Parancsnok! Újabb hírünk van a fejlesztési csatamezőről!

kami911 képe

Próbáld ki, játssz, és jelezz vissza a klasszikus Dune 2000-rel, Command and Conquer-rel vagy a Red Alert-tel az OpenRA-nak köszönhetően, amely egy fantasztikus játékmotor újraalkotási projekt, és lehetővé teszi a játék kereszt platformos és nyílt forráskódú használatát.

Az OpenRA egy nyílt forráskódú projekt, amely újraalkotja és modernizálja a klasszikus valós idejű stratégiai játékokat, mint például a Red Alert, a Command & Conquer és a Dune 2000. Kifejlesztettek egy rugalmas játékmotort (az OpenRA motort), amely közös platformot biztosít a klasszikus 2D és 2,5D RTS játékok újjáépítéséhez és újragondolásához. Az OpenRA motort nem korlátozzák az eredeti játékok technikai korlátai. Tartalmazza a modern operációs rendszerek (például: Windows 10, macOS és Linux) és képernyőfelbontások natív támogatását anélkül, hogy emulációra vagy hackekre támaszkodna, valamint integrált online többjátékos módot. Az EA nem támogatta és nem támogatja ezt a terméket.

Két hónap sikeres tesztelés után örömmel jelentik be a 20231010 kiadást, amely frissítéseket hoz és 2022 novemberétől 2023 augusztusáig készítették. Az új kiadás tartalmaz néhány régóta várt UI és UX javítást, valamint számos általános finomítást. Emellett ugródeszként szolgál sok más nagyobb jövőbeli fejlesztéshez, tehát számítsatok még izgalmas újdonságokra a jövőben!

Video

Ismét megadatik a lehetőség, hogy sötétebb játékos színeket válasszunk.

További információkért tekintsd meg a másik híreket [egy, kettő, három], és mint mindig, a teljes változásnaplót is.

Bár az OpenRA kiadásai a munkaerőhiány miatt lassultak, a harmadik fél színtere továbbra is erős! Az OpenRA mod és önálló játék, a Combined Arms, az idei júniusban a ModDB második legnépszerűbb modja volt. Tartalmaz egységeket különböző C&C játékokból, és 5 frakciót kínál, mindegyiknek 5 alfrakciójával. Legújabb része 25 egyjátékos küldetést tartalmaz. A DORF Real-Time Strategic Conflict, egy játék az OpenRA motorján alapul, az egyik legjobban várt RTS játékká vált. Nagyon bátorítjuk mindenkit, hogy nézze meg a játékmenet előzetest, valamint a további videókat.

További népszerű modok közé tartoznak:

  • Shattered Paradise - egy kiegészítő az OpenRA folyamatban lévő Tiberian Sun modjához, amely GDI és Nod mellett Mutant, C.A.B.A.L. és Scrin csapatokat is tartalmaz. Ez egy gyönyörű és látványos játék, amelyre erősen hatott a Command and Conquer 3, és több változatosságot próbál hozzáadni, miközben megőrzi a TS eredeti hangulatát.
  • OpenHV - a Hard Vacuum projekt folytatása. Eredetileg a Dune 2 inspirálta, és bár ambiciózus céljai sosem hagyták el a fejlesztési szakaszt, a projekt erőforrásai ingyenes licenc alatt lettek elérhetővé téve. Most az open source fejlesztők vették át a stafétabotot.
  • Romanov’s Vengeance az OpenRA folyamatban lévő Red Alert 2 modján alapul. Egységei és egyensúlya erősen inspirált a Command & Conquer: Generals játéktól.

Sok más OpenRA játék létezik és számos más fejlesztés alatt áll, például a nagyon ígéretes OpenE2140 projekt - egy újraalkotási projekt a régi Earth 2140 játékhoz. Még mindig korai fejlesztésben van, de a mögötte álló csapat csodákat művel.

Az említett játékok mindegyike önálló, bár az eredeti modokhoz az illetékes szerzői jogi tartalmak tulajdonjogának birtoklása szükséges lehet. Ezek a játékok időnként hozzájárulnak az OpenRA projekt fejlesztéséhez, és nagyra értékeljük minden segítséget, amit kaphatunk.

Az OpenRA motor felhasználásával készült játékokat „modoknak” nevezik. Az OpenRA fejlesztőcsapata három hivatalos modot tart karban, amelyek letölthetők erről a weboldalról, de sok más modot az OpenRA közösség fejleszt és tart fenn és külön szekció van a térképeknek is.

Ebben a kiadásban jelentős előrelépést értek el a C&C Remastered Collection támogatás terén, ideértve az új EA alkalmazással való kompatibilitást is. A „Tiberian Dawn HD” projekt egy különálló kiadás, amit innen tölthetsz le. Ez a előzetes változat multiplayer-kompatibilis a fő 20231010 kiadással. A teljesítmény, memóriahasználat és betöltési idők még nem lettek teljesen optimalizálva. A C&C Remastered Collection-t Steamen vagy az EA alkalmazáson keresztül kell telepíteni, és ha macOS-t vagy Linuxot használsz, a projekt README fájlja részletes telepítési útmutatást nyújt számodra.

Ne felejtsd el megosztani a fejlesztőkkel a visszajelzéseidet a fórumon, a közösségi Discord szerveren vagy a GitHub-on. Reméljük, élvezni fogod ezt az újabb részt az OpenRA világában! Sok sikert a parancsnokoknak a csatatéren!