Merre menjen tovább a Fedora terjesztés?

kami911 képe

Jó hír a Fedora Linux disztribúció rajongói számára, hogy a hivatalos 2022-es Fedora felmérés már elérhető azok számára, akik szeretnének segíteni a Fedora Linux jövőjének alakításában.

Ha Fedora Linux felhasználó vagy a Fedora projektben közreműködő, a népszerű és nagy teljesítményű GNU/Linux disztribúció mögött álló fejlesztőcsapat szívesen hallaná a véleményedet, és arra kérnek mindenkit, akit érdekel a Fedora Linux jövőjének alakítása, hogy vegyen részt az éves Fedora Contributor Survey kérdőív kitöltésen.

A kérdőív összesen 44 kérdésből áll, és több részre van osztva, kezdve az alapvető adatokkal: Fedora közreműködő, tag vagy felhasználó tölti ki a kérdőívet, ismeri a Linux-alapú operációs rendszereket, milyen közösségi hálózatot használsz, és mire használja a Fedora Linux-ot.

A felmérés során azt is megkérdezik, hogy milyen Fedora Linux kiadásokat vagy spineket használsz, és milyen architektúrán, valamint mi a kedvenc asztali környezeted. A fejlesztők arra is kíváncsiak, hogy mi a kedvenc webböngésződ, irodai programcsomagod, e-mail kliensed, médialejátszód, képnézegetőd, játszol-e játékokkal és milyen platformokon, valamint hogy használsz-e Flatpak alkalmazásokat.

További említésre méltó kérdések között szerepel, hogy használod-e vagy kipróbáltad-e a Fedora Silverblue kiadását, használod-e vagy kipróbáltad-e a Fedora Modules-t, használod-e a Fedora Linuxot kódírásra, és mennyire vagy elégedett a Fedora-val asztali gépen.

A Fedora Contributor Survey 2022 több, a közösséggel kapcsolatos kérdéssel zárul, és miután kitöltötted, igényt tarthat a Survey Taker jelvényére, ha tagja a Fedora Linux közösségnek.

Itt töltheted ki az éves Fedora Contributor Survey-t.

A készítők állítják, hogy a felmérés teljesen anonim, és a nyers adatokat csak a Fedora Tanács tagjai fogják olvasni, míg a nyári eredmények a Nest with Fedora 2022 rendezvényen lesznek nyilvánosak, amely 2022. augusztus 4-6. között kerül megrendezésre.

(forrás)

Hozzászólások

Fedora

Arra is lehetne közvélemény-kutatást végezni itt a Linux Mint fórumon, hogy az itteni közösségben hányan használnak rpm-alapú Linuxokat? Kezdetben én is kipróbáltam a Fedorát, Suse Linuxot, UHU-t, Mandrivát, blackPanthert, de mégis a Debian alapú rendszereknél maradtam.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve