A Linux Foundation Cybersecurity Essentials programja

Az új kiberbiztonsági alapismeretek on-line tanfolyam mindent megtanít, amire szüksége van az adatok biztonságának megőrzéséhez.

SAN FRANCISCO, 2023. április 5.A Linux Foundation Training & Certification elindította a Cybersecurity Essentials (LFC108) programot, amelynek célja, hogy minden érdeklődőt megtanítson azokra a kiberbiztonsági témákra, kifejezésekre és gyakorlatokra, amelyekre mindenkinek szüksége van ahhoz, hogy biztonságban tudja tartani magát, munkáltatóját és adatait a technológia használata során otthon, útközben vagy az irodában.

A kurzus megvitatja a biztonsági kockázatokat és óvintézkedéseket, amikor a technológiát személyes és szakmai célokra használják, ideértve a napi tevékenységek és tranzakciók során az információ védelmét szolgáló stratégiákat; megakadályozza a bejelentkezési adatok és egyéb adatkompromittálódást; illetve mi a teendő adatvédelmi incidens esetén. A tanfolyam valós forgatókönyveket tartalmaz, amelyek kiemelik a személyes és szakmai helyzeteket, valamint a nem biztonságos gyakorlatok következményeit.

Az egyórás, önálló tempójú online tanfolyam a következőket tartalmazza:

  • A kiberbiztonsági tudatosság fontossága
  • A lehetséges rosszindulatú programok azonosításának módjai
  • Az adathalász sémák felismerésének módjai
  • Hogyan csökkenthető a személyazonosság-lopás kockázata
  • Hogyan lehet megakadályozni az adatok kitettségét
  • Mobileszközök biztonsága
  • A közösségi hálózatok biztonsága
  • Biztonsági eszközök használata az adatok védelmében

„Olyasmit szerettünk volna létrehozni, amelyet tagjaink minden felhasználóval együtt használhatnak a kiberbiztonsági viselkedés javítására az egész területen” – mondta Clyde Seepersad, SVP, a Linux Foundation képzési és tanúsítási részlegének vezérigazgatója. „A tanfolyam előzetes megtekintése után rájöttünk, hogy erre mindenkinek szüksége van.”

A tanfolyam angol nyelvű, és regisztráció után érhető el. Az információk megemésztése után kvízkérdésekre kell helyesen válaszolni a sikeres teljesítés érdekében.

Ennek a tanfolyamnak nincs előfeltétele, bárki azonnal jelentkezhet . A tanfolyamot a Linux Foundation ingyenes szolgáltatásaként kínálja. A tanfolyamot elvégző hallgatók digitális igazolást kapnak.

Médiakapcsolat:

Scott Punk
Linux Foundation képzés és minősítés
jspunk@linuxfoundation.org

A Linux Alapítványról

A Linux Foundation a világ vezető otthona a nyílt forráskódú szoftverekkel, hardverekkel, szabványokkal és adatokkal kapcsolatos együttműködésben. A Linux Foundation projektek kritikus fontosságúak a világ infrastruktúrája szempontjából, beleértve a Linuxot, a Kubernetes-t, a Node.js-t, az ONAP-t, a PyTorch-t, a RISC-V-t, az SPDX-et, az OpenChaint és még sok mást. A Linux Foundation a legjobb gyakorlatok kiaknázására és a közreműködők, felhasználók és megoldásszállítók igényeinek kielégítésére összpontosít, hogy fenntartható modelleket hozzon létre a nyílt együttműködéshez. További információért látogasson el a linuxfoundation.org webhelyre. A Linux Foundation bejegyzett védjegyekkel rendelkezik, és védjegyeket használ. A Linux Foundation védjegyeinek listáját a védjegyhasználati oldalon találja: www.linuxfoundation.org/trademark-usage. A Linux Linus Torvalds bejegyzett védjegye.

Ennek a hírnek a forrása angol nyelven itt érhető el. Ez a cikkre a Creative Commons Attribution 3.0 Licenc feltételek vonatkoznak.

(kép)

Hozzászólások

Balazs_B képe

Köszi!

Nagyon köszi a posztért!
 

Feliratkoztam!

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve