Easy Anti-Cheat Linuxra

Balazs_B képe

Ha nem tévedek a Steam Deck még nem került komolyabban reflektorfény alá az oldalon. Most én sem kifejezetten arról írnék, hanem a Deck egyik pozitív hatásáról, az Easy Anti-Cheat Linux támogatásáról, ahogy azt már a címből is bizonyára kitalálhatták a Kedves Olvasók.
Miért is jó ez nekünk? Pont nekünk lehet annyira nem, ugyanis (szerintem) kevesen játszunk a portál olvasói közül Fortnitetal vagy a többi népszerű MMORP játékkal amely Easy Anti-Cheat-et használ. Ugyanakkor nagyon sokan igen, akiknél a Linux fejtörést okoz mert, választott játékukat lehet elfuttatná a Wine/proton gond nélkül, de az Easy Anti-Cheat nem engedi őket csatlakozni.

A Valve már régóta azon van, hogy a Linux reális opció legyen a gémerek számára. Ez az utóbbi években szerintem fényéveket haladt előre, persze közel sem csak a szelepes vállalat jóvoltából. A Valve év végén megjelenő kézi konzolján, a Steam Decken alapértelmezetten a Debian alapú Steam OS fog futni. Ez egy nyílt rendszer lesz abban az értelemben, hogy gyakorlatilag bármi telepíthető lesz rá, akár Windows is. Éppen ezért jó eséllyel sok Steam Deck vásárló játszana majd egyéb játékokat is az eszközről, ugyanis az egy közel teljes értékű PC lesz kézi konzol kivitelben.
Feltételezem a Steam Deck abban is ki akar tűnni a többi kézi konzol között, hogy nem csak a Valve által forgalmazott játékok futtatására lesz képes, hanem a népszerű MMORPG-re is.

Ehhez volt fontos lépés az Easy Anti-Cheat Linuxra hozatal, amit az azt fejlesztő Epic Games be is jelentett. Nem csak a natív Linux támogatás hanem a Wine/Proton alól futó windowsos játékokét is.

Mindez az online játékok futtatásához nagy lökést ad a Linuxnak! Még egy későbbi Linuxos Epic Games Launcher is elképzelhető, bár ahhoz van már nekünk Lutris (egyelőre csak béta változatban van az Epic Games integráció) vagy a Heroic Launcher.

Hozzászólások

kami911 képe

Izgalmasan hangzik. Az Anti

Izgalmasan hangzik. Az Anti Cheat rendszerek nem jó működése Linux alatt egy megkerülhetetlen kátyú, ami remélem most betömésre kerül majd.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve