Megjelent az Edge stabil böngésző kiadása Linux-ra

kami911 képe

A Microsoft immáron a nyílt forráskódú Chromium technológián alapuló Edge böngészőjük egy ideje már elérhető volt Linuxon, de ez csak az előnézeti csatornáikon volt, egészen mostanáig. A cég a hivatalos Edge blogjukon bejelentette, hogy az Edge ma általánosan elérhetővé vált, a stabil csatornán keresztül, Linux-ra. Ez azt jelenti, hogy az Edge mostantól Windows, Mac, iOS, Android és Linux alatt is támogatott lesz.

Ez egy nagy lépésnek tűnik! Bár nem ez az első hivatalos Microsoft alkalmazás, ami valóban Linux-on fut, de lehet, hogy végül ez lesz a leghasználtabb, mivel ez egy webböngésző, és manapság nélkülözhetetlen. Napjainkban már egy csomó AAA-játékot is játszhat a böngészőben.

Sok hagyományos Linux-felhasználó fog váltani? Ez nem igazán lényeges kérdés, és persze sokan nemet fognak mondani, de fontos, hogy a böngésző elérhető lett. Még ha a legtöbb böngésző nagyjából ugyanolyan jó, ha minden platformon pontosan ugyanazok az alkalmazások áll rendelkezésre, így az embereknek nem kell annyit újratanulniuk, és konzisztensen tartani a fiókjaikat a könyvjelzők, jelszavak és bármi más miatt.

Ennek örömére a Microsoft egy Tux karakterrel egészítette ki az Edge böngészőben az "edge://surf" címen elérhető kis szörfös játékát.

Az Edge böngésző letöltése.

(forrás)

Hozzászólások

Megjelent az Edge stabil böngésző kiadása Linux-ra

Telepítettem az Edgét, és nagyjából beállítottam a megjelenést. A könyvjelzőket importáltam a Chrome-ból (HTML-fájlból). Egyvalami zavar, hogy a könyvjelzősáv eltűnik egy oldal betöltésekor, és csak akkor jön újra elő, ha a home-gombra kattintok, vagy új lapot kérek. Az Edge beállításai egy kissé bonyolultnak tűnnek nekem.
Maga a böngésző jól működik - bár még nem sokat használtam -, úgy tűnik, nagyon profi módon írták meg. Szerintem többet tud, mint a Chrome, vagy a Firefox. A bővítmények ugyanúgy használhatók rajta, mint a másik két böngészőn.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kami911 képe

Megjelent az Edge stabil böngésző kiadása Linux-ra

#1 Miben látszik a többet tud élmény számodra?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Megjelent az Edge stabil böngésző kiadása Linux-ra

#1.1 Legfőképpen a széleskörű beállíthatóságára gondolok. Különösképpen tetszik a home-képernyőn megjelenő fontosabb hírek bemutatása - ez bizonyára a másik két böngészőnél is beállítható, de azoknál nem használtam eddig.
A gyorsasága a Chrome-éhoz hasonló, a Firefox ebből a szempontból le van maradva. Ami nem tetszik, az az Euronews élő adásának megszakítása minden egyes új hírnél (ez viszont igaz a Chrome-ra is, a Firefoxra nem).
Még nem sokat használtam az Edgét, annyi mindent nem tudok mondani róla, de úgy látszik, sokat dolgoztak rajta, megéri telepíteni.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve