A Gigabit Mini VPN router immár RYF FSF-tanúsítvánnyal rendelkezik

Ez a ThinkPenguin első olyan eszköze, amely RYF-tanúsítványt kapott 2023-ban, kiegészítve a korábbi évek tanúsított eszközeinek hatalmas katalógusát.

BOSTON, Massachusetts, USA – 2023. április 6., csütörtök – A Free Software Foundation (FSF) Respects Your Freedom (RYF) tanúsítványt adományozott a ThinkPenguin, Inc. szabad szoftveres Gigabit Mini VPN Routerének (TPE-R1400). Az RYF tanúsítási jel azt jelenti, hogy ez a termék megfelel az FSF szabványainak a felhasználók szabadsága, a termék feletti ellenőrzés és a magánélet tekintetében.

A ThinkPenguin korábbi routereihez hasonlóan a Free Software Gigabit Mini VPN Router (TPE-R1400) egy FSF által támogatott, teljesen ingyenes beágyazott GNU/Linux disztribúcióval, a libreCMC- vel érkezik . A csomaghoz tartozik az U-Boot rendszertöltő egyedi változata is, amelyet Robert Call, a libreCMC karbantartója és egy korábbi FSF gyakornok állított össze. Az router lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy hálózati kapcsolatukat VPN-szolgáltatáson keresztül futtassák, így egyszerűbbé válik a kommunikációjuk biztonságos és privát módon történő működtetése. Azaz, a ThinkPenguin VPN-szolgáltatást kínál, amely esetében a felhasználóknak nem kell előfizetést vásárolniuk a szolgáltatásukra a router használatához. Ugyanakkor az eszközhöz részletes utasítások tartoznak a router sokféle VPN-szolgáltatónál történő használatához.

"Örülünk, hogy a ThinkPenguin továbbra is elkötelezett amellett, hogy az RYF program keretében olyan eszközöket hozzon ki, amelyek a szoftverszabadságot helyezik az előtérbe. Ennek a routernek a megjelenése azt mutatja, hogy a ThinkPenguin elkötelezett a felhasználók magánélete és szabadsága mellett" - mondta. az FSF ügyvezető igazgatója, Zoë Kooyman.

A TPE-R1400 elődje és a ThinkPenguin eredeti Free Software Wireless-N Mini Routerje esettanulmányként szolgált a Copyleft és a GNU General Public License: A Comprehensive Tutorial and Guide eszközök ingyenes szoftverlicenceinek kiváló megfelelőségéhez .

"A ThinkPenguin VPN routerének legújabb verziója lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kihasználják a gigabit/másodperc internetkapcsolat előnyeit, miközben védik jogaikat és magánéletüket" - mondta Craig Topham, az FSF szerzői jogi és engedélyezési munkatársa.

Ha többet szeretne megtudni a Respects Your Freedom tanúsítási programról, beleértve a ThinkPenguin eszközök tanúsításának részleteit, látogasson el a https://ryf.fsf.org webhelyre .

A tanúsítvány igénylése iránt érdeklődő kiskereskedők a https://ryf.fsf.org/about/criteria/ oldalon tájékozódhatnak .

A Szabad Szoftver Alapítványról (FSF)

Az 1985-ben alapított Free Software Foundation célja a számítógép-felhasználók számítógépes programok használatához, tanulmányozásához, másolásához, módosításához és újraterjesztéséhez való jogának előmozdítása. Az FSF (a szabadsághoz hasonlóan) támogatja a szabad szoftverek – különösen a GNU operációs rendszer és annak GNU/Linux változatai – fejlesztését és használatát, valamint a szabad szoftverek ingyenes dokumentációját. Az FSF emellett elősegíti a szoftverhasználat szabadságának etikai és politikai kérdéseinek tudatosítását, a https://fsf.org és https://gnu.org címen található weboldalai pedig fontos információforrást jelentenek GNU/Linux-ot érintően. Az FSF munkáját támogató adományokat a https://donate.fsf.org oldalon lehet leadni . Székhelye Boston, MA, USA.

Az FSF-ről további információk, valamint az újságírók és kiadók számára fontos információk a https://www.fsf.org/press oldalon találhatók .

A ThinkPenguin, Inc.-ről

Christopher Waid, alapító és vezérigazgató által indított ThinkPenguin, Inc. egy fogyasztóbarát vállalat, amelynek küldetése az ingyenes szoftverek tömegekhez való eljuttatása. A vállalat profilját jól szemlélteti a számítógépek és tartozékok katalógusa, amely széles körű GNU/Linux támogatást nyújt. A vállalat technikai támogatást nyújt a végfelhasználóknak, és együttműködik a közösséggel, disztribúciókkal és upstream projektekkel, hogy a GNU/Linuxot a lehető legteljesebbé tegye.

Médiakapcsolatok

Craig Topham
Szerzői jog és Licensing Associate
Free Software Foundation
+1 (617) 542 5942 licensing@fsf.org

ThinkPenguin, Inc.
+1 (888) 39 THINK (84465) x703
media@thinkpenguin.com

Fotó Copyright © 2023 ThinkPenguin, Inc., a Creative Commons Nevezd meg! 4.0 nemzetközi licence alapján licencelve .

Ez a cikk a https://www.fsf.org/news/free-software-gigabit-mini-vpn-router-tpe-r1400-from-thinkpenguin-inc-now-fsf-certified-to-respect-your-freedom címen elérhető írás fordítása.

Ez a munka a Creative Commons Attribution-No Derivative Works 3.0 license (illetve későbbi verzió) licencfeltételekkel lett közreadva.

Hozzászólások

Nagyon érdekes termék. Ki mit

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

#1 Személy szerint magam (egyelőre, még) nem használok VPN-t jelenleg. Cégnél Cisco VPN van, ami eléggé jó, a korlátaival együtt. Egyik korlátja, hogy baromi drága, a másik, ami jellemző az amcsi cuccokra (mármint amelyik nem globális, mint Microsoft, Google,) hogy nem tudnak az ékezetes karakterek létezéséről. Úgy értem nem lehet ékezetes vagy spéci karakter a jelszóban, mert ha igen, attól kifekszik. Nem csak Cisco ilyen, de az Oracle cuccai is. (Ez utóbbi ugyan elvan az ékezetes karakterekkel, de ha szöveges mezőbe olyan sztringet kell bevinni, amiben # \ & egyike, vagy hasonló szerepel, attól megfekszik.)

Amúgy a Cisco VPN ennek kb. a fordítottja, azaz a távoli oldalon van a HW, amihez van VPN kliens a helyi gépen.

Igen, ez a cucc elég érdekes.