Ötletláda 2020

kami911 képe

Sziasztok!

2014 óta van velünk az új weboldal, amelyet nagy örömmel használunk. A Drupal verzióváltás kapcsán felmerült, hogy egy frissítést kapna a kinézet és a funkcionalitás is. Kérdésünk az lenne hozzátok – kedves Közösség – hogy milyen módon változtassunk a honlapon, illetve – amennyiben az arculathoz is hozzányúlunk – ki tud esetleg ebben segíteni?

Szóval a kérdés az volna hozzátok, hogy milyen apróbb-nagyobb dolgokat változtatnátok a https://linuxmint.hu/ oldalon.

Mi az ami:

  • akadályoz a napi használat során,
  • mi az amit szerettek,
  • mi az amin kicsit változtatni kellene.

Ez itt egy ötletláda, amelyet az észszerűség és a lehetőségeink határain belül megpróbálunk majd figyelembe venni. Jöhetnek a jó ötletek és a fair kritikák is! De lehetőleg rövid és közérthető formában.

 

Hozzászólások

kimarite képe

Friss hozzászólások észlelhetősége

#1 Felmerült még: ha a „tracker” több, mint egy friss hozzászólást mutat, akkor a bejegyzéshez lépve, a friss hozzászólások mindegyikét látni lehessen. Jelenleg, több hozzászólás esetén, a legkorábbi hozzászólásnál nyílik meg a lap, a többit nem mutatja. Esetleg valamilyen, látványos, könnyen észrevehető webes elem segítségével az összes friss hozzászólást mutatni lehet, olyasféleképpen, hogy léptetni lehetne körbe, körbe a friss hozzászólások között, az egyikről a másikra.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Okostelefon, Android alól dupla hozzászólás keletkezik

#1.1 Nemrég, telefonról, Android alól szóltam hozzá. Szerkesztettem a hozzászólásom, ehhez a szerkesztés elemet használtam. A szerkesztett hozzászólás mentése után két hozzászólás volf látható egy helyett. A régebbi, a szerkesztés előtti állapotában, és az új, a már szerkesztett kinézetben.

Többször is előfordul a hozzászólások duplázódása. Nálam, most az Android rendszer alól beküldött válasznál.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Duplázás a hozzászólás tárgyában, tartalmában

#1.1.1 A probléma a képen látható. A korábbi hozzászólás tárgya duplán jelenik meg, de itt átírtam: ez esetben szintén megjelenik a régi tárgy.

Az előzmény tárgya: 90 éve született a magyar sci-fi egyik atyja, Zsoldos Péter
A hozzászólás tárgya: Solaris (1972)
Látható, hogy a tárgy helyes (Solaris (1972) hozzászólás szerkesztése), a Drupal teszi hozzá a régi címet a szerkesztés alkalmával. És ez ismétlődik, halmozódik a tárgy minden egyes szerkesztés alkalmával

Továbbá az előzmény jelzése (@#24) is duplán jelenik meg, ha szerkesztem a hozzászólást. Szintén halmozódik a szerkesztések alkalmával.

Jellemzően bejegyzéseknél, híreknél tapasztalható, fórum topikoknál nem. ... a mentésnél egy t betű kimaradt, szerkesztettem ezt a hozzászólást, tapasztalható a jelenség.
A cím átírva, általam javítva a jelenség: https://linuxmint.hu/comment/36649#comment-36649

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

A beágyazott szerkesztő átgondolása... | Drupal szakember

#1.1.1.2 Rendhagyó hozzászólás, inkább közlés, hiszen a kiváltó okot tudom.

Hiba

Egy ideje beágyazott a szövegszerkesztő, a szolgáltatásaiban én több hiányosságot fedeztem fel.

Egy példát említek: https://linuxmint.hu/comment/37089#comment-37089
A hozzászólásba szerettem vola beágyazni egy URL-ról származó képet, olyasféleképpen, hogy a szöveg mellett jobbra jelenjen meg, azaz a szövegbe ágyazva, és ne felette vagy alatta. Mindez a szerkesztés alkalmával sikeres volt, jól nézett ki, azonban a mentés után a kép a szöveg fölé került.

Talán nem titok, hogy beszéltünk (nem itt) arról, a szövegszerkesztő jó, azaz a múködésével semmi gond, de a Drupal beállításai gátolják a beágyazott szövegszerkesztő egyes szolgáltatásainak helyes működését. És persze, ennek megoldása, ha találunk egy Drupalhoz értő szakembert, de lehetőleg a szabad szoftveres közösségből és nem külsőst, akit megbízunk és kifizetünk. Most már máshol is keressük a közösségi munkatársat, és én is remélem, meglesz. Merthogy a Drupalt kell beálíítani, még jobban, mint most, a szövegszerkesztő tekintetében is. :)

Nemcsak a képek elhelyezése a gond a szövegszerkesztőnél, az idézet, a sorkihúzás, és van még... . És persze, fórumtársaink kérése is kapcsolódik ehhez a témához.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Kacsacsőr karakter átváltozása, ha az előzmény címében van: < >

#1.1.1.2 A > és a < karakterek átíródnak, ha válaszolunk egy olyan hozzászólásra, melynek címében a kacsacsőr szerepel. Nyilván más, egyedi karaktereknél is ugyanez van, például _ . Nem teszteltem.

A javítás: a címbe kattintva, alatt megjelenik a megfelelő címzés, az előzményé, megfelelő karakterrel. Ezt kiválasztva, nem kell törléssel, beírással szerkeszteni a címet. Ettől függetlenül a jelenség zavaró és nem biztos, hogy észrevesszük, javítjuk. Mindez képen:

Javítás, azaz felhasználói beavatkozás után:
https://linuxmint.hu/comment/37580#comment-37580

A képet a Firefox Screenshots szolgáltatásának használatával készítettem el, mely alapértelmezetten elérhető a Firefox ESR kiadásnál is. Az URL mezőben a ... elem menüjéből indítható a Képernyőkép készítése. A kép PNG kép formátumban kerül mentésre, akár más néven is, mint ami megjelenik (weboldal névvel), azaz átnevezhető a mentés alkalmával is. Olvasnivaló (habár igen egyszerű kezelni):
https://screenshots.firefox.com/
https://support.mozilla.org/hu/kb/firefox-kepernyokepek

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Ötletláda 2020

Több oldalas hozzászólásoknál jó lenne, ha nem csak lenn, hanem fönn is lenne oldalváltó, hogy ne kelljen az oldal aljára tekerni.

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Időrend

Jó lenne a hozzászólások időrendbe állításának lehetősége is (legfelül a legutólsó, vagy a legrégebbi). Hosszú, sok-sok bejegyzést tartalmazó fórumoknál hasznos volna!

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Szöveg másolásakor jön a „(külső hivatkozás)” szöveg is...

Régebben nem így volt, és ez a működési sajátosság meglehetősen zavaró.

A minta, kiemelve a lényeget (bemásoltam egy hozzászólást innen a fórumról):

A hónapok óta tartó koronavírus-járvány legfurcsább megoldását vette videóra egy boltos az amerikai Kentucky államban található Lexington városánál – írta(külső hivatkozás) a Daily Mail. A benzinkúttal egybekötött S J Food Martban dolgozó Joe Samaan az egyik vásárlót vette videóra, különleges arcmaszkja miatt.

Amikor a férfi rákérdez a maszkra, a nő mosolyogva közli vele, hogy a maszkba vágott lyukkal sokkal könnyebben tud levegőt kapni. Mire Samaan viccelődve közölte, hogy majd ő is ezt fogja csinálni. (24.hu)

https://www.dailymail.co.uk/embed/video/2164700.html(külső hivatkozás)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

A linkelt tartalom sokszor nem a hozzászólásra lép, hanem...

#7 Most jól működik a linkelés:

A minta, kiemelve a lényeget (bemásoltam egy hozzászólást innen a fórumról):

Sokszor azonban nem a linkelt hozzászólás nyílik meg, hanem a közvetlen előtte lévő oldal. A több oldalas fórum témák esetén. Ez valami Drupal beállítási probléma lehet. Példaként említem, ha linkelek egy hozzászólást a 6. oldalról, akkor az 5. oldal nyílik meg.

Fontos lenne, ha tényleg arra a hozzászólásra mutatnak a hivatkozás, amit én szeretnék megmutatni.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

A hozzászólások végén az üres sorok automatikus vágása

Tekintve azt, hogy én is, más is szólt már azért, hogy egy-egy hozzászólásban az utolsó mondat után úgymond - feltételezhetően véletlenül - megszalad a fórumtársak keze, azaz több Entert nyomnak, mint amennyi szükséges, ... a jelenség visszatér. A hozzászólás végén egyetlen Enter sem szükséges! A mondat végetér, és pont (általában egy ponttal ér véget a hozzászólás). :)

A példa: https://linuxmint.hu/comment/37265#comment-37265

Képen:

Csúnya is, és nem igazán értem a „miértet”.

Kéne arra megoldás, hogy az ilyen üres sorok, amik a hozzászólások végére szoktak bekerülni, törlődjenek automatikusan. PHP weboldalnak van ilyen megoldása.

Olyan még nem volt, hogy egy hozzászólás üres sorral vagy sorokkal kezdődik, de megoldás erre is kiterjedhetne.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

A szövegszerkesztő formázási lehetőségei olykor nem működnek...

Amikor Bejegyzést, Hír, Hozzászólás, Könyvlap szerkesztésekor a F4 illetve az F3 (Fejléc4, Fejléc 3) lehetőségeket választjuk ki, a formázás nem minden esetben történik meg, azaz a sorok méret különbségei nem jelennek meg helyesen. Itt például a most Normál/Félkövér sorok F4 formázásúak voltak, de, ahogy említettem, nem látszott a méret különbség a kettő F3 formázású sortól:
https://linuxmint.hu/sugo/linux-mint-debian-edition-4-debbie-kiadasi-megjegyzesek

Az F4 formázású soroknak ezért Normál tipust, és félkövér formázást adtam. Ez a jelenlegi állapot.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Nem tűnik el a friss tartalomnál az „új” jelzés

#11 Frissítem a lapot itt,
https://linuxmint.hu/tracker
de nem tűnik el az „új” jelzés annál a tartalomnál, amit szerkesztettem (a hozzászólásom előzménye). Marad így:

Könyvlap Kiadási megjegyzések palotasani 2020. máj. 16. 02:03
Könyvlap Kiadási megjegyzések  új palotasani 2020. máj. 16. 02:03

A másik (első sor), ugyanolyan tartalmú bejegyzést nem szerkesztettem.

-----

A duplázott bejegyzésre utaltam itt:
https://linuxmint.hu/comment/37316#comment-37316
Merthogy, ezek egyikénél sem tudok hozzászólni. Mindkettő könyvlap. Az egyiknek Címlap tartalomnak kéne lennie, és csak ennek megjelennie a címlapon. Írtam üzenetet... (p.ü.). :)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

A szövegszerkesztő formázási lehetőségei olykor nem működnek...

#11 U.i:

Az F4 formázású soroknak ezért Normál tipust, és félkövér formázást adtam. Ez a jelenlegi állapot.

Azért szerkesztettem az említett sorokat, mert a korábbi F4 formázással - a lap eredeti, nem általam szerkesztett változatában - nem jelentek meg a megfelelő méretben, Normál formázású méretben jelentek meg.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

A szövegszerkesztő formázási lehetőségei olykor nem működnek...

#11.2 Már nem fért be az időkeretbe: javítom a korábbi kijelentésemet, azaz az F4 formázás jó. Vissza is állítottam. Szerkesztéssel, mert elgépelést is javítottam. :)

Viszont fenntartom, hogy az F3 és az F4 formázás nem minden esetben működik.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Enterre reagalva

Az hogy enterre 2 sort ugrik es nem sortores lesz, ezt amiota ezen a forumon vagyok nem ertem. 

Itt pl. azert van szunet a ket sor kozott mert mobiltefonon nincs shift se ctrl, nem lehet sort zarni  es uj sort kezdeni az elozo alatt mert azonnal  2 sort  ugrik a kurzor. 

Itt is csak uj sort akartam mert stilisztikailg megkivanna az uj gondolat, uj bekezdest nem de uj sort igen es nem lehet csak 1 sor szunettel. 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Enterre reagalva Enterre reagalva

#12 Csak :) rövid válasz: sorköz, sortörés, szövegszerkesztő

-- az Enter sorközt készít, azt egy meghatározott távolságban (tipográfia). A sorközbe nem tudsz írni.
-- a sortörést Android alatt én sem tudom. Ez nem ide tartozó kérdés feltétlen.
-- egy szövegszerkesztőbe írsz, az irodai alkalmazások szintjén valamelyest, amelyeknél a sorköz szintén létezik, méretezése meghatározott és pl. a LibreOffice alkalmazásban változtatható is. Az átlag felhasználó, lehetséges, egy levelet sem tud megírni a LibreOffice-val. Nem feltétlen ő a hibás, az oktatás is lehet az.

Hozzászóltam más fórumon is, ahol nincs szövegszerkesztő. Az egyiken például két szövegtömb között hagytam egy üres sort (nincs automatikus sorköz), de nem volt szép a megjelent látvány, az üres sor kicsi lett. Az egyik fórumon például nagy változtatáson gondolkoznak, lehet, lecserélik az általuk használt, régebbi Drupal motort (illetve a fórum onnan máshova költözik). Főleg azért, mert régi. Megbízható, nem sebezhető fórum motort találni is nehéz, belőni is. Mármint másikat.

Az itt használt szövegszerkesztő egy lehetőség, most már be van ágyazva az oldalba. Ugyanaz, ami eddig nem volt beágyazva. Azt gondoltuk, mindenki örül majd annak, hogy nem kell kódokat (például code, cite, pre, strong) használni a hozzászólás (vagy Bejegyzést, más néven blogot) szerkesztésekor, annak formázáshoz, és sokan élnek a lehetőséggel.

A helyesírás ellenőrzésről írtam:
https://linuxmint.hu/blog/2019/03/a-honlap-mukodese-5-resz-a-magyar-helyesiras-ellenorzes-a-bejegyzesekben

Ha - nagy vonalakban - írnék a szövegszerkesztő használatáról, te is tudod, egy új felhasználónak fogalma sem lenne róla, hol van a leírás, másrészt - ha felhívjuk rá a figyelmét - egyáltalán nem biztos, hogy használná. A szövegszerkesztő néhány szolgáltatása nem működik, arról biztos nem kéne írnom, fura lenne. Saját, beágyazott szövegszerkesztő elkészítése nem egyszerű feladat. A másik dolog, a fórumokon nem foglalkoznak tényleg semmivel: ha összefolyik a hozzászólás tartalma, nem értelmezhető ..., ha ezért szólunk, a megszokott lazaságból kizökkentjük az új fórumtársat, rendesen meghökken. Ez nem olyan fontos kérdés, válasz sem lesz rá. Viszont a jelenleg használt sorköz megoldás erre jó megoldás, elválasztani.:)

Bármilyen változtatást jól át kell gondolni. A javaslatokat gyűjtjük, meglátjuk, mi lesz. A cél a könnyedén használható fórum.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Enterre reagalva Enterre reagalva

#12.2
 

Nézzük a sortörést, itt most mivel cím, 2enter:

 

És szépen kihagyott 1 sort. Namost enter…

enter után, NINCS üres sor. Mégegy enter,…

nahát itt sincs. Nem sorközt csinál hanem sorvég lezárva, új sort nyit. Akkor hogy is van ez, Libre Office Writer, alapon, semmit nem állítottam. De Microsoft Office Word, Kate, Notepad, Notepad++ se tesz sorközt.

Ezt Libre Office alatt írtam és copy-paste módszerrel illesztettem be.

Mielőtt teljesen hülyének néztek,  a Libre Offiszba TÖKÉLETESEN  formázott, kikopizott majd beillesztett szöveg is totál szétcsúszott, 2 sornyi szünetek lettek miután a fennti szöveget bekopiztam ide.

Androidon egyik szöveggel kapcsolatos szoftver sem tesz be sorközt, a szabvány billentyűzettel. Total Commander szerkesztője, a Jegyzettömb appom, a Kingsoft Office, de bármelyik weboldalon írok, ott sem lesz hézag. (a FB. az enterre elküldi a posztot, az teljesen más)
Csak itt a linuxmint.hu-n.

És biztosan bennem van a hiba de én több év itteni fórumozás után se jöttem rá, hogyan kell olyan szürke dobozba beilleszteni a terminál kimenetet.
Vagyis néha sikerül de utána ebből nem tudom hogy kell kilépni, az utána következő összes szövegem amit még írok, az ilyen marad.

Linknél (nálam) gyakori hogy hiába ütök csak shift+ enterrel csak sortörést, mindenképp sor kihagyást kell mert kékkel folytatja, azaz hozzáfűzi a linkhez amit utána írok.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Enterre reagalva

#12.2.1 Mindez „nagyon érdekes” téma, jó, a LibreOffice csak lehetővé teszi a sorköz (sortávolság) használatát. Akkor úgy mondom, hogy a mediumokban, egy-egy szövegtömb elválasztására sorközt és nem üres sort használnak, ez a tipográfia. A szövegszerkesztő ezt használja. :)

Igazán egyszerű rájönni a lehetőségre, megoldásokra. Egyet említek: ha URL-t illesztesz be, sem úgy van, amit mondasz. Csak, akkor lesz a sortöréssel indított szöveg az URL „folytatása”, ha az URL-t formázod. Ha formáztad, és után írnál még - ez a megoldás: sorköz, majd begépeled, amit szeretnél, majd a begépelt sor elejére teszed a kurzort, és vissza (Return), és Shift + Enter (sortörés). Ha az URL-t csak beilleszted, és így hagyod, a hosszú URL vége le lesz vágva, nem jelenik meg, automatikusan formázva lesz.

Így néz ki formázva:

https://linuxmint.hu/blog/2020/04/a-honlap-mukodese-7-resz-ubuntu-pastebin-szoveg-megosztasa

Így néz ki formázatlanul:

https://linuxmint.hu/blog/2020/04/a-honlap-mukodese-7-resz-ubuntu-pasteb...

A konzol kimenet formázás módszerét leírtam egyszer már, te is ott voltál. Nem feladatom mindent leírni, és fogni például a kezed minden egyes dologban. Ezek nem igazán bonyolult dolgok. A hozzászólásod begépelésének ideje alatt, helyett próbálkozhattál volna. Igaz, erre 300 másodperced van, de nyithatsz topikot itt:
https://linuxmint.hu/forum/linux-mint-magyar-kozosseg
Esetleg majd leírom bejegyzésben... (code és URL).
Ha nem megy valami, felesleges ezzel foglalkozni. Ott az Ubuntu Pastebin, azt más fórum is jól ismeri. :)
https://linuxmint.hu/blog/2020/04/a-honlap-mukodese-7-resz-ubuntu-pastebin-szoveg-megosztasa

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Enterre reagalva

#12.2.1.1
Kim ebből az egy enter-két enter témából semmiképp nem akarok veszekedést vagy ilyesmit de ha 2587 szövegszerkesztő meg weboldal fordítva működik, akkor biztosan én megyek jól, a sok bolond meg szembejön az autópályán.

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Enterre reagalva

#12.2.1.1.1 Próbáltam elmagyarázni „hogyan” működik itt. Máshol miként? Számít? Nem. Nem vesztünk szerintem össze. :) (maradjon így)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Szövegszerkesztő - áthúzott karakter nem működik

Külső, beágyazott a szerkesztő, tudom.
A kiemelt szó át van húzva (elvileg, de nem érvényesül):
egy nagy, fehér törzsfőnök villogó kurzor jellel
A hozzászólás itt: https://linuxmint.hu/comment/37443#comment-37443

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Lehet még?

Kéne valami olyan, hogy egy hozzászólás megjelelölése, mentése saját valamibe (mármint a linkjét). Arra gondolok, hogy valahol olvasok egy nagyon jó tippet, azt tudom, hogy szükségem lesz rá valamikor később, valahogy meg kellene újra találni akkor is... Mivel addig rengeteg új bejegyzés lesz, a kérdéses tipp nagyon elbújik a többi között mélyen valhol. (Most azt csinálom, hogy felveszem a hozzászólás linkjét a böngésző könyvjelzői közé.)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Így szeretlek, linuxmint.hu!

Számtalan figyelemreméltó gondolatot, hozzászólást olvastam most itt.
A jobbítás nemes szándéka egy nagyszerű közzösség számára.
Sajnálom, hogy nem engedhetem meg most magamnak azt a mértékű aktivitást, amit a szívem diktálna.
Amikor ide kerültem, sok dolog volt új, szokatlan, ésszerűtlen számomra. (Jól ki is kaptam, amikor szóvá tettem. :D)
Ám nagyon gyorsan megtanultam, megszoktam, és örömmel igyekeztem. Azért, mert a lényeg számomra a Linux jobb megismerése volt, és ez itt nagyszerűen ment. Hogy egy enterrel, vagy shift+enterrel - ó, hát ez nagyon gyorsan eltörpült. Igyekszem figyelni a helyesírásomra, igényem lenne etéren is igényes közösségben találni magam. Az újságírás ma ott tart, hogy általános dolog, amikor a toll forgatója még a címet sem képes leírni helyesen. A fórumokon picit jobb a helyzet. Tud zavarni, hogy a szavak végén az ul, ül, az rövid, nekem meg hosszúval kell olvasnom. Azonban amikor segítséget kapok, önzetlent, azonnalit, akkor olyan könnyű átsiklani a helyesírás felett. Nem törődni vele. Akkor még az sem zavar, ha én lenni görög diplomat stílusban kapok segítséget - egy a lényeg: segítettek. Felemeltek.

Elkezdtem magamban sorolni, hogy én miket, hogyan módosítanék a fórumon. Gyűltek is a tételek szaporán. Aztán kevés idő elteltével elhatároztam, hogy ezt én mind magamban fogom tartani. Azért, mert ez a fórum szerethető így, ahogy van. Akkor is, ha semmi se jobbul-szebbül (vagy szebbűl, hogy is van ez?). Mert lelke van ennek a fórumnak. Nem is tudom én ezt találón megfogalmazni. Egy közös lélek, egy Linux lélek. (Írom mindezt momentán vindóz alól.) Jó sok helyről kupálódtam Linuxilag, és a linuxmint.hu nagyon előkelő helyre lopta be magát a szívembe. Nézzen ki bárhogy, működjön bárhogy, az a lényegen semmit, de semmit nem változtat.

Ennyit üzenek Nektek, aktivisták:
- Ti leheltetek lelket bele, Ti tartjátok a lelket benne - én pedig hálával köszönöm mindezt!

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Így szeretlek, linuxmint.hu!

#19 Köszönjük. Nem is rontanám el azzal, hogy pszt., nem helyes: közzösség, etéren.
És azzal sem, hogy pszt., magyar szavakat érdemes használni: momentán.
:)
Jöhetnek az ötletek, ha meggondolod magad. Sok, itt felmerült ötlet nekem eszembe sem jutott volna. Több szem, többet lát.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Így szeretlek, linuxmint.hu!

#19.1 Nem rontod el. Köszönettel veszem, valahányszor bárki kijavít. (Ezúttal ütközésig kényszerültem behúzni a nyakam.)

No néhány gondolatot hozzáteszek bíztatásod okán megfontolásra. (Nem leszek teljes, sajnos kevés az időm.)

Kezdem a helyesírással.
Mit lehet tenni a javulás érdekében?
- Az időlimitet bővíteni. (Jómagam többször azért nem tudtam magam kijavítani, mert mire észrevettem a saját hibámat. Gondolom, nem csupán én vagyok így ezzel.) Érdemes lehet pl elgondolkodni azon, hogy ha egy hozzászólásra még nem válaszoltak, akkor bármeddig szabadon javítható legyen. (Megjegyzem, amikor megismerkedtem ezzel a fórummal, nem volt időlimit, és akár másnap is kijavíthattam magam. És ez akkor nagyon tetszett. Sajnáltam, amikor megszűnt, de beláttam az okát.)
- Kicsit szokatlan gondolat ide, ám talán nem nehezen valósítható meg. Ha egy tag kérdezésére azt válaszolja, hogy igényli, ha szóvá teszi a fórum tagsága | vezetése helyesírási, stilisztikai hibáját, hát csupán egy flag ezt, vagy az ellenkezőját nyilvántartani, esetleg piktogrammal jelölni. Jómagam pl szó szerint igényelném is, és ha vannak követőim, hozzám hasonlók (és egy már biztos, hogy van), hiszem, hogy az a morál javulását eredményezheti közvetve, és diszkrét módon. Úgy gondolom, kívánatos lenne.
Nagyszerűnek tartom azt a szerencsés gyakorlatot, hogy a gyakori hozzászólók többnyire példát mutatnak, ráadásul nem csupán ezen a téren.

Kinézet, dizájn.
- Kétélű a valaki által felvetett mint logó felvétele. Alapvetően tényleg igazán idevaló, de nekem nagyon szimpatikus az a gyakorlat, hogy más disztribúciók is kapnak itt önzetlen és hathatós segítséget. És ugye a logó azt sugallná egy új tag számára, hogy á, dehogyis.
- Színvilág. Gondolom, nem csak én vagyok így ezzel, hogy szeretem a dark témát, hanem egy egészséges trendnek tűnik.
Nos, a sötét monitoromon igencsak neki kell feszülnöm pl a szövegszerkesztő eszköztár piktogramjainak, hogy kiszúrjam azt, ami nekem kell.

[URL=http://kepkezelo.com/][IMG]http://kepkezelo.com/images/zq77axe6wii62zyv1...

Talán érdemes lehet tesztelni világos, és sötét témán is a kinézetet tehát.

A kinézet - dizájn - betűválasztás, színvilág igazából nem erősségem annyira, hogy javaslato(ka)t tegyek, ám van egy számomra kedves ismerősöm egy másik fórumon, akiről tudom, hogy figyelmet érdemel, hogy mennyire otthonosan mozog ezen a területen. Kérésre megkérdezhetem, hogy adna-e önzetlen segítséget, javaslatot ide?

Átláthatóság.
- Ez nagyon bonyolult témakör. Úgy gondolom, hogy felméréssel lehetne leginkább konkrét adatokhoz jutni a leggyakrabban használt területeiről ennek a mára erdővé hízott sokféleségnek. (Jómagam kész vagyok kérdőívre válaszolni, ha belebotlok, vagy akár konkrétan nekem címzitek.) Mert az átláthatóságot nagyban segítené, ha tudnánk, hogy a tagság, vagy éppen az új tagok merre böngésznek itt leggyakrabban.
- Hozzászólások automatikus sorszámozása, és a hsz fejlécében annak a nick-nek a megjelenítése, akinek a válasz szól - szerintem egyszerűbb is, átláthatóbb is volna a jelenleginél.
- A bejelentkezést én áttenném a jobb felső sarokba, ahol a legtöbb honlap is tartja. Megszoktam már így, de sokáig idegen volt. (Amíg meg nem szoktam, meg nem tanultam hamar odanavigálni, valahányszor ezt gondoltam: Oké, ha a motortérbe tesszük a kesztyűtartót, ott is megtartja az a kesztyűt, csak hát kialakult annak jobb helye. Végülis jobb, mint ha a kürt kerülne az ülés alá.)
- Azt hiszem, hogy a testreszabhatóság oldaná meg legelegánsabban az átláthatóságot. Csak nyilván ez sokkal nagyobb munka. Ám ha már itt tartok, nehéz magamban tartani egy gondolatot: Legyen stílusosan nyílt a Drupal forráskód. Ha valaki jobbat tud, írja meg, javítsa ki, módosítsa. Ha tényleg jobb, legyen az övé a babér. (Nagyon visszatetsző dolog nekem néhány Linux felhasználó (NEM ITT!) részéről az értetlenkedő, okoskodó negatív kritika. Először is kapott ingyen egy példaértékűen komoly, nagytudású operációs rendszert, másodszor pedig ha neki nem tetszik, akkor kritika helyett vegye elő a C nyelvet, ott a forráskód, írja át, és az energiája mindjárt kézzelfoghatóan hasznosul.)

Felhasználóbarát, könnyű kezelhetőség.
Sajnos ide most nincs időm egy gondolatot se írne, mert: Jajh! Reggelig tudnék én mit írni, de mindjárt odaég a kenyerem, és éhenhal a fiam.

