Hivatalos Steam támogatás érkezhet a ChromeOS-re

Balazs_B képe

A TechRadar és az AndroidPolice írtak nem rég arról, hogy készülőben van a ChromeOS-re a Steam, amely már béta fázisban van, így nem sokára meg is jelenthet. Nem csak a Steam klienst tartalmazza majd, Vulkan támogatással együtt a Proton kompatibilitási réteg is érkezik majd hozzá amit már mindannyian ismerünk.
A ChromeOS és a Linux között az utóbbi időben egyre javult az átjárhatóság és a Google saját operációs rendszerén egyre könnyebb a Linuxos programok futtathatósága, de ezt még mindig nem lehet zökkenőmentesnek mondani.

A ChromeOS kb. 10%-át adja a teljes desktop felhasználóknak, megelőzve ezzel még a MacOS-t is. Ezen felhasználók nagy része középiskolás vagy annál fiatalabb, így ezen felhasználók jelentős része lehet potenciálisan Linux felhasználó, tekintettel a két platform közötti vékony határra.

A Valve részéről logikus lépés akkor, jobbára fiatal, jó eséllyel amúgy is gamer felhasználóbázis támogatása. Remélhetőleg ez jó hatással lesz a Linux mint játékosplatform további fejlődésére is.