Hőseink egyre csiszoltabbak

kami911 képe

A Heroes of Might and Magic II rajongói örömére elérhetővé vált az fheroes2 újraalkotási projekt új 1.0.0-s verziójának második hibajavító kiadása. Az fheroes2 lehetővé teszi a klasszikus játék kereszt platformos és nyílt forráskódú használatát, így bármely számítógépen élvezhetjük a játékot. A fejlesztők nem álltak meg itt: hamarosan érkezik az automatikus frissítő, majd nem sokkal utána az Android érintőképernyős támogatással rendelkező verzió is. Jövő évre pedig további újdonságok várhatóak, mint például a támogatott platformok közötti hely és internetes hálózatos játék, valamint a pályaszerkesztő. Ez utóbbinak a többi újdonság mellett az egyik legnagyobb újdonság az új, szabad és több képeséggel bíró fájlformátum használata lesz majd. Az fheroes2 a korábbi újraimplementációs projektekhez hasonlóan, mint például az OpenMW, openXcom, OpenRA és mások, az eredeti játék reprodukálására törekszik, de számos fejlesztést nyújt a játékhoz, például javított AI-t, egyéb hibajavításokat, felhasználói felület javításokat és még sok mást is. A szükséges alapjáték most a GOG-ról jelentősen olcsóbban beszerezhető, és a többi újdonság mellett az egyik legnagyobb újdonság az új, szabad és több képességgel bíró fájlformátum használata lesz.

Az fheroes2 új verziója, a 1.0.2 most már letölthető, és számos újdonságot tartalmaz, amelyek javítják a játékélményt. Az új verzió az alábbi frissítéseket tartalmazza:

Virtuális billentyűzet támogatás érintőképernyős eszközök számára. A virtuális billentyűzet támogatása kifejezetten az érintőképernyős eszközökre lett tervezve, és lehetővé teszi, hogy a játékosok egyszerűen és kényelmesen vezéreljék a játékot az ujjukkal. Az új opció ikonok és a Kapitány Negyed (Captain's Quarter) hiányzó része a Varázslóvárosban. Több probléma javítása az objektumok hangjával a Kalandtérképen. A Kalandtérkép jobb teljesítményének javítása. Sok hiba javítása a varázslatokkal és a harc közbeni útvonaltervezéssel kapcsolatban. Az AI hősök feladatainak logikájának frissítése és az AI hősök által a városi portál varázslat használata. Több mint 60 hiba lett kijavítva a 1.0.1-es kiadás óta

Az új frissítések biztosítják, hogy a fheroes 2 játékélménye tovább javuljon. A Kalandtérkép javított teljesítménye még élvezetesebbé teszi a játékot, mivel kevesebb időt kell várni a betöltésekre, és a játékosok gyorsabban haladhatnak előre a történetben. Az objektumok hangjával kapcsolatos problémák javítása további mélységet ad a játékélményhez, mivel a játékosok most már teljesen élvezhetik a játék hanghatásait.

Az új varázslatokkal és harc közbeni útvonaltervezéssel kapcsolatos javítások javítják a játékmenetet, és lehetővé teszik a játékosok számára, hogy könnyebben és hatékonyabban használják a varázslatokat.

A legújabb operációs rendszerekhez az SDL2 verziót javasolják a fejlesztők, míg a régi rendszerekhez az SDL1 verzió használata előnyösebb.

A most megjelent játék verziója 1.0.2, az újdonságok teljes listája.

Az fheroes2 honlapja, a projekt a GitHub-on.

Letöltés:

További platformok >

Mivel a játékhoz szükség van a Heroes of Might and Magic II adatfájljaira, szükség van egy eredeti példányra is. A Heroes of Might and Magic II egy példánya könnyen beszerezhető a GOG-on, vagy az Ubisoft Store-ból.

A játék fejlesztőinek utiterve itt érhető el. Erről leolvasható, hogy hamarosan érkezik az automatikus frissítő, majd nem sokkal utána az Android érintőképernyős támogatással rendelkező verzió is. Jövő évre még várható a támogatott platformok közötti hely és internetes hálózatos játék, valamint a pályaszerkesztő is. Ez utóbbi szabad, és több képeséggel bíró új fájlformátum használata lesz az egyik fő újdonsága. Távlati tervek között szerepel az OpenGL és DirectX, új érintőképrnyőkre optimalizált felhasználói felület, az UTF-8 támogatás és a modding jobb támogatása.