Ma van az Emodzsi Világnapja

kami911 képe

A World Emoji Day (Emodzsi Világnapja) egy évenkénti esemény, amelyet minden évben július 17-én tartanak. Az esemény célja az emoji-k és az azokkal kapcsolatos digitális kifejezések ünneplése, valamint az emoji-k fontosságának és hatásának elismerése a kommunikációban. Az emoji-k olyan kis ikonok vagy szimbólumok, amelyeket elektronikus eszközökön, például okostelefonokon, táblagépeken és számítógépeken használunk a kifejezések és érzelmek közlése céljából. Az emoji-k egyfajta vizuális nyelvet alkotnak, amely segíti az embereket abban, hogy könnyen és gyorsan kifejezzék magukat a digitális kommunikációban. Az első emoji karakterek 1999-ben jelentek meg Japánban, és azóta nagy népszerűségre tettek szert világszerte.

Az emoji szó japán eredetű, és jelentése „kép karakter”. A japán mobiltelefon-szolgáltatók voltak az elsők, akik bevezették az emoji-kat a szöveges üzenetekben való használatra. A japán cég, a NTT DoCoMo, 1999-ben hozta létre az első mobiltelefon emoji-kat a saját i-mode szolgáltatásukhoz. Az NTT mérnöke, Kurita Shigetaka körülbelül 200 emoji képet tervezett az akkor új szolgáltatáshoz.

Ez a szolgáltatás lehetővé tette a felhasználók számára, hogy különböző ikonokat, hangulatjeleket és kifejező karaktereket használjanak az üzeneteikben. Az emoji-k először egyszerűbb ikonokból álltak, mint például a mosolygó arcok, szomorú arcok, szívjelek és egyéb alapvető kifejező formák. Az emoji-k gyorsan népszerűvé váltak Japánban, mivel lehetővé tették az emberek számára, hogy érzelmeiket és kifejezéseiket könnyen és vizuálisan közöljék a szöveges üzeneteken keresztül. A fiatalabb generációk különösen nagy örömmel fogadták az emoji-kat, és hamarosan elterjedtek más országokban is.

Azóta az emoji-k sokkal változatosabbá és részletesebbé váltak, és ma már több ezer különböző emoji áll rendelkezésre különféle kategóriákban, mint például arcok, ételek, tárgyak, állatok és tevékenységek. Az emoji-k szerepe jelentős lett a digitális kommunikációban, és egyfajta univerzális nyelvet alkotnak, amely lehetővé teszi az emberek számára, hogy könnyedén és hatékonyan fejezzék ki magukat a szöveges üzenetekben és a közösségi médiában.

A World Emoji Day-en számos esemény és kezdeményezés zajlik világszerte. Az emberek az interneten, közösségi média platformokon, blogokon és fórumokon megosztják kedvenc emoji-jukat, emojikat jelentő történeteket vagy az emoji-k hatásáról szóló érdekességeket. Az emberek gyakran arra ösztönzik egymást, hogy használják az emoji-kat az üzeneteikben, kommentjeikben és posztjaikban a World Emoji Day-en.

#WorldEmojiDay