Végre elkészült a Heroes of Might and Magic II remake!

kami911 képe

A Heroes of Might and Magic II rajongói örömére elérhetővé vált az fheroes2 újraalkotási projekt új 1.0.0-s verziója. Az fheroes2 lehetővé teszi a klasszikus játék kereszt platformos és nyílt forráskódú használatát, így bármely számítógépen élvezhetjük a játékot. A fejlesztők nem álltak meg itt: hamarosan érkezik az automatikus frissítő, majd nem sokkal utána az Android érintőképernyős támogatással rendelkező verzió is. Jövő évre pedig további újdonságok várhatóak, mint például a támogatott platformok közötti hely és internetes hálózatos játék, valamint a pályaszerkesztő. Ez utóbbinak a többi újdonság mellett az egyik legnagyobb újdonság az új, szabad és több képeséggel bíró fájlformátum használata lesz majd. Az fheroes2 a korábbi újraimplementációs projektekhez hasonlóan, mint például az OpenMW, openXcom, OpenRA és mások, az eredeti játék reprodukálására törekszik, de számos fejlesztést nyújt a játékhoz, például javított AI-t, egyéb hibajavításokat, felhasználói felület javításokat és még sok mást is. A szükséges alapjáték most a GOG-ról jelentősen olcsóbban beszerezhető, és a többi újdonság mellett az egyik legnagyobb újdonság az új, szabad és több képeséggel bíró fájlformátum használata lesz.

A fheroes2 1.0.0 kiadás legfontosabb elemei:

  • Több leképzési probléma megoldása Windowson és a renderelési sebességgel kapcsolatos problémák javítása a kalandtérképen.
  • Az Android verzió teljes mértékben játszhatóvá tétele, az összes alapvető funkcióval együtt.
  • A szörnyek, a Szerencse és a katapult animációjának javítása csatában.
  • A felderítő AI szerepének hozzáadása és az AI viselkedésével kapcsolatos több probléma megoldása a kalandtérképen.
  • A lefordított gombok számának bővítése és a fordítások frissítése.
  • Több mint 50 hiba javítása a 0.9.21-es kiadás óta.

A legújabb operációs rendszerekhez az SDL2 verziót javasolják a fejlesztők, míg a régi rendszerekhez az SDL1 verzió használata előnyösebb.

A most megjelent játék verziója 1.0.0, az újdonságok teljes listája.

Az fheroes2 honlapja, a projekt a GitHub-on.

Letöltés:

További platformok >

Mivel a játékhoz szükség van a Heroes of Might and Magic II adatfájljaira, szükség van egy eredeti példányra is. A Heroes of Might and Magic II egy példánya könnyen beszerezhető a GOG-on, vagy az Ubisoft Store-ból.

A játék fejlesztőinek utiterve itt érhető el. Erről leolvasható, hogy hamarosan érkezik az automatikus frissítő, majd nem sokkal utána az Android érintőképernyős támogatással rendelkező verzió is. Jövő évre még várható a támogatott platformok közötti hely és internetes hálózatos játék, valamint a pályaszerkesztő is. Ez utóbbi szabad, és több képeséggel bíró új fájlformátum használata lesz az egyik fő újdonsága. Távlati tervek között szerepel az OpenGL és DirectX, új érintőképrnyőkre optimalizált felhasználói felület, az UTF-8 támogatás és a modding jobb támogatása.