Trónfosztásra készülnek a coreutils ellen?

Az uutils nyílt forráskódú projekt továbbra is dolgozik a széles körben használt GNU Coreutils segédprogramok Rust programozási nyelven belüli újbóli megvalósításán a jobb biztonság és az rm, cd, cat, ls és egyéb parancsok újbóli megvalósítása érdekében.

Az új uutils 0.0.23 kiadással most tíz további tesztet teljesítettek a GNU Coreutils tesztcsomagból. Ez azt jelenti, hogy a Rust Coreutils a tesztek közül 393-at teljesített (65%), miközben több mint 49 tesztet kihagyott, és 162-nél sikertelen/hibázott. Az Uutils folyamatosan javítja teszteredményeit, mivel arra törekszik, hogy a GNU Coreutils helyettesítője legyen.
A Uutils folyamatosan halad a GNU Coreutils tesztesetek több részének teljesítése terén.

Az uutils 0.0.23 fejlesztései között szerepel az R és Q SI előtagjainak megvalósítása, a cp parancsok különféle fejlesztései, számos FreeBSD-specifikus javítás, a %q printf támogatása, néhány biztonsági fejlesztés és számos egyéb változtatás a kódbázisban..

Letöltések és további részletek az uutils 0.0.23 kiadásáról ehhez a Rust-alapú Coreutils megoldáshoz a GitHubon.

Mi az a coreutils és az uutils

A "coreutils" egy olyan csomag vagy gyűjtemény a UNIX és UNIX-szerű operációs rendszerekhez (például Linux) tervezett alapvető parancsokból álló programokat tartalmaz. Ezek a parancsok a rendszer alapvető működését segítik elő, és számos fontos funkciót biztosítanak a felhasználók és a rendszergazdák számára.

Néhány példa a coreutils parancsokra:

  • ls: Fájlok és könyvtárak listázása a jelenlegi mappában.
  • cp: Fájlok másolása egyik helyről a másikra.
  • mv: Fájlok vagy könyvtárak áthelyezése egyik helyről a másikra.
  • rm: Fájlok vagy könyvtárak törlése.
  • mkdir: Új könyvtár létrehozása.
  • chmod: Fájlok és könyvtárak engedélyeinek módosítása.
  • grep: Szöveges fájlokban való keresés adott mint

Ezek a parancsok alapvetően elengedhetetlenek a fájlkezeléshez, rendszeradminisztrációhoz és általános szöveges műveletek végrehajtásához a UNIX rendszereken.

Az "uutils" egy olyan projekt, ami a "coreutils" nevű szoftvercsomagot célozza meg a Linux rendszereken. A "coreutils" alapvető parancsokat tartalmaz, mint például a ls, cp, mv, rm, mkdir és még sok más, amelyek elengedhetetlenek a fájlkezeléshez és a rendszer működtetéséhez. Az "uutils" viszont ezeket a parancsokat modernizálni, optimalizálni és új funkciókkal kiegészíteni próbálja, hogy hatékonyabb legyen és több lehetőséget nyújtson a felhasználóknak. Ez egy nyílt forráskódú projekt, amely több fejlesztő közreműködésével folyamatosan fejlődik.