Linus Tech Tips Linux kihívás finálé

Balazs_B képe

Korábban már írtam az egyik legnépszerűbb tech youtube csatorna, a Linus Tech Tips (LTT) Linux kihívásáról, amely során a csatorna két tagja, köztük maga Linus is egy hónapig Linuxra vált a saját otthoni számítógépükön. Több videóra bontva mutatták be a kihívás egy hónapjának eseményeit.
Bizonyára közületek többen is néztétek az erről készült videókat. A Linux youtuberek többsége több felvonásban is reagált az LTT videóira, amelyek szerintem elég nagy port kavartak.
A lent linkelt videó a kihívás konklúziója és az általuk levont következtetéseket tartalmazza.

Sok pro és kontra kritikát mondtak Linusék és ők maguk is sokat kaptak, ugyanis Linux vs Windows önmagában már kissé túlfűtött és megosztó téma. Én személy szerint jelentős százalékban (nem mindenben) hajlok az általuk megfogalmazott pontok irányába. De azért is fogalmazok ennyire kacifántosan, mert sok mindenben csak részlegesen osztom a véleményüket. Egy téma van viszont, amiben 100%-ban egyet értek velük az a ProtonDB-ről mondott kritikájuk.
Összességében szerintem a Linuxnak mint hétköznapi Desktop platformnak csak jót tehet az ilyen és ehhez hasonló videók, mert segítenek az esetleges hiányosságokra és erősségekre rávilágítani egy újabb perspektívából.
Lehet hogy nagyon elfogult vagyok, de szerintem a videók jól szemléltetik, hogy a Linux Mint mennyivel jobb választás egy Windowsos világból jött felhasználónak mondjuk Manjaro-val szemben. Igaz a Linux Mintet használó Luke használt már hozamosabb ideig Ubuntut korábban.