Hőseink továbbra is akcióban

kami911 képe

Tovább menetel a retró közösség és a Heroes of Might and Magic II rajongói örömére elérhetővé vált az fheroes2 újraalkotási projekt új 1.0.0-s verziójának hatodik hibajavító kiadása. Az fheroes2 lehetővé teszi a klasszikus játék kereszt platformos és nyílt forráskódú használatát, így bármely számítógépen élvezhetjük a játékot. A fejlesztők nem álltak meg itt: hamarosan érkezik az automatikus frissítő, majd nem sokkal utána az Android érintőképernyős támogatással rendelkező verzió is. Jövő évre pedig további újdonságok várhatóak, mint például a támogatott platformok közötti hely és internetes hálózatos játék, valamint a pályaszerkesztő. Ez utóbbinak a többi újdonság mellett az egyik legnagyobb újdonság az új, szabad és több képeséggel bíró fájlformátum használata lesz majd. A játék legújabb frissítése jelentős fejlesztéseket hoz a játékélmény terén. A gyorsabb erőforrásbetöltés és ábrázolás, a javított gombok, az AI viselkedésének fejlesztése és a kampány nehézségének csökkentése mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a játékosok még jobban élvezzék a játékot. A Map Editor GUI pedig lehetőséget nyújt a fejlesztőknek a játék térképeinek szerkesztésére, hogy még sokoldalúbb és személyre szabottabb élményt kínálhassanak a játékosoknak.

Az fheroes2 a korábbi újraimplementációs projektekhez hasonlóan, mint például az OpenMW, openXcom, OpenRA és mások, az eredeti játék reprodukálására törekszik, de számos fejlesztést nyújt a játékhoz, például javított AI-t, egyéb hibajavításokat, felhasználói felület javításokat és még sok mást is. A szükséges alapjáték most a GOG-ról jelentősen olcsóbban beszerezhető, és a többi újdonság mellett az egyik legnagyobb újdonság az új, szabad és több képességgel bíró fájlformátum használata lesz.

A népszerű játék legújabb frissítése, amely a 1.0.5-ös kiadás óta több mint 20 hibát orvosolt, izgalmas új funkciókkal és teljesítményjavításokkal érkezik. Az új frissítésre a játékosok régóta vártak, és most végre megérkezett, hogy még élvezetesebbé tegye a játékélményt.

Az egyik legfontosabb újítás a forrásbetöltés és a teljes ábrázolás felgyorsítása. Az előző verzióhoz képest a játék most sokkal gyorsabban tölti be a szükséges erőforrásokat, ami a játék indulási időét is rövidíti. Ezáltal a játékosok kevesebb időt töltenek várakozással, és gyorsabban elmerülhetnek a játék világában.

A gombok ábrázolása is jelentős javuláson esett át. Korábban több hiba is előfordult a gombok megjelenítésével kapcsolatban, de mostanra ezek a problémák a múlté. Emellett bevezettünk egy in-game pixel korrekciót is, amely javítja a képek minőségét és részletességét. Így a játékban lévő képek még szebbek és élvezetesebbek lesznek.

Az AI viselkedése is nagyobb figyelmet kapott az Adventure Map területén. Az új frissítés optimalizálja a hősök és a vár kezelését, valamint az AI interakcióját bizonyos objektumokkal. Ezáltal a játékosok még valóságosabb és kihívást jelentő környezetben találhatják magukat, amikor felfedezik a kalandokat.

A frissítés további előnye, hogy lehetővé teszi a kampány nehézségének csökkentését a játék közben. Ez különösen azoknak a játékosoknak lesz hasznos, akik új játékot kezdenek vagy egy adott pályán elakadnak. Mostantól könnyedén lehet személyre szabni a nehézséget, hogy a játékélmény mindig kihívást jelentsen, de ne legyen túlzottan frusztráló.

A fejlesztőknek pedig jó hír, hogy létrehoztunk egy alapvető Map Editor GUI-t. Ez az eszköz jelenleg csak a fejlesztők számára elérhető, és lehetőséget nyújt a játék térképeinek szerkesztésére. Ez egy izgalmas fejlesztés a játék terén, amely még több lehetőséget nyit meg a kreativitásra és az egyedi játékélmények létrehozására.

Összességében a játék legújabb frissítése jelentős fejlesztéseket hoz a játékélmény terén. A gyorsabb erőforrásbetöltés és ábrázolás, a javított gombok, az AI viselkedésének fejlesztése és a kampány nehézségének csökkentése mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a játékosok még jobban élvezzék a játékot. A Map Editor GUI pedig lehetőséget nyújt a fejlesztőknek a játék térképeinek szerkesztésére, hogy még sokoldalúbb és személyre szabottabb élményt kínálhassanak a játékosoknak.

A most megjelent játék verziója 1.0.6, az újdonságok teljes listája.

Az fheroes2 honlapja, a projekt a GitHub-on.

Letöltés:

További platformok >

Mivel a játékhoz szükség van a Heroes of Might and Magic II adatfájljaira, szükség van egy eredeti példányra is. A Heroes of Might and Magic II egy példánya könnyen beszerezhető a GOG-on, vagy az Ubisoft Store-ból.

A játék fejlesztőinek utiterve itt érhető el. Erről leolvasható, hogy hamarosan érkezik az automatikus frissítő, majd nem sokkal utána az Android érintőképernyős támogatással rendelkező verzió is. Jövő évre még várható a támogatott platformok közötti hely és internetes hálózatos játék, valamint a pályaszerkesztő is. Ez utóbbi szabad, és több képeséggel bíró új fájlformátum használata lesz az egyik fő újdonsága. Távlati tervek között szerepel az OpenGL és DirectX, új érintőképrnyőkre optimalizált felhasználói felület, az UTF-8 támogatás és a modding jobb támogatása.