Megjelent a Rescuezilla 2.4.1-es verziója

kami911 képe

Shasheen Ediriweera kiadta a Rescuezilla 2.4.1 új verzióját, amely egy kisebb frissítés az Ubuntu alapú „rendszervisszaállító svájci bicska" feladatokat ellátó eszközhöz. Ez egy a rendszerhelyreállításához és adat megmentéséhez, valamint a lemez klónozásához és lemezkép készítési feladatokhoz szánt Linux terjesztés.

A Rescuezilla egy könnyen használható lemezklónozó és lemezképkészítő alkalmazás, amely teljes mértékben kompatibilis a Clonezilla-val - a több tízmillió ember által alkalmazott megbízható iparági standarddal.

A Rescuezilla az a Clonezilla GUI (grafikus felhasználói felület), amelyet talán már ismer. De a Rescuezilla több mint egy Clonezilla GUI!

A lemezmásolás a számítógép merevlemezéről készült biztonsági másolat készítésének folyamata, amelyet külső merevlemezen tárolt fájlokként kezel, a „lemezklónozás" pedig a közvetlen másolat készítésének folyamata anélkül, hogy egy harmadik meghajtóra lenne szükség az ideiglenes tároláshoz.

Sokak számára az alternatív nyílt forráskódú eszközök, mint például a Clonezilla, ijesztőek és nehezen kezelhetőek, ezért a Rescuezilla könnyen használható grafikus környezetet biztosít, mint a vezető kereskedelmi eszközök, az Acronis True Image és a Macrium Reflect.

Érdemes megjegyezni, hogy a merevlemezek leképezése és klónozása nagyon speciális feladat, amely nem feltétlenül a legjobb megoldás minden felhasználó számára: érdemes utánajárni, hogy a hagyományos fájlalapú mentési megközelítés nem alkalmasabb-e a megoldandó konkrét problémára.

A Rescuezilla bármilyen PC-n vagy Macen elindítható USB-stickről, és gondosan úgy fejlesztették ki, hogy teljes mértékben együttműködjön a Clonezillával. Ez azt jelenti, hogy a Rescuezilla vissza tudja állítani a Clonezilla által készített biztonsági másolatokat, és a Rescuezilla által készített biztonsági másolatokat a Clonezilla segítségével lehet visszaállítani!

A Rescuezilla a Redo Backup and Recovery (most Redo Rescue néven) egy leágazása, miután már 7 évig nem fejlesztették. A Rescuezilla több mint egy egyszerű fork: gondosan újraépítették az alapoktól kezdve, hogy teljes mértékben kompatibilis legyen az iparági szabvány Clonezilla-val.

Ebben a kiadásban a hibajavítások mellett több nyelvi fordítás is frissült.

További részletekről a teljes változáslistában olvashat. Addig is letöltheti a Rescuezilla 2.4.1-et a projekt GitHub oldaláról, vagy az alábbi közvetlen letöltési hivatkozás segítségével, ha csak az élő ISO-képet szeretné megszerezni: