A Linux továbbra is 3% felett

Balazs_B képe

A statcounter aktuális mérése szerint a Linux továbbra is 3% fölött van az asztali operációsrendszerek terén sőtt, jelenleg már 3,19%. Mivel már egy jó ideje 3% körül van ez a szám, ezért nem hatalmas meglepetés ezt látni, de szerintem összességében jó hír hogy a trend folytatódik.

Ti a hétköznapokban láttok ebből valamit? Én személy szerint nem nagyon, mert a családban és ismerősi körben már Mint-et használ mindeki aki kipróbálta és nem ragaszkodott a Windowshoz.

Hozzászólások

Hosszabb távon észrevehető a változás.

Én látok belőle valamit a hétköznapokban is. Persze, a változás (sajnos) nem gyökeres, de míg 10 éve rajtam, meg egy családtagon kívül senkit nem láttam Linuxot használni, most azért néha látok ilyen felhasználókat. Illetve egyre több komoly érdeklődőt is látok, akik nagy része lehet, hogy (még) nem fog váltani, de az eddigi átlag Windows-felhasználók között némileg csökkent a Linux iránti ellenséges hozzáállásuk mértéke.

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Balazs_B képe

Hosszabb távon észrevehető a változás.

#1 Van abban valami amit mondasz. Most hogy egy kicsit elgondolkodom rajta ebből a nézőpontból, nekem sok ismerősöm van aki habár nem használja és nem követi a Linuxos dolgokat, de amíg korábban (5 éve) nem hallott róla vagy csak az a sztereotípiája volt róla hogy az egy parancssor, ma már azt mondogatják hogy lehet kipróbálják majd, ha Win 11 valami frissítése ellehetetleníti a hétköznapjaikat.

Persze ezekből az emberekből jó ha egy tényleg kipróbálja majd, ugyanakkor az általános vélemény már sokat változott.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
Koppány képe

Nekem itt Németországban tünt

Nekem itt Németországban tünt fel valami. Párszor már volt, hogy gépeket szedtem össze, rendberaktam őket és eladtam. Most nem rég szert tettem kettő gépre. Az egyik jóval gyengébb volt, ő Linux Mintet kapott XFCE-vel. Meghírdetést követően már másnap vitték is. A másik gépen volt MS Licenc így arra Win11 került.(Az átlag felhasználónak talán csábítóbb gondoltam én) Még mindig itt porosodik, pedig már áron alul adom és a kutyának nem kell, pedig nem is olcsó a licenc és nem minden gépen fut a win11 mint tudjuk.

Lehet meghírdetem LM -el

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve