PC World: Eleged van a fizetős oprendszerekből? Ideje megtudnod, mire képes 2021-ben a Linux

kami911 képe

Egy aktuális írás PC World-ben a Linux Mint-ről:

Ha sokallod a fizetős operációs rendszerek árát, akkor lehet, hogy számodra most jött el a Linux éve. Az átállás nem ördöngösség, cikkükben végigvesszük a buktatókat, és megmutatjuk, mit vihetsz magaddal.

Markáns előnyei vannak napjaink asztali Linux-kiadásainak a jó öreg Windowszal szemben: ingyenes, az alkalmazások túlnyomó része is ingyenes, kevésbé van kitéve sok internetes kártevőnek, lényegesen gyorsabb, és régi, gyengébb gépeken is használható. Az alkalmazásbolt és a frissítések sokkal könnyebben kezelhetők, és a rendszer kezelőfelülete sokak szerint még szebb is - bár ez utóbbi ízlés és asztali környezet függvénye is. Ugyanakkor a Windows 10 mellett hatalmas érv, hogy mindenki ezt használja, és ezen biztosan minden elfut. És ott a kétség: vajon válthatok, tudok majd dolgozni a régi fájljaimmal, fel tudok-e menni a hálózatra, működnek-e rendesen a weboldalak és a távmunkás, távoktató alkalmazások?

Tovább a PC World cikkére >

Hozzászólások

Koppány képe

Annyit fűznék hozzá, hogy az

Annyit fűznék hozzá, hogy az LMDE 4 továbbra is elérhető 32-bit es környezetben, így naprakész rendszert kaphatunk a legújabb frissítésekkel i386 processzorral is. Persze ritka, de lehet még olyan, hogy van 2 gb ramunk, de csak 32-bit-et tud a proci. :)

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Annyit fűznék hozzá, hogy az

#1 Két gigabájtos RAM-mal simán elboldogul a procim még a duplájával is. Viszont jó néhány program fejlesztése átállt (természetesen) a 64 bitesre, igy csak régebbi alkalmazás müködik rajtuk. Úgy tudom, hogy az Ubuntun, Minten kivül az Arch sem készit és nem támogatja a 32 bites telepitót, a Debian viszont (még a 11-es Bullseye is) igen

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)