Zárszónak:
Egyáltalán nem várom, hogy akár egy gondolatom is megvalósuljon. Ha valamit érdemesnek találtok megfontolásra, hát sikerült icipicit segítenem. Teljesen őszintén jön belőlem, hogy nekem teljesen megfelel a linuxmint.hu így, ahogy van. És szeretem, és hálás vagyok azért a rengeteg munkáért, amit eddig beletettetek.
(No, most sincs időm a helyesírást átellenőrizni, és vagy két órán át nem is lesz. Ha újfent hibáztam, dugd csak szemérmetlenül az orrom alá kimarite, hogy most éppen mit? :D)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Így szeretlek, linuxmint.hu!

#19.1.1 Néhány gondolatot hozzáteszek bíztatásod okán megfontolásra. (Nem leszek teljes, sajnos kevés az időm.)

Kezdem a helyesírással.
Mit lehet tenni a javulás érdekében?
- Az időlimitet bővíteni.

Rossz a tapasztalat ezzel. Visszaélnek vele, odabiggyeszt valaki egy mondatot utólag, aztán ezzel megoldva a dolog, ami további kérdéseket váltott ki. „Megoldásnak” nem tekintem, vitatkozni értelmetlen rajta, de épp ezért bevezetni sem kell eféle korlátlan hozzászólási lehetőséget. Lehetőséget sem kell adni, hogy valaki szegénységi bizonyítványt állítson ki magáról egy-egy ilyen módosítással (és ki mondja meg neki? Senki, de nem is kell ide ilyesféle társalgás. :)).
A módszerünkön lehet finomítani, de alapból jó az irány.

- Kicsit szokatlan gondolat ide, ... csupán egy flag ezt, vagy az ellenkezőját nyilvántartani, esetleg piktogrammal jelölni. A morál javulását eredményezheti közvetve, és diszkrét módon. Úgy gondolom, kívánatos lenne.

Szerintem elég jó a morál nálunk ;). Sőt, kifejezetten jó!
Áh, ez szegregáció, elnyomás, adatgyűjtés ..., nem kell. Diszkrét? Nem az! :)

Nagyszerűnek tartom azt a szerencsés gyakorlatot, hogy a gyakori hozzászólók többnyire példát mutatnak, ráadásul nem csupán ezen a téren.

...viszont igen, a jó példa tapadós. Köszi, ezek szerint van jó példa itt (szerintem is, több).

Kinézet, dizájn.
- Kétélű a valaki által felvetett mint logó felvétele. Alapvetően tényleg igazán idevaló, de nekem nagyon szimpatikus az a gyakorlat, hogy más disztribúciók is kapnak itt önzetlen és hathatós segítséget. És ugye a logó azt sugallná egy új tag számára, hogy á, dehogyis.

Nem kell bonyolítani szerintem a logokkal a kinézetet, arculatot. De azt ne felejtsük el, mi a Linux Mint Magyar Közösség vagyunk, azt képviseljük. Nem egy általános Linux fórum vagyunk. Más Linux terjesztéssel kapcsolatos kérdések persze, hogy jöhetnek, ez nem változik. :)

- Színvilág. Gondolom, nem csak én vagyok így ezzel, hogy szeretem a dark témát, hanem egy egészséges trendnek tűnik.
Nos, a sötét monitoromon igencsak neki kell feszülnöm pl a szövegszerkesztő eszköztár piktogramjainak, hogy kiszúrjam azt, ami nekem kell.
Talán érdemes lehet tesztelni világos, és sötét témán is a kinézetet tehát.

Ezt még nem írta senki, bár sokan használnak sötét témát.
Böngésző beállításokon is lehet állítani. Talán atime fórumtársunknak vol ilyen kérdése, megoldódott.
Az URL jobb így: http://kepkezelo.com/images/zq77axe6wii62zyv16ux.png
Magyar képmegosztót ne használj. Inkább Imgur, imgBB vagy csakis ezek.

A kinézet - dizájn - betűválasztás, színvilág igazából nem erősségem annyira, hogy javaslato(ka)t tegyek, ám van egy számomra kedves ismerősöm egy másik fórumon, akiről tudom, hogy figyelmet érdemel, hogy mennyire otthonosan mozog ezen a területen. Kérésre megkérdezhetem, hogy adna-e önzetlen segítséget, javaslatot ide?

Megköszönjük, ha megkérdezed. Vegye fel velünk a kapcsolatot (kami911 vagy én vagyunk a „társalgósak” inkább).
Igazából a kinézettel nincs „nagyon nagy” gondunk :D (itt jönnek az ötletek, olvassuk), Drupalhoz értő embert nem találunk..., azaz ötletek jöhetnek, de meg is kell csinálni. Nyilván valaki meg fogja, aki eddig.

Átláthatóság.
- Ez nagyon bonyolult témakör. Úgy gondolom, hogy felméréssel lehetne leginkább konkrét adatokhoz jutni a leggyakrabban használt területeiről ennek a mára erdővé hízott sokféleségnek. (Jómagam kész vagyok kérdőívre válaszolni, ha belebotlok, vagy akár konkrétan nekem címzitek.) Mert az átláthatóságot nagyban segítené, ha tudnánk, hogy a tagság, vagy éppen az új tagok merre böngésznek itt leggyakrabban.

Ez a bejegyzés maga a felmérés. :)
A topikok átrendezése is előfordulhat, de jó lenne, ha a moderátorok át tudnának helyezni topikot, a címét átírni, alap dolgokat. A Drupa nagyon jó rendszer, sok mindenre lehetőséget nyűjt, de kissé bonyolult, más nelyvekhez értenek inkább sokan.

- Hozzászólások automatikus sorszámozása, és a hsz fejlécében annak a nick-nek a megjelenítése, akinek a válasz szól - szerintem egyszerűbb is, átláthatóbb is volna a jelenleginél.

Ez (is) jó ötlet.

- A bejelentkezést én áttenném a jobb felső sarokba, ahol a legtöbb honlap is tartja. Megszoktam már így, de sokáig idegen volt. (Amíg meg nem szoktam, meg nem tanultam hamar odanavigálni, valahányszor ezt gondoltam: Oké, ha a motortérbe tesszük a kesztyűtartót, ott is megtartja az a kesztyűt, csak hát kialakult annak jobb helye. Végülis jobb, mint ha a kürt kerülne az ülés alá.)

Gondolom, tipográfia, hogy a bal oldalon van. Ismerek másik weboldalt, szintén Drupal, ott is a bal oldalon van.

- Azt hiszem, hogy a testreszabhatóság oldaná meg legelegánsabban az átláthatóságot. Csak nyilván ez sokkal nagyobb munka. Ám ha már itt tartok, nehéz magamban tartani egy gondolatot: Legyen stílusosan nyílt a Drupal forráskód. Ha valaki jobbat tud, írja meg, javítsa ki, módosítsa. Ha tényleg jobb, legyen az övé a babér. (Nagyon visszatetsző dolog nekem néhány Linux felhasználó (NEM ITT!) részéről az értetlenkedő, okoskodó negatív kritika. Először is kapott ingyen egy példaértékűen komoly, nagytudású operációs rendszert, másodszor pedig ha neki nem tetszik, akkor kritika helyett vegye elő a C nyelvet, ott a forráskód, írja át, és az energiája mindjárt kézzelfoghatóan hasznosul.)

„A Drupal PHP-ben írt, nyílt forráskódú tartalomkezelő rendszer és fejlesztői keretrendszer, melyet Dries Buytaert fejlesztett ki. Manapság számos nagy látogatottságú oldalon használják, ilyen például a Spread Firefox, KernelTrap. Különösen népszerű az internetes közösségi oldalak létrehozásánál.”
https://hu.wikipedia.org/wiki/Drupal
Ha a mi forráskódunkra gondolsz...: a közzététel működik a Linux terjesztéseknél. Azonban, a javaslatokat elbírálni nehezebb, mint javítani az oldalt. Időigényes is. A Drupalhoz nálunk jobban értő embert keresük. Ha el tudnánk bírálni a javaslatokat, akkor megcsinálnánk mi. Érted? Globális tudású ember kell, aki megcsinál mindent magától, aki többet tud a Drupalról, mint mi. Nem kell mindenkinek mindennel foglalkoznia sem.

Felhasználóbarát, könnyű kezelhetőség.
Sajnos ide most nincs időm egy gondolatot se írne, mert: Jajh! Reggelig tudnék én mit írni, de mindjárt odaég a kenyerem, és éhenhal a fiam.

Nem kell sok kenyeret enni amúgy. Nem kell mindennap.;)

Köszi

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kami911 képe

Így szeretlek, linuxmint.hu!

#19.1.1 Emeltem az időlimiteken, a saját tartalomnál, 168 óra, a hozzászólásoknál 2 óra és 10 szerkesztés. Remélem így összességében sokkal jobb lesz a szerkesztés. Ha valakinek ez nem elég, ki kell javítani valami, nyugodtan szóljon nekem.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Így szeretlek, linuxmint.hu!

#19.1.1.2   És valahogyan látszani fog, hogy mi lett törölve, módosítva, vagy hozzáírva?
Mert hülyén fog kinézni, ha valaki jelzés nélkül utólag módosítani fog valamit, amit az utána hozzászóló kifogásolt.
Mert hogy ilyen előfordult korábban, igaz, már nincs köztünk az illető.
Legalább magát a tényt kellene jelezni, hogy szerkesztve lett, de az nagyon jó lenne, ha a szerkesztés ideje is látszana.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
csuhas32 képe

Így szeretlek, linuxmint.hu!

#19.1.1.2.1

Kipróbáltam, nem úgy lett, ahogy számítottam. Sajnos oda-vissza tudtam szerkeszteni a reá adott válasz után. :-(

Nem lehetne úgy, hogy lehet szerkeszteni, de legfeljebb addig, míg válasz nem érkezik rá?
Ebből így lehet gubanc nem csak az érettség vagy korrektség hiánya miatt, de figyelmetlenség bárkivel előfordulhat...

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve