28 éves lett a FreeDOS projekt

kami911 képe

Egy visszaemlékezés:

„DOS-on nőttem fel, és megtanultam használni a parancssort, hogy megkönnyítsem a munkámat. És sokan mások is megtanulták.

Annyira szerettük a DOS-t, hogy 1994-ben létrehoztuk a FreeDOS Projectet. És ma ünnepeljük a FreeDOS 28 éves fennállását (1994. június 29-én). 28 év hosszú idő egy nyílt forráskódú projekt számára, ezért meg akartam ünnepelni. Írtam egy cikket, amelyben megosztom a 26 kedvenc FreeDOS-parancsomat: A FreeDOS ABC-je: 26 parancs, amelyet mindig használok (ABCs of FreeDOS: 26 commands I use all the time). Ez egy "ABC-lista": A az ATTRIB, B a BEEP, C a CD, és így tovább. Két ingyenes e-könyvet is letölthet a FreeDOS-ról: A Guide to Using FreeDOS és An Advanced Guide to FreeDOS Internals, amelyekben a FreeDOS használatának fejlettebb módjait olvashatja. Ha még nem ismeri a FreeDOS-t, érdemes megnéznie a nemrég készült YouTube-videónkat arról, hogyan telepítsük a FreeDOS-t VirtualBox-ra.”

A 28. évfordulóra egy e-könyvet is tervezünk. Szeretne hozzájárulni? Nem kell cikket vagy fejezetet írnia ehhez az e-bookhoz. Itt csak egy e-mail interjúra való válaszadásról van szó. Azt hiszem, azt sokkal könnyebb lesz megírni, mert nem kell aggódni a "bezetés, tárgyalás, befejezés" végett, mint egy teljes cikk megírásakor. De az idő fogytán van! Ahhoz, hogy tartsuk az ütemtervet, július közepéig minden interjút be kell fejeznünk. Írj Jimnek egy e-mailt, ha szeretnél egy interjút készíttetni. Az e-könyvet augusztus elején adjuk ki.