerekhez vagy napi használatra készült. Fel kell készülni az esetleges hibákra és instabilitásokra, mivel ez a fázis az általános felhasználói élmény finomítására összpontosít.

A béta kiadás változásai itt elolvashatóak, bár inkább próbáld ki, az sokkal jobban mutatja a változtásokat.