A Claws Email 4.2 újdonságai

A Claws Email 4.2 nemrég jelent meg, és számos fejlesztést és hibajavítást tartalmaz, amelyek javítják az e-mailezési élményt Linux asztali számítógépeken.

Íme a kiemelt funkciók:

Ennek a kiadásnak az egyik kiemelkedő funkciója, hogy indításkor könnyen megnyitható bármely mappa. Most egyszerűen kattints a jobb gombbal egy mappára, és válasszd a "Megnyitás indításkor" lehetőséget. Az e-mail munkafolyamat kezelése sokkal gördülékenyebb lett! Ezt /Configuration/Preferences/Display/Summaries oldal „Mappalista” lapján is beállíthatod, ha tetszik.

Az e-mailek statisztikáinak szoros figyelemmel kísérése most még átfogóbb, mivel a munkamenet-statisztikához hozzáadták a spamstatisztikát. Válaszul a felhasználói visszajelzésekre, a Claws Email 4.2 bevezeti a lehetőséget, hogy csak az üzenetmellékleteket mentse el az üzenet többi része nélkül. Ez a funkció leegyszerűsíti a munkafolyamatot, megkönnyítve a fontos mellékletek kezelését és tárolását.

A QuickSearch lendületet kap az új „v HV” keresési kifejezés és az „y S” kifejezés eltávolításával (amely most helyettesíthető a „v X-Label S” kifejezéssel). Ezek a fejlesztések még gyorsabbá és hatékonyabbá teszik az adott e-mailek megtalálását.

Az e-mail kliens mostantól további MIME-típusokat is is felismer, különösen a font és a chemical, így a kommunikációban a fájltípusok szélesebb skáláját kezeli.

Az IMAP-ra támaszkodó felhasználók számára a Claws Email 4.2 támogatja a SCRAM-SHA-224,256,384,512 hitelesítési mechanizmusokat, és további biztonsági réteget ad az e-mail interakciókhoz. Ezenkívül az állapotsor jelzi, ha törlés történik, így jobban áttekinthető az IMAP folyamat.

A GData beépülő modult, eltávolították és a Fancy beépülő modulhoz már nincs szükség a libsoup-ra vagy a libsoup-gnome-ra. A LiteHTML Viewer beépülő modult szinkronizálták a litehtml 0.7-tel, és automatikus felépítése a libgumbo 0.12-től vagy újabbtól függ.

A Claws Email 4.2 olyan kritikus problémákkal foglalkozik, mint például a címek automatikus kiegészítésével kapcsolatos problémák, a sorba állított/megjelölt műveleteket érintő sebességkorlátozások, a külső szerkesztő beágyazásával kapcsolatos összeomlások, a szegmentálási hibák stb. A fejlesztőcsapat szorgalmasan dolgozott a hibajelentések áttanulmányozásán és a javítások fontossági sorrendbe állításán, amelyek jelentősen javítják a Claws Email stabilitását és teljesítményét.

Néhány figyelemre méltó hibajavítás kiemeléséhez :

  • Az automatikus címkiegészítési lista magassága most megfelelően bővül.
  • A sorba állított/megjelölt műveletek már nem szakítják meg a sebességkorlátokat.
  • A külső szerkesztő beágyazása többé nem fogja összeomlani a Claws Emailt a Waylanden.
  • A szegmentációs hibák megoldódtak.
  • Különféle javítások az újabb könyvtárakkal és rendszerekkel való kompatibilitás érdekében.

Összességében a Claws Email csapata megbízható és felhasználóbarát levelezőprogramot biztosított a Linux közösség számára.

Látogass el a hivatalos webhelyre, vagy használd a csomagkezelődet a legújabb verzió megszerzéséhez, és élvezd a még kifinomultabb és hatékonyabb e-mail élményt Linux rendszeren.

Hozzászólások

Használtok még ilyent?

Legalább hét éve nincs a gépemen levelező aktívan, mindent webes felületen használok. Egyedül a MUTT amit azért raktam fel, hogy régi archivumokat meg tudjak nyitni...

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kami911 képe

Használtok még ilyent?

#1 Én a Thunderbird partján állok, és persze mutt. Az evolutuonnal mindig próbálok megbaratkozni, de csak csak rövidebb időre sikerült eddig. Claws emailt csak régen próbáltam. Tenni kellene vele ismét egy kört.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Idén kezdtem el használni a

Idén kezdtem el használni a TB-t. Könnyebben tudom a leveleket rendezni, mint a webes felületen. Nekem így egyszerűbb. Claws-t nem próbáltam.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
Koppány képe

A debian 12 gépemen, ahol

A debian 12 gépemen, ahol nagyon gyenge a hardwer a claws e-mailt használom. Röviden, egyszerű, alacsony hardwer igényű, de szuper kis program.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve