Megjelent az Apache NetBeans 13-as verziója

kami911 képe

Megjelent az Apache NetBeans, a népszerű nyílt forráskódú integrált fejlesztőkörnyezetnek (IDE) a legújabb, 13-as verziója.

A NetBeans 13 számos új funkcióval és fejlesztéssel érkezik. Először is, a NetBeans 13 új alapértelmezett felhasználói élményt kínál a „Light FlatLaf” megjelenésen keresztül.

A NetBeans 13 frissítette a Maven, Gradle és PHP támogatást. A frissített Maven-hez tartozik a Maven démon támogatása is (mvnd). A NetBeans 13 mostantól az nb-javac-ot is csomagolja az egyszerűbb és gördülékenyebb indítás érdekében. Az nb-javac a NetBean Java-szerkesztő támogatására használt Java fordító bővítmény.

A NetBeans PHP-támogatása számos frissítésen esett át, a PHP 8.1-et már jobban kezeli ez az IDE. A PHPStan statikus analizátor integrációját is javították, és még sok mást is.

A NetBeans 13-at CSS-parser javítások és számos Language Server Protocol (LSP) frissítés teszi teljessé. Az Apache NetBeans egy teljes körű IDE Java SE, Java EE, PHP, JavaScript, HTML5 és több más programhoz, beleértve a Groovy és a C/C++ támogatását is.

(forrás)