DistroBox 1.6.0: Nvidia támogatás javításával érkezett

A Distrobox 1.6.0-s kiadása új megosztási jelzőket, továbbfejlesztett shell-kezelést, jobb CUDA-integrációt és még sok mást tartalmaz.
A Distrobox egy olyan eszköz, amely lehetővé teszi Linux disztribúciók és alkalmazások futtatását konténeres környezetben a terminálon belül a meglévő Linux rendszeren. A Podman, a Docker vagy a Lilipod segítségével konténereket hoz létre, amelyek lehetővé teszik szoftverek vagy teljes disztribúciók futtatását.
A létrehozott konténerek ugyanakkor szorosan integrálódnak a gazdarendszerbe, lehetővé téve a felhasználó otthoni könyvtárának, külső tárolóeszközeinek, USB-eszközeinek, grafikus alkalmazásainak és hangjának megosztását.
Az eszköz az elmúlt néhány évben népszerűvé vált a Linux-rajongók körében, így nézzük, mit hoz az asztalra az újonnan megjelent Distrobox 1.6.0 verzió.

A Distrobox 1.6.0 újdonságai

A Distrobox 1.6.0 számos fejlesztést és új funkciót tartalmaz, megerősítve pozícióját sokoldalú és robusztus megoldásként a fejlesztők és rendszergazdák számára.
Az új verzió bevezeti a Lilipod (egy egyszerű konténer- és képkezelő) támogatást, kibővítve annak kompatibilitását és használhatóságát a különböző ökoszisztémákon belül. Ezenkívül általános fejlesztések történtek az inicializálási folyamaton, ami hatékonyabbá és megbízhatóbbá tette a konténerek indítását.
Ennek a kiadásnak a legfontosabb jellemzője azonban az NVIDIA integráció javítása, különös tekintettel a CUDA jobb támogatására. Ez a fejlesztés áldás a nagy teljesítményű számítástechnika és az AI-fejlesztő szakemberek számára.
Folytatjuk azzal, hogy a gyökértárolók most megfelelően beállítják a felhasználói jelszavakat a sudo-hoz, javítva a biztonságot és a felügyeletet. Ugyanakkor az eredeti tartályok általános javítást kaptak, javítva a stabilitásukat és a teljesítményüket.

És ha megemlítjük az initful konténereket, akkor nem mulasztjuk el hozzátenni, hogy immár az OpenRC-t is támogatják, ha jelen vannak, kibővítve a Distrobox által használható indítórendszerek körét.

A Distrobox 1.6.0 másik feltűnő funkciója az új megosztási jelzők bevezetése, mint például --unshare-all, --unshare-netns, --unshare-process, --unshare-devsysa create parancsban, így a felhasználók most könnyedén létrehozhatnak játszótereket, homokozókat olyan szolgáltatásokhoz, mint az LXC és a Libvirt, javítva ezzel a tesztelési és fejlesztői környezeteket.

Végül az új verzió javításokat és fejlesztéseket tartalmaz a több ikon és szóközök kezelésében a nevekben az exportálás során. Ezenkívül az exportált binárisok futtathatók lesznek különböző disztribúciókon, és mindig bejelentkezési shellben futnak.

nézd meg a kiadási megjegyzéseket további részletekért és a Distrobox 1.6.0 újdonságainak teljes listájáért.