A Dell XPS 13 Plus Developer Edition mostantól hitelesített az Ubuntu 22.04 LTS verzióval is

kami911 képe

A Canonical örömmel jelenti be, hogy az új Dell XPS 13 Plus Developer Edition-t hivatalosan is hitelesítették az Ubuntu 22.04 LTS verzióra.

Augusztustól kezdve a fejlesztők a Dell XPS 13 hüvelykes zászlóshajó laptopját a Canonical asztali Linuxának legújabb verziójával előtelepítve vásárolhatják meg. Emellett mától a jelenlegi XPS 13 Plus tulajdonosok is telepíthetik az Ubuntu 22.04 LTS-t, és automatikusan megkapják ugyanazt a hardverre optimalizált élményt, amelyet az új fejlesztői kiadással szállítanak.

Tíz év partnerség

A Dell Developer Edition a Project Sputnik hivatalos folytatása, egy 2012-ben indult kezdeményezésé, amelynek célja, hogy a fejlesztők számára épített és a fejlesztői közösségtől érkező inputok alapján előre telepített Ubuntuval ellátott, csúcskategóriás Dell-rendszereket hozzon létre.

A Dell XPS 13 Plus Developer Edition ennek a hosszú ideje tartó partnerségnek a legújabb kiadása.

„Az XPS 13 az Ubuntu laptopokon való használatának hosszú ideje zászlóshajója” - mondta Oliver Smith, a Canonical Ubuntu Desktop termékmenedzsere. „Fantasztikus látni, hogy az XPS 13 Plus és az Ubuntu 22.04 első osztályú hardver- és szoftverélményt nyújt a fejlesztőknek, 10 évvel a Szputnyik projekt kezdete után”.

Mi az Ubuntu tanúsítás?

Az Ubuntu tanúsítási program biztosítja, hogy a tanúsított számítógép minden összetevője az elvárásoknak megfelelően működjön, így a felhasználó biztos lehet abban, hogy a legjobb élményt kapja már a kezdetektől fogva. Az Ubuntu tanúsított eszközök a Long Term Support (LTS) kiadásokon alapulnak, így akár 10 évig is kapnak frissítéseket.

Az Ubuntu tanúsító laboratórium naponta folyamatosan több száz tanúsított eszközt tesztel, beleértve azok összes kulcsfontosságú hardverkomponensét és működését. Ez biztosítja, hogy az eszközök életciklusuk során végig magas színvonalon működjenek (és működjenek).

A tanúsított eszközök szükség esetén az alapértelmezett disztribúciótól eltérő speciális szoftvereket vagy illesztőprogramokat is tartalmaznak. Ezeket egy metacsomagban határozzák meg, amely automatikusan telepíti a csomagok, illesztőprogramok és a rendszermag optimális konfigurációját, hogy a legjobb élményt nyújtsa az adott eszközön.

Ezek a változtatások alkotják a partnerek, például a Dell által használt gyári képeket, de a fő Ubuntu-disztribúcióba is beépülnek, így a tanúsított eszközök akkor is a megfelelő metacsomagot kapják, ha a felhasználók maguk telepítik az Ubuntu-t.

Ez azt jelenti, hogy a felhasználók telepíthetik vagy frissíthetik az Ubuntu 22.04 LTS-t egy meglévő, tanúsított Dell XPS 13 Plus készülékre, és ugyanolyan kiváló minőségű élményben részesülhetnek, mintha előre telepítve vásárolták volna meg.

Az Ubuntu 22.04 LTS új funkciókat, teljesítmény- és stabilitásjavításokat hoz, amelyek mögött akár 10 évnyi szoftverfrissítés áll.

(forrás)