Leépít a Red-Hat

A Red Hat több száz állást szüntet meg egy sor elbocsátással – közölte Matt Hicks vezérigazgató e-mailben az alkalmazottakkal.

A Red Hatnek több száz alkalmazottja van Raleigh belvárosában, és mintegy 19 000 alkalmazottja van világszerte.

A szoftveróriás az IBM tulajdonában van, amely a közelmúltban mintegy 3900 dolgozó elbocsátását jelentette be, de ez a szám 5000-re nőtt Arvind Krishna elnök-vezérigazgató szerint. Azt is megjegyezte, hogy az elmúlt hónapokban az IBM körülbelül 7000 embert vett fel. Az IBM spinoff Kyndryl is elbocsátásokat hajtott végre a közelmúltban.

Az elbocsátások azután történtek, hogy az IBM múlt héten arról számolt be, hogy a Red Hat negyedéves bevételei 8%-kal nőttek. Ez azonban messze elmaradt a megszokott növekedéstől. „A Red Hat átlagosan legalább 15%-os bevételnövekedést ért el az IBM 2019-es vásárlása óta minden negyedévben” – jegyezte meg a Seeking Alpha pénzügyi híroldal.

Hickst tavaly júliusban nevezték ki a Red Hat vezérigazgatójává.

„A következő hetekben csökkenteni fogjuk a Red Hat társult bázisát” – írta Hicks az e-mailben. Azt mondta, az elbocsátások „összesen 4% alattiak lesznek”.

Az elbocsátások azonban bizonyos területekre korlátozódnak.

„Nem fogjuk csökkenteni a közvetlenül az ügyfeleknek történő értékesítést vagy a termékeink fejlesztését” – írta Hicks.

„Egyes országokban ma kezdődnek az értesítések, és a folyamat a második negyedév végéig folytatódik” – tette hozzá.

Nyilatkozatában a Red Hat megosztotta Hicks levelének egy példányát, és hozzátette: "A Red Hat nem tervezi, hogy Matt Hicks e-mailjén kívül kommentálja a mai híreket."

A Red Hat csatlakozik azon technológiai munkaadók egyre növekvő listájához, akik idén eddig leállították a munkahelyeiket. A technológiai szektorra összpontosító Layoffs.fyi oldal szerint közel 610 vállalat 173 880 munkahelyet szüntetett meg .

Hicks szerint a leépítésekre a Kalaposok kollektív jövője szempontjából volt szükség.

„A döntés lényege az, hogy újra egyensúlyba hozzuk azt a területet, ahol befektettünk, hogy megalapozzuk a Red Hat jövőjét” – mondta.

(forrás)