Legyetek szivesek küldjetek be híreket!

kami911 képe

Közösségi portálként nagyon örülünk ha Te is híreket, cikkeket, súgóoldalakat és egyéb tartalmakat küldesz be! Ez a támogatás egyik legjobb formája.

Alapvetően ezeknek a témáknak szeretnénk helyet adni:

  • Linux Mint
  • Linux Mint-ben, Ubuntu-ban, Debian-ban elérhető programok megjelenése, bemutatása
  • Linux általánosságban
  • Linux Kernel
  • Linux játékok, akciók
  • Linux-ra épülő megoldások (többek között: LibreElec, OpenElec, HomeAssitant)
  • Szabad kultúra és szabad tartalmak
  • Szabad szoftveres projektek hírei
  • Saját projektjeid
  • Technológiai és egyéb érdekességek

Cikkeknél figyelj arra, hogy:

  • Tartsd be a magyar helyesírás szabályait.
  • Ellenőrizd helyesírás-ellenőrzővel az elkészült dokumentumot.
  • Ne készíts olyan hírt, bejegyzést, tanácsot, ami:
    • Kalózszoftverekre hivatkozik.
    • Az alkotmánnyal és a hatályos törvényekkel ellentétes, emberi méltóságra nézve sértő.
    • Politikai, vallási, nemzetiségi ellentéteket szít, bármely közösségre, csoportra, társaságra vagy szervezetre nézve sértő.
    • Megfogalmazása trágár, bántó vagy igénytelen.
    • Kéretlen reklámokat vagy ajánlatokat tartalmaz, vagy egyéb okok miatt szemetelésnek minősíthető.
    • Veszélyes, biztonsági vagy stabilitási kockázatot jelentő, vagy a rendszer rendeltetésszerű működését kockáztató tanácsot ad.
    • Hamis információkat, tévhiteket, hazugságokat terjeszt.
  • Amikor csak lehet tegyél fel képet a cikkhez. Ha nincs képed, akkor keress olyanokat, amelyek Public Domain vagy Creative Commons 0 licenc mellett lettek közzétéve.
  • A cikkek címei lehetőleg egy sorban elférjenek, szükség esetén két sor is lehet, de ne feledd a címbe csak egy jol hangzó, figyelemfelkeltő információ, nem szabad minden adatot oda bezsúfolni.
  • A címkék megadásánál lehetőleg már meglévő címkéket használj, maximum 5-6 darabot. Természetesen, ha kell adhatsz meg új címkét, de nem az a lényeg, hogy minél több címke legyen az oldalon, hanem hogy jól legyen kategorizálva a címkék.
  • A hírt gazdagon illusztráld fotókkal, és videóval.
    • Fotót a szerkesztő alján, a Képek - Új fájl hozzáadása résznél tudsz hozzáadni. Ezután a kép linkjére kattintva le tudod másolni és a szövegben a képet beillesztve tudod a képhivatkozást elhelyezni.
    • Egyéb fájlokat a szerkesztő alján, Melléklet - Új fájl hozzáadása résznél tudsz hozzáadni.
    • A hírt, ha tudod videóval is kibővítheted, ennek formátuma:
      • Tehát a videó: címke után add meg a videó letisztított URL-jét, és add meg az autoplay:0 kifejezést.

Ha ezzel egyetértetek, akkor cikket, híreket itt tudtok beküldni

Köszönjük!

Hozzászólások

cenzúra

Minek írjak, ha úgyis kicenzúrázod?!

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kami911 képe

cenzúra

#1 Mit értesz alatta, hogy kicenzúrázom? Történt már ilyen? Mi volt az oka? Mi lett volna a megoldás? Mi alapján feltételezed ezt?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

cenzúra

Igen. Csak annyi történt, hogy nem jelent meg a hírem, pedig kétszer is beküldtem. Sőt a rendszergazdának ez ügyben küldött levelemre sem jött semmilyen válasz. Érdekes módon minden más (és jelentéktelen) hozzászólásom rendben láthatóvá vált.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

cenzúra

#2 Azt hiszem, ha valamit hírként küldesz be, annak jóváhagyásához kell egy emelt jogú személy, hisz a hír kikerül a főoldalra, ezért egy kicsit várni kell, míg lesz olyan, aki az ilyen jogosultsággal rendelkezők közül ráér, átnézi, esetleg javítja és kiteszi. Ha jól gondolom igazán alacsony az ilyen jogosultsággal bíró személyek száma, én jelenleg kettőre tippelnék.
Az oldal levelezőjének tökéletességéről nem vagyok meggyőződve, így lehet, hogy a leveled a címzett meg sem kapta.

Én a múlt héten küldtem be egy hírt és némi idő eltelte után az általam lehagyott címkék pótlását követően megjelent, pedig még képet sem mellékeltem hozzá (ha ma küldeném be, azért lőnék egy képernyőképet legalább a BeLin live alól). Szóval nagy szigorról nem tudok beszámolni ezen a téren, bár nyilván van egy minimális elvárásszint, aminek a beküldött anyagnak meg kell felelnie. Az írásod nem láttam, így arról nem tudok véleményt alkotni, de a profilodon a Követés-re kattintva nagyon kevés közreműködést találtam.

Azt hiszem a beküldés és a megjelenés között sajnos a folyamat felhasználói oldalról nem átlátható, én legalábbis nem láttam nyomát, hogy a beküldés sikeres volt, a cikk elbírálásra vár... Aztán egyszer csak megjelent.
Talán jó lenne egy ilyen.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kami911 képe

cenzúra

#2 Szia, kitettem a hírt amit írtál. A hírek nem jelennek meg automatikusan, valakinek engedélyezni kell azokat. Most megtettem. És most hogy direktbe kerestem a beküldött híreidet, megtaláltam a régebbi beküldést is. Elnézést, elkerülte a figyelmemet. Rossz szándék nélkül, előfordul az ilyen, ha mentegethetem a helyzetet ezzel. Elnézést. Próbálok figyelni jobban az új beküldésekre. Köszönöm a munkádat! Jobbá kell tenni ezt a folyamatot, ahogy egy hír kezelése történik. Sajnos elég „csak rajtam áll” jelenleg a szitu, pedig örülnék a nagyobb közösségi aktivitásnak. Szeretettel várjuk a további híreket is!

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

cenzúra

#2.2 Köszönöm!

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Amit a hírekről tudni kell.

A nagyvilág megítélése szerint egy fórumbejegyzés, egy blog kutyát nem érdekli, és tartalmi felelősség a szerzőt terheli. A hírek más kategória, az egyéb fronton lehet támadni. A hírért nem felelős a hírvivő, az csak régen volt úgy, hogy lefejezték azt, aki rosszt hírt hozott. De ugyanakkor számon kérhető a médium, álhírért, jogvédett tartalomért, és csomó egyébért, ami a szabályzatban le van írva, ehhez még azt is hozzátenném, hogy  ütközés is fennállhat olyan szempontból is, hogy adott mű nem felel meg a Creative Commons státusznak.

Ilyen okok miatt nincs olyan médium ahol nem a főszerkesztő döntene arról, hogy mi jelenik meg, ha igen, milyen formában (kijavítva, átírva, stb.). Ezt el kell fogadni, hiszen ha te vagy a hírvivő, akkor téged semmilyen felelőség nem terhel, még akkor sem, ha netalántán perrel fenyegetnek miatta,

Ugyanakkor ami helyi szinten érdekes, tartsd szem előtt, hogy jelenleg mindössze egy ember foglalkozik az oldal üzemeltetésével, karbantartásával. Nem nagyon szoktak híreket beküldeni, ezért nincsenek rendszeresen ellenőrizve a beküldött tartalmak, hisz van egyéb dolga is, rengeteg. Ha segíteni akarsz, akkor a linket küldd el Kaminak levélben, az elérhetősége megtalálható az oldalon, így tudni fogja, hogy arra rá kell néznie.

És ha észrevétele van, akkor azt jelezni szokta, nekem mindig jelzett, elmondta, hogy mire figyeljek legközelebb. 

Nagy eséllyel nem cenzúra volt, mert ha az lett volna, arról kaptál volna értesítést. Egyszerűen más okok miatt figyelemelkerülés történhetett, ennek meg az az orvossága, hogy elküldöd a hír linkjét, külön üzenetben.

Ha lesz elég hírbeküldő, akkor erre sem lesz szükség, mert nyilván rendszeresen ellenőrizve lesz.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Amit a hírekről tudni kell.

#3 Én nem a 'hivatalos' és számomra is elfogadható, publikusan meghirdetett elvek szerinti cenzúrára gondolok, hanem arra a nem létezőre, ami elvileg nem is létezik. Itt a (párt) politikai szempontból nem tetsző dolgok egyszerűen csak elvesznek, mert az internet az ugyebár 'bizonytalan'.

Különben most látom csak, hogy az "Új magyar LinuxMint tükör" című híremet tegnap este valaki megtekintette és a státusza is 'Elfogadott', bár valami 'Rejtett' szó is szerepel a környékén. A lényeg az, hogy mindezek  ellenére most sem látható a hír sehol.

Ma újra beküldtem ezt a hírt.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kami911 képe

Amit a hírekről tudni kell.

#3.1 Kiraktam, a Rejtett az automatikus, minden új beküldött hírnél, a sajátok is ebbe a kategóriába esnek alapból és mindenki másé is.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Amit a hírekről tudni kell.

#3.1 Ha valóban érdekes a hír, akkor lehet, hogy blog bejegyzésként is érdemes betenni, ott nem kell várni az engedélyezésre. Nekem is volt két "hír"-em, ami pár nap után jelent meg, az elején morogtam, hogy mit baltázhattam el, de azután ráébredtem, hogy van egy kis átfutási idő. Jobb a blogbejegyzés, aki akarja ott is látja. A hírek nem az én műfajom, pár napig érvényesek, én jobban szeretem a maradandóbb témákat, amik egy év múlva is érvényesek.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kami911 képe

Amit a hírekről tudni kell.

#3.1.2 A hírek jobban szem előtt van, azt meg is oszódik máshol is, például: Facebook, Matrix

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Ezzel kapcsolatban az a

Ezzel kapcsolatban az a véleményem, hogy az oldal szerkesztőjének joga eldönteni, hogy a formai követelményeknek amúgy megfelelő hír érdemes-e a megjelenésre. Már én is küldtem  be úgy cikket, hogy végülis nem jelent meg.

Offtopic Kami, LinuxMintHungary néven te küldesz be híreket, vagy a hivatalos Facebook oldalon posztolva jelennek meg ilyen nick alatt itt a friss hírek? (nem igazán követem a közösségi oldalt, csak a weboldalt)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve