LabVIEW közösségi kiadás Linuxra

Végre megszületett a - korábban csak Windows-ra és Mac-ra elérhető - LabVIEW programfejlesztő-rendszernek a szabadon letölthető linuxos közösségi kiadása:

https://www.ni.com/hu-hu/support/downloads/software-products/download.la...

A LabVIEW grafikus, párhuzamos adatfolyam programozású szoftverfejlesztő környezet, amely különösen alkalmas mérnöki és tudományos célú programozásra. A szövegalapú és algoritmikus rendszerekhez képest sokkal gyorsabb fejlesztést tesz lehetővé. Ugyanakkor a kész programok nagyon gyorsak, a C nyelvűekhez hasonlóan, így akár Real-time feladatokra is alkalmas (mint gyors folyamatok vezérlése, szabályozása). Nem interpreter, hanem lefordított programot futtat. Objektumorientáltan is programozható, és irdatlan nagy programkönyvtárral rendelkezik. Rendkívül sok innovatív eleme van, élvezet a megismerése, alapfokon iskolások is könnyen elsajátíthatják. Csak érdekeségként a LEGO MINDSTORMS nevű oktatási robotjátéka is LabVIEW-val programozható.

https://www.lego.com/en-us/themes/mindstorms

Linux Mint alá telepítettem, tökéletesen működik. 

A közösségi kiadás teljes értékű, de kizárólag megismerésre és saját otthoni célokra használható, profitszerzésre nem, még oktatásra sem. Ilyen célokra meg kell vásárolni. De az otthoni felhasználása legális, pl. okos otthon szoftverének megalkotására, vagy más saját felhasználású szoftver készítésére szabadon használható. (A National Instruments terméke: Austin, USA; Debrecen, Mo.). 

LabVIEW programrészlet
LabVIEW programrészlet

Hozzászólások

A LabVIEW 2023 Q3 verziója július végén még nem elérhető

Ámbár az National Instruments honlapja Download oldalán már felkinálja a 2023-Q3 Community verziót, de július végén maga a program még sem volt elérhető a repository-ban. Így hiába telepítjük az oldalról letöltött programot, ez csak a tároló felvételét végzi, de maga program Q3-as verziója még nem telpíthető.

A  2023-Q1 verzió telepíthető.  A Community kiadás a LabVIEW minden funkcióját tartalmazza.

A LabVIEW a RaspberyPi-on is fut.

What Is LabVIEW?

 

 

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve