A nyomtatásról

kami911 képe

Ti még nyomtattok?  Vagy már minden elektronikusan megy? Ha megy még a nyomtatás,  milyen nyomtatóval, és hogyan működik Linux alatt? Kellett valami extra trükk?

Hozzászólások

HP 2280 -as nyomtató

Sziasztok én a Linux Mintre a nyomtató miatt tértem át mivel a Windows 10 alatt nem akart nyomatni mikor kelett volna. Hiába volt feltelepítve a szoftvere s driver programja. Linux mint alatt meg még feltelepítettem a HPLIP nevezető progit. S azota meg müködik . Igaz a szines patron lehet h félig be van száradt mivel a szines tartományokat nem úgy nyomtatja ki ahogy kéne de a lényeg müküdik linux alatt

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Samsung SP-2422

Még 1993-ban vettem ezt a mátrixnyomtatót, és még mindig jó. Igencsak régen használtam, de tavaly elővettem, mert ki kellett nyomtatni az oltáskérő papírt. A szalagja már alig fogott, de azért látszott a nyomtatás. Vettem hozzá új szalagot és párhuzamos-USB átalakító kábelt (egyik se volt drága). Hihetetlen, hogy még az ilyen régi nyomtatókhoz is lehet kapni alkatrészt.
Linuxon nagyon könnyű volt használatba venni, csak meg kellett keresni a neki kompatibilis típust. További 20 évig még szolgálhat, csupán azt nem tudom, mit nyomtassak vele.

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Canon TS705

Még a jóval a pandémia indulása előtt ilyen olyan okok miatt párom home office munkájához volt beszerezve, egyes esetekben piszkozat nyomtatáshoz, mert a noti képernyőjén megjelenő listákat könnyebb volt papírral összevetni. Bár azóta több monitoros megjelenítés mégiscsak jobb lett, a nyomtatónak azért akadt munkája.

Leginkább egyes hivatalos ügyek intézéséhez kellett kinyomtatni, aláírni, és visszaszkennelni, egyes esetekben "fénymásolatokra" volt szükség (szkenner + nyomtató), és két sajnálatos esetben nagy méretű fotót is kellett nyomtatnia (ravatalra).

Ugyan már elég sok hivatalos ügyet lehet szkennelt iratokkal (kép/pdf) formátumban intézni, De még vannak furcsa dolgok! A legutóbbi érdekes eset az volt, hogy beküldtem a bolt szervizének garis SSD-t. (még nem járt le a 30 nap, de hamarosan lejár). Na, amikor vettem, a számlát és a jótállási jegyet elektronikus formában küldték, Az SSD-nek gyári garancia lapja is volt, a dobozhoz hozzáfóliázva, ám az nem volt kitöltve. Felvettem velük a kapcsolatot, küldtem a levélben a számlát és jótállási jegyet, van a bolt rendszerében is regisztrált ID-ja a vásárlásnak, a szerviz válasza szerint csatolnom kellett a beküldött SSD-hez is ezeket, de nem ragaszkodtak az eredetihez, jó lesz másolat is, írták. Eszem a zuzájukat. Kinyomtattam mindkettőt, meg a képernyőképet is, miszerint van ötven akárhány rossz szektor rajta. Beküldtem, kaptam elektronikusan munkalapot, meg írták, ha mégsem hibás a cucc, akkor felszámítanak 3000 Ft-ot... (a csomag amúgy 3800 Ft volt, az értéknyilvánítás miatt). Kb. egy hét után jött újabb értesítés, státusz változásról, miszerint elküldték a Samsung-nak további vizsgálatra, és türelmet kérnek.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
Pinyó képe

HP Office jet pro 9010

Az előző nyomtatót is inkább beolvasásra használtam mint nyomtatásra, és mivel akciósan nem sokkal került többe mintha az előzőbe vettem volna gyári patront ezért megvettem, de hamár új, akkor nekem fontos volt, hogy tudjon wifiről is működni, és hogy lehetőleg lehessen vele kétoldalas doksikat beolvasni. Beüzemelése kb. 3 perc volt, eddig nincs vele gond. Amit még nem bántam meg, hogy előfizettem a HP Instant ink szolgáltatásra. 
Ha lehetne a nyomtatás részt én kiiktatnám az életemből, de sajnos még szükség van rá, hogy valamit azért kell kinyomtatni, hogy aláírjam és visszaszkenneljem.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

HP Instant Ink

#4 A fene tudja, megéri-e :), nekem a 4 euró/hó-ba kerülő csomag felelne meg (a 10 lap nagyon kevés, de látom, van magyar útmutató is). Nem igazán nyomtatok, viszont arra jó volt, hogy már tudok erről a lehetőségről.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
Koppány képe

Nekem egy Canon Pixma tr 4450

Nekem egy Canon Pixma tr 4450-esem van. Linux Mint alatt semmi teendőm nem volt, azonnal működött.

Debianon csak telepítenem kellett a CUPS -ot és azonnal működött. Nem rossz kis nyomtató fénymásoló és szkenner egyben. Negatív viszont, hogy a fekete patron élettartama siralmasan alacsony.

Nekem gyakran kell nyomtatnom fénymásolnom, ezért szükségem van rá.

Az, hogy Windowson is ilyen simán bedug és használ lenne -e nem tudom, mert tinédzser koromban volt utoljára dolgom Winnel :), de gondolom, hogy az ismert nyomtatókat a win is rögtön kezeli illesztőprogram telepítés nélkül.

A Linux nyomtató támogatásában még sosem csalódtam.

 

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Lexmark E210

Sziasztok!

Régóta használom Linux alatt a nyomtatót.

Win10 már nem támogatta. Keveset volt használva. ősidőben én vásároltam.

Van hozzá tartalék toner és fél kiló por. Idők végezetéig lehet használni. .) Túldigitalizált világunkban egyre kevesebb nyomtatni való van. Kitart az örökkévalóságban.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve